Борисов иска предсрочни избори с евровота на 25 май

Вече няма парламент, държавата се тресе, обяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 11 апр 2014 13:34 | 11 апр 2014 10:04, Камелия Цветанова
357
Борисов иска предсрочни избори с евровота на 25 май
Снимка: Булфото

Предсрочни избори за парламент заедно с евровота на 25 май поиска председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Това стана, след като за втори пореден ден парламентът не работи поради липсата на кворум заради отсъствието на депутатите от „Атака”, което пък провокира народните представители от опозицията да не се регистрират с изключение на лидера им и Ивайло Московски.
 
"Аз съм в парламента и съм се регистрирал. ГЕРБ е първата политическа сила след изборите и по Конституция първата партия предлага правителство, ако не може да събере кворум, дава на втората. С една дума, кворумът е задължение на управляващите, аз съм им обещал един глас и им го дадох, даже два, оттук нататък да излязат и да кажат ясно и точно, че „Атака” държи кворума в парламента и без нея ДПС и БСП не могат да управляват, в противен случай не виждам защо аз трябва да осигурявам на Станишев управление. Този, който не може да си събере кворум в парламента, няма право да управлява", отсече Борисов.
 
Според него вече няма парламент, държавата се тресе и буксува.

Още по темата
"Само лошо може да се случи в тази държава", коментира той.
 
Борисов смята, че поведението на БСП и ДПС е странно, защото вместо да се съгласят да има предсрочни избори, те се поставят в положение да бъдат изнудвани от „Атака”.

"Управленска немощ от страна на БСП и ДПС, главният извод е, че БСП, ДПС и „Атака” управляват заедно", коментира още Борисов.

Накрая той разказа и виц на журналистите. "Депутат е на пленарно заседание, звъни синът му. Какво бе, сине, питал го депутатът. „Кучето се е изакало по средата на хола”, отвърнало момчето. Той вика – вземи там, направи нещо, изчисти, на заседание съм, много съм зает. След половин час обаче детето пак звъни. "Абе, вика, майка и чичо Гошо дойдоха и аз ги гледам през ключалката. Чичо Гошо си сваля панталоните, ако и той ще ака в хола, няма да чистя", отвърнало детето".

"Този виц ми го разказа Московски", каза Борисов доволен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алооо псевдобългарите подкрепящи предателската партия БКП доказаните убийци , искам да ви кажа... ЗБОГОМ ДАНО СТЕ ЩАСТЛИВИ !! УТРЕ ДАЛЕЧЕ ОТ МЕЕЕЕН!!!
185
5
 
14
 
! Отговори
ЛГТГТГТГП преди 10 години
Тоя просташки плазмодий и тиква ББ главата го тресе и докато има *** и простаци да го харесват тоя народ и държава няма да прокопсат.
184
1
 
13
 
! Отговори
до 200 преди 10 години
До АнонименЗащо да си убийци, защото са ликвидирали нацистите ли? Първата държава която се е подписала под указ за народен съд е Франция. Така е било в цяла Европа и така е трябвало да бъде, жив фашист да не остане.Когато друга партия освен БКП направи така че да няма безработица, да няма престъпност, страната да е модерна индустриална държава и българите всяка година да стават все повече и повече тогава ще уважаваме и нея. Но за сега сме изчезващ вид.
183
1
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Буда,Ще гласувам за теб, ако обещаеш:1. Майчински" само за пълнолетни и вместо детски - родителите на до 2 деца и до 18г. без ДОД2. Корп. Данък 20% и Данък Банкови транзакции 3. Качване МРЗ на Обществения мин. (562лв., по 15лв. мес.)4. Учебници, здраве и основни храни, без ДДС5. Пенсийте в отделен закон и без таван на пенс. осиг., а Инвалидните да се плащат от Здравните осиг.6. Увеличаване на Техникумите и за всички до 18г. - Професионална подготовка7. Личната карта с чип, да е и Лична, дебитно-кредитна, здравно-осигурителна карта здравно досие.
182
2
 
3
 
! Отговори
така си е преди 10 години
След 2017 г се очертава голяма коалиция-който иска.Който не иска-няма.
181
3
 
12
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Да гласувам за Буда ли?- Бодигард на Тодор Живков, остава му верен докрай дори по време на демокрацията-"Аз ще напусна МВР, но няма да напусна БКП" с което той напуска системата и започва общ бизнес с Пашата и Георги Стоев- Ахмед Доган лично го предлага за генерал-лейтенант- Георги Първанов му дава втората генералска звезда- Ползва се с подкрепата на Ердоган (пожелания за успех на Борисов на изборите), Главния мюфтия му идва на крака.- Бизнес отношения сТрактора (с който сега е враг) и Маджо (доказани бизнес взаимоотношения и с двамата).Да, да, ама да.
180
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЯМА да получиш предсрочни избори бе папагал, за цяла година повтаряне на едно и също не ти ли дойде акъла в главата? Ще чакаш РЕДОВНИТЕ избори.
179
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може да вярвате на партия БКП та тя е основана от затворници избивали невинни хора и изнасилвали невини жени и малки дечица! Тя е основана от затвориници беее от доказани убийци и *** как може да има каквато и да е нормална философия в тази партия?! Как може да е възможно ...ми неможе ..как !!! БКП е създадена от доказани престъпници !! На голяма част от тях сега дъщерите им и синовете им са в тази партия ..как да е по различно когато бащите им са доказани убийци и затворници , мародери!?
178
15
 
3
 
! Отговори
САМО ГЕРБ И ДПС! преди 10 години
САМО ГЕРБ И ДПС ---СА ПРОТИВ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ!САМО ЕДИННИ -БЪЛГАРИ И ТУРЦИ , МОГАТ ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ РУСКАТА БОЛШЕВИШКА *** И ПОСРЕДСТВЕННОСТ!ДОГАН Е ПРАВ:ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ , ПАРИТЕ И ИКОНОМИЧЕСКИЯ УСПЕХ....МИНАВАТ ПРЕЗ БОСФОРА!!!ОТ РУСИЯ---САМО СТУД , ВОЙНА, ГЛАД И ПРОСТОТИЯ!!!!
177
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изказа се простия селски бек Бойко Тиквата. Утре когато поредното или вашето дете си отиде от този свят от поредната свръхдоза наркотици знайте че вие които подкрепяте Тиквата сте пряко виновни за това, защото давате подкрепата си за наркотрафикант, контрабандист и убиец. Дано *** скоро излезе с ясно доказателства и този убиец на снимката бъде съден както в България така и в Европа, а не да ходи и да се чуди как да спасява Брендо и Боевски от пандиза.
176
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа е с теб Бойко. Напред и мачкай ***.
175
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
182,ако се окажеш прав,тогава ще излезе така,че самите ГРОБ и гробаджиите им трябва не да номинират,а направо да поставят Пеевски начело на ДАНС : ))) А като стане това ще чакаме реакциите на грънчаря-кришнар и платен *** - Асен Генов.Ще прави ли групи във Фейсбук,ще организира ли събития,протести,шествия,жълти юмруци,ранобудници и пр.?Ей,голям майтап ще е тогава,няма спор!ГРОБ-ДПС,Пеевски начело на ДАНС по нареждане на Боко и т.н.,кеф!
174
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
троловете позитански са налазили яко ...абе усмърдяхте и сайтове и форуми с вашето присъствие ...и понеже всичко що е рожба на комунистически закостенял мозък ( достатъчно е човек да погледне мутрата на хора като Кутев) е деградивно и ретроградно -не очаквайте особена полза и резултат за старанието което полагате !!!!!!!!!!!!
173
3
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
стана интересно.Плюха,плюха цяло лято по Пеевски и ДПС,сега май там ще ***.И няма да питаткой,кой,кой.Майтап.
172
10
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 10 години
Те сега като чета писаниците ви по-долу разбирам защо няма кворум в парламента. Ми то всичкото му турчор от ДПС и всичките му червени гадини от БСП барабар с откачените си приятелчета АТАКИСТИ са плъзнали като рошковци след дъжд да хранят ТРОЛОВЕТЕ СИ, че белким напишат нещо и в тяхна защита щото май БАТ БОЙКО си е прав. Време е ЧЕРВЕНОТО ЗЛО да се изкорени за винаги. И следтова всекиму заслуженото и кой каквото си е дробил.
171
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уродската партия БКП създадена от доказани убиици , мръсни евреи виновни за зверските избивания на българи. Хора който ваобще не ги е грижа за България! Как да ги е грижа като те самите са сваляли Българския Трибагреник , скачали са по него с мръсните си и нечисти крака за да окачат червеното знам не предателска Русия!! Това сте вие , долни национални предатели БКП!! За всичките злини в последните 100 години сте виновни вие и никои друг! Мародер, крадци, мафиоти, лъжци, убийци ...това сте вие!
170
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Василев,за всяка друга ,но не и за партията на тиквата от банкя
169
1
 
9
 
! Отговори
до днес бг преди 10 години
защо тая статия я държите централна цял ден а че НС се събира от третия път я скрихте
168
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа те подкрепя Бойко. Доло комунистическата ***.
167
9
 
12
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Българоубийеците от герб начело със боко *** трябва да бъдат забранени със закон и изгонени от България.