Студената война не е свършвала!

Соломон Паси: НАТО се уплаши от Русия и окуражи Путин за Крим
Обновена: 2 апр 2014 12:40 | 2 апр 2014 11:07,
146
Студената война не е свършвала!
Снимка: Bulgaria On Air

Студената война никога не е свършвала, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Атлантическият клуб в България Соломон Паси.

„Имахме около 25 години, в които смятахме, че е свършила, но не е така. Това ще стане, когато петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН станат демократични държави”, заяви Паси.

Той подчерта, че за своите 65 години съществуване НАТО се оказва най-влиятелният и успешен военен съюз. По думите му са допуснати и редица грешки, довели до ситуацията в Крим днес.

„Една от тях е, че НАТО не покани Грузия за член в Алианса”, коментира Паси. По думите му в НАТО са се уплашили от Русия, с което са окуражили Путин да направи стъпка в Крим. Подобен акт на страна постоянен член на Съвет за сигурност на ООН формира сериозно притеснение за държавите в света, заяви още председателят на Атлантическия клуб в България.

„Голямата грешка в геополитиката е да смяташ, че гладът за нови територии на един диктатор ще се утоли с нови територии, напротив - той се увеличава”, подчерта Паси.

Според него икономическите санкции срещу Русия ще играят ролята на бумеранг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Соломончо, мивко долна и продажна!
112
0
 
2
 
! Отговори
681 преди 10 години
А бе, хърльо земи, че се скрий, щото освен погнуса и отврат друго не предизвикваш с продажничеството си у хората!*** долен!
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джудиш...веднъж и ти да прозреш истината. Да не са ти го казали на шабат в синагогата?
110
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГНУСНА МАСОНОЦИОНСТКА НАПАСТ ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВИ КОМБАЛИ ИМА САМО НАХАЛНИ,АЛЧНИ,ЗЛОБНИ НАВСЯКЪДЕ НАВРЯНИ БАНКОВО ДЕЛО ПРИНЦОВЕ,ДУКОВЕ СТАВАТ ДЪРЖАВНИ СЕКРЕТАРИ ГОЛЯМА НАПАСТ СА
109
1
 
9
 
! Отговори
Голям смях преди 10 години
Ех,друго си е Горбачов да дава с пълни шепи територии,но пак не стига.То бива алчност ама като на НАТО няма.Паси посъветвай Путин да си нареже ядреният арсенал,та най накрая да се кротнете.
108
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейче гадно ,а сега като ме пазят наемниици по ли съм защитен-видях ги колко струват ф афганските планини,Мали и Ирак.Първата армия на Обединена Европа са били СС-войските.
107
2
 
18
 
! Отговори
Родопите преди 10 години
Мони, евреин ли си или не! Какви интереси защитаваш? НАТО не е по-силна военно от тригомерата Русия-Иран-Китай, затова не дръзнаха да нападнат Сирия, защо ни плашиш с руско нападение? Защо НАТО на защити Украйна, ако наистина са толкова солидарни? Как мислиш а?
106
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кога евреите станаха поддръжници на демокрацията, Маркс не беше ли баща на комунизма, Талмуд не заявява ли че евреите са над другите нации, за каква демокрация говори тоя омразен
105
2
 
4
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До Анонимен"Я кажи една заслуга " V NATO sme.
104
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Монетарната система е безскрупулна няма род родина има само интереси и печалби тоест ЗАРОБВАНЕ на човека а с какво е по различен обикновенният руснак от американеца и. Всички други останали незнам . Има още много да се развива и учи ХОМОСАПИЕНСА като индивид ние не сме хора съжелявам !
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
-119.Я кажи една заслуга , че като гледам България до къде изпадна , та всички управляващи не се интересуват от Българските интереси . Като че ли *** са на власт .но разбират как да забогатеят !
102
4
 
0
 
! Отговори
anoi преди 10 години
Uvajavan g-n Pasi i mislia che e politic s mnogo zaslugi za Bulgaria, no se radvam che v momenta ne e vynshen ministar. S tozi si narativ prosto steshe da syzdade mnogo problemi na dyrjavata ni.
101
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ньойският договор не можа да постави БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ на колене!!!Успяха с договорът сключен от този индивид за членство в НАТО и безмозъчната ръкопляскаща на това публика от политици-продажници!!!Е,за 20 години УСПЯХА!!!!!!!
100
3
 
13
 
! Отговори
до 95 преди 10 години
До АнонименТе не спазиха и договора за противоракетна отбранана и се опитват да разполагат ракети против Русия в пълно нарушение на договора и после олеле мале.
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българин ли си ? Нямаш ли познания какво става по света , или си знаеш едната някой трябва да ти плаща.Я кажи на Паси кой му плаща ? И на такива като него !
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 114 БългаринКое не е ИСТИНА от коментарите на ЧЕРВЕНИТЕ ТИКВИ???Аз от вашите само се начетох на демоКРАДИЯ,демоКРАДИ,евроЦЕННОСТИ/по правилно държавни скъпоценности/и разни други,които 25 години ги чакаме,а се оказва,че такова животно НЕМА,НЕМА и да има!!!!
97
14
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
ЧЕРВЕНИ ТИКВИ, ПО КОЛКО ПОЛУЧАВАТЕ НА КОМЕНТАР?
96
4
 
11
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Добре е някои неща да се опитат и после да се говори за тях.Случаят с НАТО е точно такъв.След 10 години членство може да направим равносметка.Сигурността само се е влошила и днес сме напълно беззащитни пред Турция.Преди имахме възможности да унищожим Истанбул,днес и едни нелегални емигранти не можем да спрем.НАТО не дава абсолютно никакви гаранции за нищо,но за сметка на това се ползва от нашата безрезервна подкрепа.Нужно ли ни е това членство?Един референдум ще е напълно уместен.
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поправка : 5-те държави в UN
94
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Благодарение на този индивид,един български войник охранява 6 кв.км.от територията на България!!Няма ракети,няма военно разузнаване,няма части за транспортьори,танкове,хеликоптери,самолети!!!Превърнаха ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК във военно-полева перачка на долните посрани *** и теляци,които услужливо вдигат изтърваното сапунче от партньорите във военно-полевите бани!Честито Ви 20 годишно членство в НАТО!А,колко струва то на българският данъкоплатец-МЪЛЧАТ И НИ ГЛЕДАТКАТО *** ДЕТЕ МАЙКА СИ!!