Студената война не е свършвала!

Соломон Паси: НАТО се уплаши от Русия и окуражи Путин за Крим
Обновена: 2 апр 2014 12:40 | 2 апр 2014 11:07,
146
Студената война не е свършвала!
Снимка: Bulgaria On Air

Студената война никога не е свършвала, коментира в ефира на Bulgaria On Air председателят на Атлантическият клуб в България Соломон Паси.

„Имахме около 25 години, в които смятахме, че е свършила, но не е така. Това ще стане, когато петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН станат демократични държави”, заяви Паси.

Той подчерта, че за своите 65 години съществуване НАТО се оказва най-влиятелният и успешен военен съюз. По думите му са допуснати и редица грешки, довели до ситуацията в Крим днес.

„Една от тях е, че НАТО не покани Грузия за член в Алианса”, коментира Паси. По думите му в НАТО са се уплашили от Русия, с което са окуражили Путин да направи стъпка в Крим. Подобен акт на страна постоянен член на Съвет за сигурност на ООН формира сериозно притеснение за държавите в света, заяви още председателят на Атлантическия клуб в България.

„Голямата грешка в геополитиката е да смяташ, че гладът за нови територии на един диктатор ще се утоли с нови територии, напротив - той се увеличава”, подчерта Паси.

Според него икономическите санкции срещу Русия ще играят ролята на бумеранг. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
40, Нато може без Украйна, Русия - не:)
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***... като присъединяват нови членки към НАТО, това не е "глад за територии". А като РФ присъединява републики към федерацията, това било глад за територии... Сами си го нахакаха, сега се чудят как да го извъртят...
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ергенска ***
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
о боже!каза резидента на цру и мосад?? може ли потомък на евреи да е диктатор ??
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е стара новина, Мони! Да ти споделя под сурдинка - Втората световна още не е свършила. Само съюзниците са други. Стана това, което искаше Химлер...Всички срещу Русия. Абе защо толкова я мразят тази страна ВСИЧКИ?!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Монка, по повод 10-тата годишнина от приемането ни в НАТО, след като изпълнихме изискванията им, кажи гордееш ли се с това, че вече нямаме армия и ракети?
27
0
 
12
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
КАКВО ДА СЕ ПРАВИ :..във всеко стадо си има ***---В ЕВРЕЙСКОТО СЪЩО...ХА,ХА,ХААААААААААА....ТОВА Е ЖИВОТА !!!!
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Соломоне, ах ти западен дупедавецо, я кажи след разпада на СССР кой продължи да води студената война, предвид че Русия 20 години се възстановяваше след разпада и нямаше възможност да се противопостави?
25
0
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 10 години
pette няма да станат демократични:))та се тая
24
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мончо паси ,е най-*** произведение на евреите!
23
2
 
44
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Студената война я подновиха западните другари... Путин само отвърна на удара (ако може така да се каже). В Крим се проведе референдум и хората решиха, че не искат да ставата *** и евроатлантически ***. Единствената им алтернатива остава Русия. Какво толкова има да се разсъждава тука? Въпреки това, доставчиците на демокрация видяха диктатура в едно такова решение, щото не е взето от хамерикано-евр(оп)ейски демократи, ами от хората... Каква демокрация е тогава, а? :)
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото, което тази западна марионетка може да каже за Украйна е, че НАТО се наака от страх, но тъй като така ще изглеждат жалки и смешни, а това противоречи с твърдението му, че НАТО били "най-влиятелният и успешен военен съюз", реши да изтупа прахта от темата за Грузия, за да отдаде всичко едва ли не на някакви случайни грешки.
21
1
 
39
 
! Отговори
за мен... преди 10 години
За мен Паси е национален предател. Със своите размисли и действия заедно с нашият президент ще ни вкарат в някоя каша-и то кървава.Много е лесно да говориш тъпотии-а като припари на задника_---ко ше прайм??? Паметник трябва да му сложим--да помним и знаем--че такива хора като Паси и президенТо трябва да мълчат и да НЕ се допускат до власта.
20
4
 
11
 
! Отговори
КНК преди 10 години
До Анонимен 15 : Да,трябва отстрел !!! Започва се от Виденов и екипа му,минава се през Симеон "юпитата"му,през Съргейчо и Гоце с екипите им та до Местанката и Сидеров-чето !!! Голям отстрел ще падне !!! Така за 70-те години терор,кражби и лъжи да има поне малко наказание !!!
19
1
 
14
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА преди 10 години
....ТОЯ ПА , КОМУНО ЕВРЕИН----ПАК ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!!
18
3
 
22
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
България извади огромен исторически мал-шанс да се съюзим с Германия.Ако не бяхме го сторили,евреите щяха да си заминат по предназначение към Аушвиц и сега нямаше да гледаме тоя *** с неговите *** ценности,нямаше да имаме НАТО-вски войници в собствената си страна,*** нямаш да са толкова много и щяха да бачкат, ако не искат да умират от глад.И още много неща щяха да са по различен начин.А тоя - да си ходи в .Какво стана с делото му за центъра за връзки на БА с НАТО в Израел?
17
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Голямата грешка в геополитиката е да смяташ, че гладът за нови територии на един диктатор ще се утоли с нови територии, напротив - той се увеличава"Прав е ето например САЩ не се задоволиха само с дрогата от Авганистан и петрола на Ирак ами искат и Либия и Сирия и Украйна в тяхната свера на влияние. Този лицемерен пудел явно не знае един основен закон формулиран от Нютон а именно "всяко действие си има противодействие". Точно това правят и руснаците противодействат на постоянния натиск на САЩ, не клякат като френска к..а като ЕСА ракетите да ги разположи в . На Герганчето Паси
16
1
 
23
 
! Отговори
Циника преди 10 години
Какъв есеист беше Исак Паси и какво ла.но е неговият син...Боже, Боже...
15
2
 
29
 
! Отговори
Егати фашиста Паси преди 10 години
Егати антиевреина Паси. Световния Еврейски конгрес вчера изрази безпокойство от засилващата се ксенофобия в Украйна, господин Паси одобрява навлизащия в Украйна фашизъм. Да се чудиш и маеш, що за стока е Соломон Паси, на кой дявол се кланя. Няма ли в България Еврейско общество, та да му сложи юзди на тоя плямповец, да го спре с поддържането на НАТО, организация за фашизиране на някои Европейски държави.
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя продажник и предател е най добре да се скрие! Да не го скрие някой завинаги! ***!