Каква е разликата между Кърджали и София?

Няма етнически проблем в България, категоричен е Борисов
Обновена: 22 мар 2014 14:12 | 22 мар 2014 11:55,
84
Каква е разликата между Кърджали и София?
Снимка: ГЕРБ

Дойдат ли избори, всички започват да се бъркат в етническата карта, няма етнически проблем в България, заяви в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Кой иска да ни вземе Кърджали? Кой е този някой, на когото трябвало да благодарим, че не ни го е взел? За какво изобщо говори Станишев?, попита той пред над 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Борисов обясни, че не разбира каква е разликата между Кърджали и София, между Кърджали и Пловдив и т.н. „Сигурно Сергей Станишев има основание да ги говори тези работи за Кърджали. Защо? Не разбирам. Български мюсюлмани имаме и в ГЕРБ и те са много повече отколкото българи има в ДПС. Тези хора са нашият мост и затова не е вярно, че в Народното събрание само ДПС защитава българските мюсюлмани. Ние от ГЕРБ също се грижим тези хора и правим всичко възможно, за да живеят по-добре всички български граждани“, подчерта председателят на ГЕРБ и попита защо Сергей Станишев дълбае пропасти между хората.

„Говорим на един език, работим заедно, защо Станишев дели хората? Мостът между партиите са хората, без значение дали са християни, мюсюлмани или българомохамедани. Хората са мост, а не пропаст“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той припомни, че партията подпомага еднакво и църкви, и джамии, и синагоги. „На тази българска земя живеем всички заедно. Колкото сме по-единни, толкова сме по-силни. В България няма етнически проблем, ако не го създават партиите. Винаги, когато дойдат избори, някой - най-често ДПС, започва да разиграва етническата карта. Защо? Кой е забранил на българските мюсюлмани да говорят майчин език? Никой. Живеем заедно, работим заедно и партиите трябва да престанат веднъж завинаги да спекулират с етническото напрежение”, заяви Бойко Борисов.

„Случаят в Кара дере е пладнешки грабеж. И пощальонът Стойнев вчера има наглостта да казва, че Добрев подписал за Карадере. Ама как не ги е срам? Делян Добрев е подписвал писма, с които казва, че няма проблем в България да идват инвеститори, и че държавата е готова да им съдейства, без обаче да е говорено за никакъв конкретен обект, най-малкото пък за Кара дере“, подчерта лидерът  на ГЕРБ.

Според Борисов схемата на управляващите е да приписват техните грешки на ГЕРБ. „Винаги да се оправдават с някой и да бягат от отговорност. Именно правителството на ГЕРБ, в лицето на екоминистърката Нона Караджова, е направило всичко възможно, за да спре започнатите далавери от предходното правителство и с Кара дере, и с Камчийски пясъци, и с много други. Ние запазихме тези територии, а тези сега искат да си довършат това, което бяха започнали“, добави Бойко Борисов.

Той  посочи, че в последно време популизмът е нещо модерно сред политиците в България, но трябва да му се противодейства, защото иначе хората ще бъдат подлъгани.

Лидерът на ГЕРБ коментира и субсидиите за партиите. По думите му тези, които предлагат да няма субсидии, имат "черно финансиране" и искат да обрекат всички партии на обвързаност
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До FBI/48Глупости !
46
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има етнически проблем и той не се казва български турци, а ДПС !
45
7
 
11
 
! Отговори
Вунд преди 10 години
В Кърджали турците сиправятмилает - ако не знаеш турски няма работа и т.н. Само че *** като Борисов и Станишев няма да го кажат. Имало етнически мир - мир, в който българите са чужденци в своята страна. Лицемерни ***!!!
44
2
 
6
 
! Отговори
@ ФБИ преди 10 години
Засега на арабските държави не им се разминава
43
5
 
15
 
! Отговори
. преди 10 години
Не знам ама вчера ми се случи да мина случайно покрай джамията в София (понастоящем я стягат ...за разлика от Александър Невски , която ремонт не е виждала от царете още) та ми стана изключително гнусно да слушам по обяд тая *** отвътре да вие като бита *** ПО ВИСОКОГОВОРИТЕЛИ !!! и да озвучава целия център , на мен ми се случва за пръв път и съм потресен не знам хората , които живеят там как търпят.
42
2
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 10 години
дo: FBIТе и затова скриха , покриха и вероятно унищожиха Папка Възродителен Процес
41
10
 
5
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Възродителен Процес не беше смяна на имената а смяна на ВЯРАТА , дано не чуят некои арабски Държави с радикални подражници за тази история в България , със сигурност нема да се размине на България
40
7
 
10
 
! Отговори
Жоржи преди 10 години
В момента БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ са проклятието на България. Досега са взели над 4 милиарда заеми, а дадоха на пенсионерите по 4.50 лв. и то от юли. Обещаваха мин.пенсия 500 лв. , а вместо това си остана 150 лв. Сега обещават мед и масло ама след 2016 г. т.е. когато вече няма да са на власт. Всеки ден убийства, грабежи, кражби, самоубийства и всички гадости които могат да се случат само когато БСП-ДПС-ДС са на власт.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вождът Б.Б е приател с Ердоган и К.Дал да пита за нас и да намери някакво решение.
38
8
 
6
 
! Отговори
ПРОСТ,НАРОДЪТ преди 10 години
КОГО ПИТА ИЛИ ПРОСТО,ЗА ДА Е ВЪВ ФОКУСА НА МЕДИЙНОТО ВНИМАНИЕ ГОВОРИ КАКВОТО МУ ДОЙДЕ НА УМ.САМО И САМО ДА Е "В ДЖАЗА".ВЕЧЕ Е ЯСНО,ЧЕ ДОГАН Е НАТИСНАЛ МЕСТАН В ИМЕТО НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОПЛИТЕ ОТНОШЕНИЯ МЕЖДУ ДВЕТЕ МУТРИ - ЕДНАТА ***/БОКО/, ДРУГАТА УМНА И КОВАРНА/ДОГАН/.ВСИЧКО Е ВЕЧЕ ПРЕКАЛЕНО ЯВНО, ТОЧНО ЗАРАДИ НАГЛАТА БАНКЯНСКА МУТРА,КОЯТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТАКА СЕ Е УСТРЕМИЛА КЪМ ПАРИТЕ ЧРЕЗ ВЛАСТТА,ЧЕ ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ С НЕЯ МАЙ,МАЙ.ИНАЧЕ ВСЯКА ПОЯВА НА ТЪПАКА МУ КАЧВА РЕЙТИНГА-ФАКТ.НАРОДЪТ Е МНОГО
37
9
 
8
 
! Отговори
ник преди 10 години
Ей много нагли тия бе!Нали в предаването Референдум представителката на ГЕРБ попита Волен Сидеров-какво ще стане ако Кърджали.....и той я навря в учи дъс!
36
3
 
3
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
Чичо Пей отива "на кино",но вие дотогава,когато видите поп,не се хващайте за ушите срещу лоша поличба ,ами го хванете за брадата!
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко ще си загубиш изборите ,не се кланяй на миризливите турци
34
3
 
6
 
! Отговори
в Затвора преди 10 години
Когато вкарат в Затвора Тодор Живков виновен за Възродителен Процес тогава ще повеярвам че нема етнически проблем в България
33
4
 
8
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИЯ преди 10 години
Това повече прилича на МАНИПУЛАЦИЯ , в България никога не е имало Възродителен Процес
32
3
 
7
 
! Отговори
???????????????????? преди 10 години
А Тодор Живковия Възродителен Процес не беше ли етнически Пороблем?
31
4
 
4
 
! Отговори
Борисов преди 10 години
В България няма етнически проблем, всички сме вулгари.
30
6
 
5
 
! Отговори
смяната на иманата преди 10 години
Етнически проблеми няма , само дето Тодор Живков имаше желание с смяната на иманата да унищожи Държавата 1989
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Досущ като разликата между кратун и ***
28
8
 
8
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
Росен и Бойкото са типичните "Поп и Папалгейт"...