Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!

БСП внесе в ЦИК 100 000 подписа, за да се регистрира за евровота
Обновена: 8 апр 2014 14:02 | 8 апр 2014 11:08, Камелия Цветанова
259
Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!
Снимка: БТА

Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт. Това призна лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с млади социалисти внесе 100 000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за участие в евровота.

„Първа политическа сила на изборите - това ще е успех за нас, ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати”, обобщи Станишев очакванията на левицата за резултата от предстоящия вот.

„Ние сме инструмент за няколко неща и първото от тях е да не допуснем връщането към предишните четири години  на безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения, това е най-големият залог за всеки един гражданин, защото съм дълбоко убеден, мнозинството от българите не искат да се върнат Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, за да правят предишните безобразия”, упрекна Станишев бившите управляващи.

Според него победата на социалистите на изборите ще гарантира социална Европа и достойно място на България в нея.

„Днешна Европа не е това, което повечето европейци очакват, и отговорност за това носят десните партии, които пет години доминират в европейските институции и това искаме да променим, защото липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора в България и в Европа и е нужна сила и политическа воля, за да се промени това”, коментира още лидерът на левицата.

Той даде заявка, че БСП ще води открита и смислена кампания и се похвали, че досега само Столетницата е представила европейска предизборна платформа.

„Никой друг няма платформа и това е толкова спешно, те нямат идеи, нямат визия за Европа, а трябва да сме наясно, че хората искат Европа, в която България да има достойно място, а не да е периферна, втора ръка страна, а ние искаме справедлива България в социална Европа. Искаме да върнем надеждата в хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени и това правим с решенията на правителството и с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки и търговски вериги, защитаваме хората”, отбеляза Станишев.

Според него разочарованието от Европа  идва от това, че тя изключително се отдалечи от проблемите на хората, а това е заради десните партии, които са на страната на големите корпорации и интереси и не отчитат аргументите на малките страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
12
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Тия типове на снимката ще се борят за доверието на хората ведно със местан , пеевски и компания..!!!!!! колко подло
125
2
 
6
 
! Отговори
до 141 преди 10 години
До АнонименСтатията не е за Бойко! На снимката е Станишев и сега той е във властта! Колко ти плащат да плюеш по форумите-чиста загуба,щото действа обратно пропорционално! Анонимен 141 и 142 едно и също лице ли сте? "***" ли си?
124
2
 
6
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Според тия типове на снимката най-важното е ГЕРБ да не се върнат на власт, защото няма да има дпс и БСП на ключови позиции това е истината , останалото е мъгла ......за тия дето все още гласуват против себе си за тях
123
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
to vsi4ki se borqt za doverie a kato im go dadat kradat kokoto mogat ,xa,xa xa
122
2
 
4
 
! Отговори
оставка преди 10 години
Само заглавието прочетох,за да не се ядосвам на наглостта на Станишев!Та за какво доверие говори или и това е опорна точка,която цели да се набиева в главата на българите и знаем една лъжа повторена 100 пъти..! Няма как обаче една лъжа да стане истина,колкото и да му се иска на другаря Станишев,по простата причина,че хората се отвратиха вече от лъжата,манипулацията и цялата пропаганда впрегната да маже и изопачава!
121
4
 
3
 
! Отговори
верно лии преди 10 години
колена на тези дето не искаха да му плащат. Утре не се чудете от къде вашето дете си купува дрога, питайте Бойко Тиквата който трови децата.Никое управление в цялата БГ история не е оставяло след себе си 400 000 безработни Българи и такъв глад и мизерия. Тиквата заслужава линч.....Верно ли бе, червен ***?А да си спомним да Жан Виденов, как комунистити сринаха държавата, фалираха банките, изнесоха хляба...1 долар беше станал 3000лв!А пак помисли?!
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Недейте така бе хора , тъкмо обядвах и погледнах снимката........отврат ....отиде обяда на кино
119
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета и не разбирам как може да искате да ви управлява наркотрафикант, контрабандист и убиец като Бойко Тиквата. Знаете ли къде беше офиса му и как *** му с бухалки чупеше глави и колена на тези дето не искаха да му плащат. Утре не се чудете от къде вашето дете си купува дрога, питайте Бойко Тиквата който трови децата.Никое управление в цялата БГ история не е оставяло след себе си 400 000 безработни Българи и такъв глад и мизерия. Тиквата заслужава линч.
118
0
 
7
 
! Отговори
Никола преди 10 години
За когото и да гласуваш получаваш Дидо Пеевски !!!За когото и да гласуваш получаваш БСП/ДПС/Атака !!!За когото и да гласуваш получаваш фалшифицирани избори и така от 1990г насам !!!
117
2
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Гласуваш за БСП и получаваш Фестан и Бат Сали Енергетика - ха да ви е честито!
116
3
 
7
 
! Отговори
млад човек преди 10 години
Само масово гласуване ще ни избави от червеният тумор наречен БСП..!
115
2
 
3
 
! Отговори
До Станиш Плювалнико преди 10 години
Той се уплаши тогава бе, та той е безподобен страхливец и двуличник, затова подаде оставка и се скри! Остави държавата на самотек!
114
3
 
0
 
! Отговори
Влюбения Шекспир преди 10 години
До do 131Ауууу колко си сладък ,и какъв чудесен изказ имаш само и какъв богат речник ,хубавец,гений ."Дай"Боже повече такива "расови" мъзкари в нашата родина ... Сладууууур ...........................***
113
1
 
5
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Братя българи , управляват ни чужденци , чужди агенти , психопати , некадърници и откровенни крадци !!! Този руски шпионин гражданин Дмитриевич ще ни затрие окончателно с помощта на шайката криминални елементи и психопати окупирала властта . А @mitova да се самоубие веднага , излишно е да се мъчи с този умствен проблем !!!
112
0
 
1
 
! Отговори
А преди 10 години
mitova (118,119) очевидно е честен комунист и държи много да няма никакво съмнение по този въпрос.справка 102.
111
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Станиш ПлювалниковПламен Николов, завърших Харвард и магистратура в Белгия, на 25 години за БСП.БСП е столетна партия и принадлежи на младите, принадлежи на старите, принадлежи на всички. А ГЕРБ и Бойко Тиквата принадлежат на Митко Каратиста и каналите за наркотрафик. Слез на земята, Тиквата е пътник. А и Сретен Йосич скоро излиза от пандиза и с радост ще посети някогашния си приятел Бойко Тиквата.
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 130: Бръкни в торбата пък каквото извадиш....,но все ще збъркаш !
109
7
 
4
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Колебая се между БСП и Атака...
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
imah izvestni kolebaniq no narod mazohist kato bulgarina nqma...dano o6te 200 godini naslednicite mu badat *** ot komunisti
107
6
 
6
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Някой каза, че имаме избор: ГЕРБ или БСП, Даже набъркаха и АБВ. При такава алтернатива, все едно избор няма. Остава само БСП.