Хванатият в крачка Куюмджиев: Не съм заплашвал катаджиите!

Обжалва акта си, защото бил сниман с незаконна мобилна камера
Обновена: 28 мар 2014 10:01 | 28 мар 2014 09:15,
136
Хванатият в крачка Куюмджиев: Не съм заплашвал катаджиите!
Парламентарният пропуск на Куюмджиев. Снимка: Нова тв

Левият депутат Явор Куюмджиев, който изгоря с акт за 200 лева заради превишена скорост, настоя че не е обиждал катаджиите, хванали го в крачка, и не ги е заплашвал с уволнение.

Dnes.bg припомня, че във вторник червеният избраник отнесе солидна глоба, след като патрулка го засне да кара колата си с 50 км над разрешената скорост. Катаджиите вчера обясниха, че при спирането му депутатът се държал грубо и арогантно и ги заплашил с уволнение.

"Не съм ги заплашвал, как ще ги уволня, и да искам, не мога да го направя", обяви социалистът пред Нова тв.

Още по темата

Народният избраник обяви, че вече е обжалвал написания му акт и е подал жалба срещу униформените в МВР.

Актът е обжалван заради това, че нарушението му е снимано с мобилна камера, а жалбата срещу катаджиите е заради липсата им на отличителни белези по дрехите им.

"Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера, а с решение на ВАС отпреди няколко седмици мобилните камери са нелегитимно средство за измерване на скоростта", аргументира се той.

Куюмджиев настоя, че когато са го спрели, пристигналите при него катаджии не са се легитимирали.

"Нямаха номера, значките им трябва да бъдат извадени навън, когато правят такива проверки, имат специални джобове за това", настоя депутатът.

Той поискал, а те му се легитимирали, след което Куюмджиев им заявил, че ще оспорва скоростта, заснета с мобилната им камера. Те го поканили да види клипа, но той отказал с мотива, че този вид камери вече са извън закона, "защото съдът е решил така, а не защото аз съм велик", настоя избраникът.

"После те ми написаха акт, което траеше около 40 минути", спомни си той  и отново защити версията си, че е бързал, за да се регистрира в парламента.

"Не съм видял знака за ограничение на скоростта от 50 км/ч, вероятно има такъв знак. Ако съм извършил нарушение ще си понеса наказанието и ще си платя глобата. Това че съм депутат, не означава, че не подлежа на наказание", категоричен бе той.

По думите му отношението на служителите на КАТ не винаги обаче било добро към шофьорите, затова и Явор Куюмджиев призова обществеността и политиците да подемат борба срещу изразите: "И сега какво правим?" и "Вие какво работите?", използвани често от униформените на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
3
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
До БОКО ОЛИГАРС"Бизнесменка" носи иронично и отчасти негативно отношение точно заради неправилното си образуване. За да е бизнесдама (пише се слято), първо трябва да е дама. Дамите обаче не крещят, че ще уволняват, дори и да им е във възможностите. Но бизнесменките го правят. А разликите между ГЕРБ и БСП касаят единствено ГЕРБ, БСП и общата им партия-майка, но не и мен.
114
1
 
6
 
! Отговори
ЕХХХ преди 10 години
МНОГООО ПРОСТОТИЯ МНОГО СЪЧЕТАНО ИСЪС НЕГРАМОТНОСТ -ВЕЧЕ Е ПЛАШЕЩО
113
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мале, мале... законотворник обжалва акт защото бил незаконен?!? Тоест работата му като такъв е плява...
112
1
 
19
 
! Отговори
До кога! преди 10 години
Народният избраник обяви, че е шофирал с превишена скорости и въпреки това има наглоста да изтъква незаконноста на регистрираното нарушение. Това е аналогично с посегателство над имуществото и живота на негов роднина заснето с незаконна камера. А именно, той не е виновен, виновен е този, който го е заснел!
111
1
 
14
 
! Отговори
Камен Влахов преди 10 години
Ще се обадя на Варадинов и ще има стани легни
110
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грешно четете всички какво точно отмени ВАС. ВАС отмени електронните фишове от нарушения заснети с мобилни камери. А когато нарушението е засечено с такава камера в присъствие на катаджия, катаджията трябва да ви спре на място и да ви напише акт, за да важи това нарушение.
109
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До PurkoНашите де'Путати се жалват от всичко!Недей да приказваш, като не разбираш!Много философстваш, Пурко!То т'фа ние, дето разбираме от всичко, не смеем да прогнозираме на де"путатите поведението, та Ти ли?!!!
108
14
 
2
 
! Отговори
БОКО ОЛИГАРС преди 10 години
ДО ER_Dr. БИЗНЕС ДАМИ, А НЕ БИЗНЕСМЕНКИ. ЗА ПРОСТИТЕ ОТ ГЕРБ ОБАЧЕ, ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. КАКТО Е ТЪПНЯ ЦЕЛИЯ КОМЕНТАР, ПАРДОН ВСИЧКИ *** И ЕЛЕМЕНТАРНИ ГЕРБАДЖИЙСКИ КОМЕНТАРИ.
107
1
 
15
 
! Отговори
Purko преди 10 години
Не знам кой е писал статията, но акт за констатирано административно нарушение НЕ СЕ ОБЖАЛВА. По акта могат да се направят в 3/три/ дневен срок от съставянето само писмени възражения.Може да се обжалва само издаденото наказателно постановление.Не коментирайте на сляпо всяка статия която е поднесена некоректно.Възможно е и самия депутат да го е казал така,това значи че той е обладан от духа на безхаберието и говори глупости.
106
11
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 10 години
Всъщност червенушкото е прав. Тези камери наистина преди седмици бяха определени за незаконни. Тук вече изниква един друг въпрос - защо след като има решение на съда продължават да си използват? Реално това означава отказ да се изпълни съдебното решение, което по закон е престъпление. Цуцуров кога ще провериш това?
105
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Хем ***, хем сляп.Мислех, че на дупедатите им трябва психиатър, а те имали нужда и от очни прегледи! Тоя да си беше купил очила- хем щеше да види знака, хем щеше да спести и 200лева, а и нямаше да застраши живота на накой невинен.Има и друг проблем,а ако беше бутнал някой избирател ??? Така и изборите може да загуби!!!!
104
3
 
22
 
! Отговори
Идея преди 10 години
Ей затова и заради много подобни случаи трябва да дадат камери на катаджиите, че да се знае кой какво защо... Хем няма да могат да искат подкупи хем няма да има проблеми
103
2
 
23
 
! Отговори
234 преди 10 години
Хем просто, хем нахално. Пък и акта ще обжалва.
102
1
 
35
 
! Отговори
ER_Dr преди 10 години
Не може да ги е заплашвал с уволнение, понеже не може директно да ги уволни. Повярвахме! Мен лично са ме "уволнявали" общински съветници, бизнесмени и бизнесменки, журналисти и кой ли не ***, който се смята за нещо особено или просто познава някого, но за този вярваме, че не е казал така! Ла*няр.
101
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
'', но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера, а с решение на ВАС отпреди няколко седмици мобилните камери са нелегитимно средство за измерване на скоростта", аргументира се той. ''...................Та значи,проблемът е,че не ти си карал с превишена скорост,ами че са те заснели с камера.Аман от дебелоочие в тая държава.Както казват хората;ем *** ,ем голямо.***....
100
1
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Хаха, няма да ги уволнява само ще има жалби, дисциплинарки, неофициален натиск, щото не му е за 200 лева ами КАК МОЖЕ ТЕ ДА ГО СПИРАТ?!! Него народния избранник и недосегаемия полубог. Всички знаем как стават нещата в България и едва ли някой ще се изненада от резултата от тая тъпотия. Рибата се вмирисва откъм главата.
99
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТОЙ КАЗА:Закона е закон и трябва да се спазва от всички!Незнанието на закона не е оправдание за неспазването му!
98
1
 
30
 
! Отговори
lewskar преди 10 години
До С отвращениеAко беше блъснал или убил мой роднина , щях да го гръмна пред парламента!
97
3
 
35
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Оставка веднага....
96
4
 
42
 
! Отговори
atakist преди 10 години
komunist skapan