Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!

БСП внесе в ЦИК 100 000 подписа, за да се регистрира за евровота
Обновена: 8 апр 2014 14:02 | 8 апр 2014 11:08, Камелия Цветанова
259
Борим се за доверие, не за бройки евродепутати!
Снимка: БТА

Предстоящите избори са за Европейския парламент, но те имат и национално натоварване и то е дали ГЕРБ ще се върне на власт. Това призна лидерът на БСП Сергей Станишев, който заедно с млади социалисти внесе 100 000 подписа в ЦИК за регистрация на партията за участие в евровота.

„Първа политическа сила на изборите - това ще е успех за нас, ние се борим за доверие, а не за бройки евродепутати”, обобщи Станишев очакванията на левицата за резултата от предстоящия вот.

„Ние сме инструмент за няколко неща и първото от тях е да не допуснем връщането към предишните четири години  на безобразие, беззаконие, рекет, неплащане на социални задължения, това е най-големият залог за всеки един гражданин, защото съм дълбоко убеден, мнозинството от българите не искат да се върнат Бойко Борисов, Симеон Дянков и Цветан Цветанов, за да правят предишните безобразия”, упрекна Станишев бившите управляващи.

Според него победата на социалистите на изборите ще гарантира социална Европа и достойно място на България в нея.

„Днешна Европа не е това, което повечето европейци очакват, и отговорност за това носят десните партии, които пет години доминират в европейските институции и това искаме да променим, защото липсата на справедливост, отчаянието са обхванали толкова много хора в България и в Европа и е нужна сила и политическа воля, за да се промени това”, коментира още лидерът на левицата.

Той даде заявка, че БСП ще води открита и смислена кампания и се похвали, че досега само Столетницата е представила европейска предизборна платформа.

„Никой друг няма платформа и това е толкова спешно, те нямат идеи, нямат визия за Европа, а трябва да сме наясно, че хората искат Европа, в която България да има достойно място, а не да е периферна, втора ръка страна, а ние искаме справедлива България в социална Европа. Искаме да върнем надеждата в хората, че и нашата държава може да работи по друг начин и хората да бъдат защитени и това правим с решенията на правителството и с антимонополното законодателство на парламента по отношение на банки и търговски вериги, защитаваме хората”, отбеляза Станишев.

Според него разочарованието от Европа  идва от това, че тя изключително се отдалечи от проблемите на хората, а това е заради десните партии, които са на страната на големите корпорации и интереси и не отчитат аргументите на малките страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
3
 
! Отговори
тъй ли? преди 10 години
До дан А БСП досега колко пъти е козирувала и целувала не ръка ами... на Доган а? Отговори
145
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС и БСП са единствените партии,от началото на прехода,който не са излизали от властта,а това значи само едно,те са взели пряко участие в разграбването на държавата ни,прехода е режисиран от водачите на тези партии през различните периоди,а това че на арената се появяват и други партии,те са плод именно на БСП и ДПС..
144
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Един от многото въпроси към г-н Станишев: Възможно ли е да има такова чудо като "социална Европа" и съответно доколко ще е "социална"?Лично мнение: Това за "достойното място на България в нея (в Европа)" зависи преди всичко от българите, а не от чужденците.
143
1
 
1
 
! Отговори
ранго преди 10 години
До гАНОЬТотално неграмотен си, да не си гербер? Само те са толкова *** и прости.
142
0
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
БКПБСПКим Чен УнСлаваКПСС-БКПСергей СтанишефаУра!
141
0
 
3
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
БКПБСПКим Чен УнСлаваКПСС-БКПСергей СтанишефаУра!
140
1
 
7
 
! Отговори
bobo преди 10 години
съсела станишев,разбра ,че няма да имаш повече депутати от ГЕРБ и почна да говориш за доверие!!! И как ще го мерим доверието бе ***!!!???
139
2
 
13
 
! Отговори
бре! преди 10 години
Какво доверие бе ,гризач? Че 65 год. само се усирате.За кога тепърва ще ми се бориш за доверие? Гризачкоооо,ти не се бориш за доверие,а за ВЛАСТ.Това и на домашните любимци им е ясно. ЛЪЖЕЦ !!!!!!
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЛЯЯЯК
137
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дан В Пловдив докладна на кмета Тотев (ГЕРБ) относно изпълнение на бюджета минава с гласовете на ДПС, а после за "мерси" - местен ДПСар наема общински имоти за 50 ст/ кв.м с гласовете на ГЕРБ... Бокачо до преди месец *** че имало областни управители турци, оня ден каза че ще включва турци в листите на ГЕРБ, а вчера се изцепи че "интеграцията на ромите ще приключи когато имаме ром-президент", изглежда факта че ни натресе *** - не му пречи.
136
11
 
1
 
! Отговори
Медиана преди 10 години
Първи се редят БСП с 21,9%, следвани от ГЕРБ с 19,6 на сто, трети са ДПС 8,8%, а "България без цензура" им диша във врата със 7%.
135
2
 
14
 
! Отговори
погнуса преди 10 години
Като ги видя на снимка и чуя за БСП-БКП,ДПС,Капуткин,Свинчо Пеевски,Местан,Доган,СерГей,Мая общата,Болен,Кутьев.....и ми се повръща,вдигам кръвно и посягам към малихерата.Боже,опази ме ?
134
13
 
4
 
! Отговори
дан преди 10 години
До Ко?Не!Боко в момента целува ръка на Доган и козирува едновременно!
133
1
 
7
 
! Отговори
Наивен преди 10 години
Нема такава държава братоо, какво направи с нас тая радиаци,как се купува манипулация,как се водят овци и милиони льольовци,гашници и партийни подобнитатови дечица в новата седмица...........
132
3
 
12
 
! Отговори
бг преди 10 години
"Йотовчета,кутевчета" статистика ли правите а?
131
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
qd me e samo 4e po zatvorite ima xora deto otkradnali ot glad ,a tiq kradat ot lakomiq i se razxojdat na svoboda i s oxrana
130
3
 
6
 
! Отговори
Ко?Не! преди 10 години
До Анонимен 125 аааааа бъркаш сЪ!-Гласуваш за бсп получаваш дпс,а не Герб!
129
2
 
10
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Опорната точка тук е , че ще се търси отпор на Европа , защото не била вече такава каквато се очаквало ! Отдавна набиват тази опорна точка за лошата Европа , очевидно сега заповедта от Москва е да се засили евро-скептицизма , следва референдум и присъединяване към Русия първо на Черноморието после и в цялата страна !
128
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо да гласувам за БСП като на власт пак ще е ДПС, които в момента уволняват българи с думите - "мръсен ***"?
127
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 10 години
Значи ако загубят изборите ще кажат ,че спечелили доверие.Как може да загубиш и да спечелиш .Само тъпите социалисти могат да му повярват.