Дикме прогнозира второ място за Пеевски в евролистата

"Дори да е водач, турците пак ще гласуват за ДПС"
60
Дикме прогнозира второ място за Пеевски в евролистата
Мехмед Дикме. Снимка: архив, БулФото

Делян Пеевски ще бъде поставен на второ място в листата на ДПС за евродепутати. Това прогнозира бившият министър на земеделието и бивш член на партията Мехмед Дикме пред БНР.

Пеевски вече беше издигнат от структурите в Кърджали, Смолян и Хасково.

Още по темата
Според Дикме кандидатурата е „спусната“ сред местните организации от централата, но не е плод на желание на Лютви Местан да изпрати надалеч депутата и да се „отърве“ от него.

„По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Лютви Местан, но не Лютви Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата, си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща в неговия кабинет. Това са реалностите“, коментира той.

Според него листата на ДПС вече е ясна, а този, който не е съгласен и не издига някой, даден от централата, автоматично бива отстранен.

Мехмед Дикме заподозря, че може да става дума и за провокация от страна на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, защото зад всичко, което се случва в ДПС, „стои единствено и само той“.

Ако бъде избран за евродепутат, Пеевски вероятно отново няма да ходи на работа, защото се занимава с бизнеса си и с управление на държавата, а не с писане на закони, коментира Дикме.

Въпреки това, той очаква масова подкрепа за депутата и неуспял шеф на ДАНС.

"Дори да бъде водач, турците пак ще гласуват за ДПС по една-единствена причина - защото нито една друга политическа партия, нито ГЕРБ, нито Реформаторският блок, нито БСП, не излъчи на избираемо място в листите си човек с турско име. И е нормално тази общност да търси своето представителство в ДПС", обясни бившият член на движението.

На въпрос преяжда ли ДПС с власт, Дикме отговори: „ДПС получава това, което си иска“.

По думите му прави впечатление, че нито един от действащите евродепутати от ДПС не е издигнат от структурите и че в партията не тече дебат или оценка за дейността им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
5
 
! Отговори
Турски имена в ДАНС преди 10 години
Защо нема служители с Турски имена в ДАНС , какъв е проблема хората от поколения живеят тука
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DPSeto sa rasisti !
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DjoТи Djo бързия ли си? Ако не си, по-добре мълчи!Гласувай си там за Делянчо, и недей му умува много много. То ясно, че ДПС електората е като стадо...
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За когото и да гласуват, все тая!
19
7
 
4
 
! Отговори
Djo преди 10 години
Най - търсеният човек от медиите за анти ДПС коментари, човека друго не умее.
18
6
 
5
 
! Отговори
А ти преди 10 години
Според Дикме кандидатурата е спусната сред местните организации от централата.А ти бе Тикме не бе ли спуснат навремето от централата?Всички изгонени за тях не важи помията която изливат ,горките те с чиста вода са поливани-подли мушмуроци.Всички са като него независимо от коя партия са.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре бе, може ли един турчин/ туркиня да ми отговори ще гласува ли за Пеевски? Нали в края на краищата за това може да се гласува преференциално? Ако заградят името на човека след него, Пеевски ще отпадне от класацията. Хайде, ще си гласуват за ДПС-то, ама поне да запазят честта си!
16
3
 
0
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
До човекТи с какво си по-различен???
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали турците не почитат свинята - как тогава ще гласуват за Пеевски?!
14
3
 
12
 
! Отговори
Стефка преди 10 години
"Човека" си го каза в прав текст-турците гласуват за тях а не български граждани!ТОВА Е ВЕЛИКА,НЕВЕРОЯТНА НАГЛОСТ.Ако бяхме, която и да е друга държава този щеше да е мъртъв...
13
4
 
11
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Пеевски президент и мин. председател едновременно!
12
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Да, точно това щях да напиша. Как така турци ще гласуват за БЪЛГАРСКИ евро депутати? Как? Нали са ТУРЦИ?
11
4
 
19
 
! Отговори
човек преди 10 години
A така псувайте си по форумите. Пука мy на Пеевски или на Mестан за вас. Те ще си ядат народните пари още години напред с *** гласове. *** народ само това заслужава.
10
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само като му чуеш името - "Мехмед Дикме" и става ясен.Мехмедо Дикмето е пародия на българската политика. И нещо като турски ***.
9
2
 
21
 
! Отговори
SAUER преди 10 години
Май сами ще си го докарата да се вдигне народа и Доган барабар с цялата му свита да ги виснат като партеници по дърветата. И за Барека ще има. Като гледам друг начин няма за да се отървем от тези.
8
0
 
17
 
! Отговори
акуд до 4 преди 10 години
и по нагли ще стават докато българчетата се занимават с малки селски интриги, сега ромите харчат Българските данъци утре ще похарчат и държавата
7
2
 
14
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Има "партии", на които и магаре да сложиш на първо място, пак ще бъде избрано !!! Това са основно бсп и дпс, които имат един и същ "електорат"!!! Има и партии , които определено имат за "водачи"!!! Някои от тях са в Народното събрание !!!
6
2
 
13
 
! Отговори
Бай Вълчо от Крушаре преди 10 години
И това вече ако не е етническо рзделение здраве му кажи!Все едно казва: "Ние турците сме нагли и исакме да ви опъваме, ама вие няма как да се противите!"
5
1
 
4
 
! Отговори
do 5 преди 10 години
Защото е *** и страхлив.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дикме с едно текме отзад и айде оставка. А на Дебелеевски ще му трябва повече ритници.