Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов

Лидерът на ГЕРБ възмутен: Преднамерено е, злепоставят ме
Обновена: 8 апр 2014 14:04 | 8 апр 2014 12:13, Веселина Йорданова
264
Борисов писа до СЕМ за "интервюто" пред Гарелов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпрати сигнал до Съвета за електронни медии „за излъчено несъществуващо и съчинено интервю“, съобщиха от партията.

Става дума за материал, излъчен на 6 април в предаването на ТV 7 „Оригиналът“ с водещ Иван Гарелов с въпроси и отговори, които Борисов е давал в други интервюта или изказвания.

В неделя Гарелов заяви, че анонсираното интервю с Борисов имало за цел да го провокира да дойде в студиото, но директно интервю с лидера на ГЕРБ не е обещавано. Гарелов каза още, че от предаването му тествали конкуренцията и ръководството.

В сигнала Борисов заявява: „Въпреки изричния ми отказ да участвам в това предаване по ТV 7 по недопустим за правилата на журналистическата професия и етика начин беше направена манипулация с мои изказвания, извадени от контекста, в който са били направени за други медии“.

Според лидера на ГЕРБ така съзнателно се подвеждат зрителите и се правят внушения, които целят дезинформиране за истинските му позиции.

„Намирам, че това е било направено преднамерено, за да привлече първо по-голяма зрителска аудитория, а след това и злепоставянето ми“, категоричен е Бойко Борисов.

Той заявява още, че е отказал да участва в предаването, но авторите и водещият не са се съобразили и не са информирали предварително за това и зрителите. Борисов посочва още, че подходът да се приписват в национален ефир несъществуващи отговори на незададени към него въпроси нарушава правата му на гражданин и публична личност.

„С това се подменя моята автентична позиция и се представя на зрителите изопачена картина на истинската ми позиция и мнения. Определям такова поведение в предаване на електронна медия като преднамерено и недоброжелателно, с цел да бъда злепоставен като личност и в политическото ми качество на лидер на ПП ГЕРБ“, заявява още Борисов.

Според него въпреки уточнението на водещия в края на предаването, че това е „един коректен монтаж с малко хумор“, това не е достатъчно, за да се избегне заблудата на зрителите.

„Такова уточнение би трябвало да е направено в началото на компилацията с мои изказвания или при нейното излъчване, доколкото форматът на предаването не е сатиричен или комедиен, а информационно – публицистичен“, посочва той.

„Разчитам, че СЕМ ще разгледа на свое заседание този случай и ще излезе със становище, което ще избистри правилата, по които българските медии работят в името на обективната и професионална журналистика“, пише още Борисов в сигнала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
6
 
! Отговори
Башът преди 10 години
До тебе дето се пишещ "Гарелов" Уверихме се,че си кратуна-ти дори тиква не ставаш !
80
2
 
9
 
! Отговори
ТЪПАКЪТ преди 10 години
си е ***.
79
10
 
12
 
! Отговори
е,ми .. преди 10 години
Гарелов , стигна дъното! Пълно падение! С какви способи си служат ,за да очернят някого? Не знам, какъв е рейтинга на ТВ 7, АЗ НЕ Я ГЛЕДАМ , но сега знам колко е долнопробен *** е!
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В анонса на предаването се акцентираше за интервю с Борисов.Разбрах,че става дума за шарж.Изгледах го ,но ей богу,нищо не си спомням от това,което чух и видях .Скука,пълна скука.
77
14
 
17
 
! Отговори
Гарелов преди 10 години
Има една Тиква, коятовсе плаче като вдовичка за х...! Вече все плаче вече над 5 год. все Станишев му е виновен, скоро се жалваше, че някой го нарекъл захабено острие / ***/, сега Гарелов му е виновен, че е абсолютен некадърник! Целия свят го разбра, що за *** е, само той горкичкия не може да го разбере!
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Budkata piska 4e ne go obladali pred jena mu i dasteria muCecko e velik manipulator.skrcnal na Garelaca i opppaaa kolajiranoto interviu s Budkata cafna ta izte4e u TVetataKoga edna Tikva se prai na Pipon horata nevervat i vikat aaaa Kratuna e e toia Pipon deka se tikveee
75
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте ревали бе, нема ли мъже в тая политика?Професионални оплаквачки тип "Моля, другарко, той ме бие!"
74
9
 
9
 
! Отговори
чук чук по кратуната преди 10 години
До Анонимен Ей сега ще си доволен-Манолова ще печата бюлетини чак в Русе-тайно,удобно далече от контрола на обществото! Костинброд -Русе- може и в Москва да ги поръчат!
73
3
 
3
 
! Отговори
тиквое.ач преди 10 години
До поляТи освен за тоалетна хартия за друго не ставаш,мърло
72
8
 
6
 
! Отговори
DO DR.GERBERASTI преди 10 години
DR. GERRBERASTI, RAZBIRAM SLOGILI STE MI 6 MINUSA NA MNENIETO V RED LI E S GLAVATA BUDA. A VIE KAK SE 4UVSTVATE KOGATO ZNAETE, 4E B.M.B E AGENT NA DS S IMETO "BUDA", 4E E BIV6 4LEN NA SIC, POZORNO IZVESTNA BANDITSKA ORG-CIQ, 4E E PRODUKT NA BKP DOVELA BULGARTIQ DO RAZRUHA, 4E UPRAVENIETO MU BE SAMO S EDNA CEL, KAK DA OSTANE NA VALST 6O GODINI, 4E DOKARA HORATA DO BEDNOST, OT4AQNIE I SAMOZAPLAVANIQ, 4E NQMA EDIN PRIQTEL, 4E MENI MNENIETO SI NA VSEKI 4AS, 4E PRQKORA MU E TIKVATA, A ZA6TO LI??
71
15
 
12
 
! Отговори
данчо преди 10 години
Много обича да се изявява по медиите и да говори глупости, но когато не му отърва вдига врява до Господа, ***!
70
17
 
11
 
! Отговори
боко преди 10 години
Горкият Боко, вечно онеправдан и с накърнено достойнство. А иначе обича да лъже и да мачка хората.
69
16
 
11
 
! Отговори
буда преди 10 години
Този само се оплаква и се жалва в последно време. Голям женчо излезе, а се правеше на Батман.
68
16
 
12
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
ВъййЙ!!!...Ощипали наш Бойча!...Ха ха ха!
67
11
 
18
 
! Отговори
бобо преди 10 години
тоя Гарелов няма ли кой да го пенсионира!! И въобще що така изкуфява човек като остарява!! Много ми прилича Гарелов на професора от СУ-оня пияндурника!!!
66
4
 
3
 
! Отговори
чук чук преди 10 години
До АнонименИли ти плащаш или немаш капка мозък-ти не си българин
65
3
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До АнонименЗащо трябва да обяснявам аз нещо?Да го обяснят всички,които плащат по време на избори,тези,които манипулират дори и в предизборен ден.Явната манипулация и на ТВ 7.Повторение на изборите?Не са искали,не им стиска,защото резултата нямаше да е същия.Изборният закон позволява това преразпределение на гласовете ни и подмяна на вота.Затова мислете и на избори преди гъбите идете да гласувате.За да не спорим кой е по-глупав,защото ни правят ВСИЧКИТЕ 25 г.на ***,докато те тънат в разкош.
64
9
 
18
 
! Отговори
избирател българин преди 10 години
До АнонименАбе чавко недобита,ти комунистически *** ли си или сбъркан комунист?Гарелов е неграмотен изкуфял нагаждач!!! Нему стигнаха парите от Тошово време,екскурзиите до Гърция,ами сега ближе онова на Барековото -Пеевско тв7.Не е виновен той- виновни сме ние,че не грабнем метлите и да изметем!Вижте в Унгария,вижте в Балтииските малки държавици,а тук българите само търпим и се оплакваме,а тия "журналисти"като Гарелов,Бареков си развяват байрака!Къде е сем,ама ина него /папионката/са платили с
63
13
 
18
 
! Отговори
ДО 56 преди 10 години
До АнонименА нормално ли е след толкова дни на протести и викове ОСТАВКА това управление да стои на всяка цена на власт и да твори гаф след гаф?
62
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
IMA LI NQKOI KOITO DA SE SUMNQVA, 4E TOZI AVSTRALOPITEK E V RED S GLAVATA ???????