Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Накъдето човек се обърне, все луди.ГЕРБри наистина са вирусоносители. Толкова злоба и омраза изсипаха, а и не спират. Милите им очи, когато говорят за успехите си, веднага кървясват, стане ли въпрос за БСП и коалицията. Много опасен този Станишев, бе. И за всичко виновен. Те милите расли в манастир за благородни девици и са така беззащитни от неговите атаки, че падат преди да са отстреляни. Сън не спят в постоянен стрес. Натрупаха милиони с корупция за 3.5г. и изборната загуба ги "страхува",а тя иде.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 98 A защо имаше надпечат само за няколко града, а не за всички избирателни райони, а? Да не се обърнаха камионите или да изгоряха секциите?
99
5
 
5
 
! Отговори
до 101 преди 10 години
До АнонименБраво обоснован и точен кометар!
98
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гарелов яко се изложи. Превръща му се в навик. Това е не само негово трайно поведение, а и на цялата ТВ 7 - бащиния на Пеевски, Бареков и депесарската клика, комбинирана с коалицията, разбира си. ЧУДЕСЕН БУМЕРАНГ! С техните камъни по техните глави. Жалко че в тази озлобена аудитория се включват хора като Л. Дилов и Е. Кошлуков. Не схващам защо. Озверялата "дясна" Ива Николова си я знаем. Мирослава Кортенска също. Ама и Деляновата майка щедра, бе. Тук мръсните пари са много и вонят страшно.Отврат
97
12
 
13
 
! Отговори
Асан преди 10 години
Стига си мрънкал засрами се вече как смееш да излизаш сред народа като злепостави толкова зло към страната ни в рамките 3.5 година. Пак си продължаваш лентички да одразваш за *** ли ни взимаш.
96
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Тиквата не му е ясно, че каквото и да правят журналистите, никой не може да го злепостави повече, отколкото самият той вече го е направил!
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 95НАДПЕЧАТА СТОИ В ПЕЧАТНИЦАТА,защото може да стане пожар в секция,може камиона да се обърне по пътя!ДАЖЕ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СДРУЖЕНИЕТО НА ПЕЧАТАРИТЕ/БАШ КОМУНИСТ/ потвърди ,че този брой над печата е нормално да съществува в печатницата.НИКОЙ ПОВЕЧЕ НЕ ГО ИЗЛЪЧИ ТОВА ИНТЕРВЮ!ЗАЩО? КОЙ ПРЕЧИ? КОЙ КОЙ все едно няма да разберем АМА ВСИЧКИ ЗНАЕМ!КАКТО И КОЙ е виновен за ЛЯСКОВЕЦ!
94
9
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели,И този вече е за бунището на историята...Вече никой не го кани за интервю... (Е, само ДС агента Гарелов, вероятно по заповед от генералите от ДС...).
93
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НИЩО МУ НЯМА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!НИЩО! АМА СЪВСЕМ НИЩО!АДМИРАЦИИ как само свалиха токас 5%на 20лв сметка-1 лв/ДАСИ ИЗБЪРШЕШ Г.за с тия пари/ВЗЕХА КРЕДИТИ-1 милярд,3 милярда сега готвят оше 4 милярда,ТЕЛЕНА ограда от3 стана 9 за сегаКАКЪВ ЛЕВЕНТ ПРЕДЛОЖИХА за ШЕВ НА ДАНС и толкова УМЕН ПРОФЕСИОНАЛ ,ПОЛИЦАЙ-ТИЧАТ КАТО ГЛЪМАВИ по СЕЛАТА,ПЕК не ги плаши по ПАВЕТА ,В ЛЯСКОВЕЦ ПОГЪРМЯХАдобре,че не взривиха блока и училището!За откривани на път изтрепаха маса народ ЗА ЕДНОТО КОСТЮМЧЕ НА МИНИСТЪРКА
92
8
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
85,Я НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН.ТАКИВА БЯЛЕТИНИ ТРЯБВА ДА ИМА В СЕКЦИИТЕ , А НЕ В ПЕЧАТНИЦАТА.
91
9
 
17
 
! Отговори
9876 преди 10 години
Гарелов ,отдавна се знаеше че е *** ,ама да се превърнеш и в помиина я..!!!
90
5
 
7
 
! Отговори
edin chas na tikvata преди 10 години
06.00h.budilnika avuni, o, ujas, skacha Buda, strah, o-o-o, samo chasiovnika e, na vratata se chuka..o,ujas,Sretan idva,oblekchenie,trima ot ohranata doshli da vidiat Buda dali e jiv.stavane, zad vratata ima sianka,ne, sigurno e ubiec izpraten ot Geia Stanishev..o-o,ne-e-e, kotenceto.vuzduhva s oblekchenie.otiva kum kenefa, oglegda se, da pikae ili ne, nai-veroiatno go podslushavt ami ako nabludavat,ostava kenefa za parlamenta, triasuk, Buda pod masata, viatura trushnal prozoreca, 10 gardavlizat
89
5
 
7
 
! Отговори
измии се ..! преди 10 години
Тук има някакъв Анонимен /най вероятно моника/ ,толкова ЛЪЖИ е написал /а/ .... м/у много малкото истина и си въобразява че читателите и пишещите тук ,са пълни *** ! Да, ама НЕ ! Чудесно знаем ,на кого и колко са престъпленията!
88
7
 
8
 
! Отговори
Добре... преди 10 години
До Анонимният Уха, това в "59" ти го изпрати Станишев да го напишеш нали,*** ***.Сам каза кой си-ха-ха!
87
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кого да се оплачем, че сме имали такъв *** за премиер ?
86
8
 
6
 
! Отговори
маалата сигантиа преди 10 години
АБЕ БАРАТО ЦЕЛ ДЕН У МААЛАТА ТИ ГЛЕАМЕ ФОТОТО И СЕ ЧУДИМЕ АБЕ ПРИЛИЧАШ ВЪНШНО НА МАЖ А ОТВАТРЕ СИ КАТО ЖЕНА БЕ. ТИ ДА НЕ СИ НЕШО СБРЪКАН БЕ? КАК ИМ ВИКАА НА ОНЕА ДЕКА СА ЕМ МАЖ ЕМ ЖЕНА? ПЛАЧЕШ НА СИЧКИ ЗА СИЧКО. ОДИШ У ЕВРОПАТА ПЛАЧЕШ. ОДИШ ПО ТАЛАВИЗИТЕ ПЛАЧЕШ. ОДИШ У ПАРЛАМАТА ПА ПЛАЧЕШ. АБЕ ТОЛКО И ЖЕНИТЕ НЕ ПЛАЧАТ БЕ. 'А ПА ТЕА ДЕКА ГЛАСУВАТ ЗА ТЕБЕ СА ОШЕ ПО ЗБРЪКАНИ И ОНИ НЕЗНААТ КАКВИ СА. ДА ЛИ СА ЧЕРВЕНИ СИНИ ЗЕЛЕНИ ИЛИ БЕМБЕНИ. АМИ И ТЕ СА КАТО ТЕБЕКА НИ МАЖ НИ ЖЕНА. СПРИ ДА ПЛАЧЕШ БЕ
85
13
 
11
 
! Отговори
до 86 преди 10 години
И какво му е на правителството,или много ти е мъчно за мутрата,та нямаш търпение да го върнеш на власт.Та Орешарски е 100 пъти по грамотен от онзи пожарникар и физкултурника до него дето бил завършил човечеца право,и толкова го е изучил това право че всички юристи в България му се подиграват.И такива ли хора искаш да управляват България.Виж кои са до него Цецки,Лилянки,Дилянчовци и Толиславчовци -къде са професионалистите,никой не иска да се съюзява с това чудо наречено Борисов.
84
15
 
13
 
! Отговори
0 преди 10 години
Много съм доволен от "интервюто".Чух на куп безсмислиците на вожда ,видях и огромното му самочувствие и безпрецедентно неуважение към журналистите,за глупостта му да не говорим,но това е преднамерена глупост ,за пред народеца-да го разбира по добре защото той си мисли че с *** народ така се постъпва,ама май нещо е посбъркал.И немога да проумея тези журналистчета защо му лижат дупето,като той така грандомански се държи с тях,толкова са жалки.
83
10
 
13
 
! Отговори
чико преди 10 години
До ДО 56Ненормални сме ние българите,че траем това правителство,ами не направим като в Украйна!!! Гавра след гавра с българите-остана само да изпълнят заплахата: ".....с кръв ще я отстъпим!"Навсякъде комунистите са на работа,на служби-дори на 75г.пенсионери още работят, а младите са без работа!Не искаме в ЕС да отидат комунисти и Барековци!ВнимаваЙТЕ хора -сега е по-лошо и от Тошово Време!!!!!
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 56 АЛООООООООО ОПОРНИТЕ ТОЧКИСтига вече с тази помия!КАК ДА СЕ УНИЩОЖЪТ НАДПЕЧАТАНИТЕ БЮЛЕТИНИ КАТО ПО ЗАКОН ЗА ВСЕКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ТРЯБВА ДА ИМА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ЗАПАС ОТ БЮЛЕТИНИ за случай на пожар,наводнение,инцидент при превоз!ТОВА ГО ИЗИСКВА ЗАКОНА и МНОГО ЯСНО ЧЕ КЕ ИМАТ ТАБЕЛКИ ЗА КОЙ РАЙОН СА БЛАНКИТЕ,САМО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ РАЙОНА! ПРОСТИ ТРОЛЧЕТА -вдигнете нивото на папагалите спинаджииски!