Сестрите от Либия заслужават да бъдат щастливи!

Сесилия Атиас се срещна с външния ни министър Кристиан Вигенин
28 мар 2014 10:37,
0
Сестрите от Либия заслужават да бъдат щастливи!
Сесилия Атиас Снимка: БТА

Външният министър Кристиан Вигенин се е срещнал със Сесилия Атиас, съобщиха от Министерството на външните работи.

Атиас посети София, за да се срещне отново с българските медици седем години след освобождаването им от либийския затвор.

Вигенин й е благодарил за всичко, което е направила за медицинските ни сестри и д-р Ашраф и в знак на признателност за усилията, довели до освобождаването на медиците ни, й е поднесъл плакет на Министерството на външните работи. Вашата роля в последната фаза на преговорите беше ключова, за да могат те след толкова време на несигурност да се приберат в родината си, е заявил министър Вигенин.

Още по темата
Атиас е казала, че това е много важна част от живота й и за нея е било от голямо значение да се върнe в България и да види, че те са добре.

"Те заслужават да бъдат щастливи и да имат нов живот. За мен е радост да бъда част от това щастие", е посочила тя.

Атиас е коментирала, че макар преди 7 години медиците да са били помилвани от президента на България, в Либия смъртното им наказание продължава да е в сила. Министър Вигенин е поел ангажимент въпросът да бъде поставен пред съответните либийски власти и е изразил надежда да бъде намерено решение.

Когато дойдох в София преди 7 години, видях само летището, сега тепърва откривам колко прекрасна страна е България - страна на толерантността, в която съжителстват различни етноси, страна, която е спасила своите евреи по време на Втората световна война, е казала още Сесилия Атиас.

Вие заслужавате светът да знае за това, което сте направили, е отбелязала тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари