Хванатият в крачка Куюмджиев: Не съм заплашвал катаджиите!

Обжалва акта си, защото бил сниман с незаконна мобилна камера
Обновена: 28 мар 2014 10:01 | 28 мар 2014 09:15,
136
Хванатият в крачка Куюмджиев: Не съм заплашвал катаджиите!
Парламентарният пропуск на Куюмджиев. Снимка: Нова тв

Левият депутат Явор Куюмджиев, който изгоря с акт за 200 лева заради превишена скорост, настоя че не е обиждал катаджиите, хванали го в крачка, и не ги е заплашвал с уволнение.

Dnes.bg припомня, че във вторник червеният избраник отнесе солидна глоба, след като патрулка го засне да кара колата си с 50 км над разрешената скорост. Катаджиите вчера обясниха, че при спирането му депутатът се държал грубо и арогантно и ги заплашил с уволнение.

"Не съм ги заплашвал, как ще ги уволня, и да искам, не мога да го направя", обяви социалистът пред Нова тв.

Още по темата

Народният избраник обяви, че вече е обжалвал написания му акт и е подал жалба срещу униформените в МВР.

Актът е обжалван заради това, че нарушението му е снимано с мобилна камера, а жалбата срещу катаджиите е заради липсата им на отличителни белези по дрехите им.

"Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера, а с решение на ВАС отпреди няколко седмици мобилните камери са нелегитимно средство за измерване на скоростта", аргументира се той.

Куюмджиев настоя, че когато са го спрели, пристигналите при него катаджии не са се легитимирали.

"Нямаха номера, значките им трябва да бъдат извадени навън, когато правят такива проверки, имат специални джобове за това", настоя депутатът.

Той поискал, а те му се легитимирали, след което Куюмджиев им заявил, че ще оспорва скоростта, заснета с мобилната им камера. Те го поканили да види клипа, но той отказал с мотива, че този вид камери вече са извън закона, "защото съдът е решил така, а не защото аз съм велик", настоя избраникът.

"После те ми написаха акт, което траеше около 40 минути", спомни си той  и отново защити версията си, че е бързал, за да се регистрира в парламента.

"Не съм видял знака за ограничение на скоростта от 50 км/ч, вероятно има такъв знак. Ако съм извършил нарушение ще си понеса наказанието и ще си платя глобата. Това че съм депутат, не означава, че не подлежа на наказание", категоричен бе той.

По думите му отношението на служителите на КАТ не винаги обаче било добро към шофьорите, затова и Явор Куюмджиев призова обществеността и политиците да подемат борба срещу изразите: "И сега какво правим?" и "Вие какво работите?", използвани често от униформените на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Типичен български ***. Ти го хващаш той се прави на луд, нагъл, лъжлив, фалшив. Това сме българите - най-долното племе на света.
14
2
 
56
 
! Отговори
Dido преди 10 години
Днес глав.сек-а на МВР ще излезе и ще каже, че единия от катаджиите преди 3 години е охранявал кортеж на Бойко и цялата тази история е един сабутаж и провокация и катаджиите ще бъдат дисциплинарно уволнени!Що за наглост?Полицаите могат да си крият значките само когато охраняват депутаите от БСП и ДПС, когато ги спират трябва да козируват, да се извинят, да им направят по една св*рка и да им дадат всичките си джобни пари и ценности които носят!Нагло държание от депутат?! Ко?Не!Кога?!?!
13
2
 
46
 
! Отговори
студент преди 10 години
Тези дни гледах филма " Хайка за вълци" по телевизията. Направо съм потресен как са взимали имотите и добитъка на бедните селяни. И това са го правили хора, които са прости, неграмотни и злобни мандраджии или каскетаджии както искате. Затова сега България е най-бедната страна в ЕС, защото децата и внуците на терористичната партия БКП-БСП-ДС още управляват.
12
4
 
37
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
на ГЕРБ каквото им каже Бойко и го правят, а БСП депутатите по собствено желание избраха Пеевски за шеф на ДАНС защото са разумни и не се поддават на натиск
11
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бил видял знака 50. Абе куманизки *** и да няма знак,щото крадливия ви *** беззъб електорат го е набрал, в населените места обикновено ограничението е 50. Оставка КРАДЦИ.
10
1
 
29
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
тука се престара доста, карайте го малко с мярка че сте смешни
9
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Никовнедей да даваш пример с ГЕРБ ЕООД Б.Борисовв ГЕРБ депутатите са жалки и безгласни и каквото кажат класните ръководители а те пък каквото им каже Б.Б
8
2
 
44
 
! Отговори
v140 преди 10 години
Червена ***... всичките са такива!!
7
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пример за депутат-***.Всичките са такива.
6
58
 
4
 
! Отговори
атакист преди 10 години
Това са мръсните игри на ГЕРБ.И на Волен му измислиха скандал ,после на министър Йовчев ,сега на Куюмджиев
5
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
навсякъде в цивилизовани страни камерите с радари по пътищата са законни и фишовете важат а в Бг хитреца на Евро съюза не са законни
4
4
 
60
 
! Отговори
Ников преди 10 години
Не съм ги заплашвал, как ще ги уволня, и да искам, не мога да го направя", обяви социалистът пред Нова тв.Сега йовчо ще го направи, а ние ще си чакаме някой слънчев ден да имаме свястна полиция и нормално правораздаване.Може да си разправяте каквото искате за Борисов, но той не би допуснал подобно нагло поведение от депутат на ГЕРБ. Само комунистическите нагляри се държат по този *** начин, защото чувстват държавата като своя частна собственост.
3
2
 
50
 
! Отговори
ИК преди 10 години
И аз искам да подам жалба срещу Куюмджиев и всички депутати.Ама пита ле ни някой?
2
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долна червена гад ***!
1
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тези камери май са незаконни само за тези които си мислят , че са недосегаеми и пътя за тях е космос а такива в БГ са депутати,бизнесмени и мутри