4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!

Станишев: Ресурсът се струпваше само в София, Пловдив, Бургас
Обновена: 13 апр 2014 14:37 | 13 апр 2014 14:31,
95
4 г. нямаше справедливост при парите за регионите!
Снимка: БСП

Трябва да се установи  справедливост в развитието на различните региони в България, защото предишните 4 години целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти на поляната пред хижа „Беласица“, над Петрич, където традиционно се провежда Цветница. 

По неговите думи предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие. Той добави, че ако има проекти, които не се изпълняват или се забавят по правителствената публично-инвестиционна програма, ще се търси начин да се насочват парите там, където има готовност.

"Целият фонд е 500 млн. лв, а бяха подадени проекти за 2,5 млрд. лв. Няма как в рамките на едно разпределение да се отговори на всички очаквания", припомни Станишев. Лидерът на БСП добави, че и от министъра на финансите е заявено, че това не е еднократна програма. „Всички виждат, че разликата между столицата, още няколко града и останалата част от страната, стана драстична. Това трябва да се преодолява, а не да се разширява“, категоричен е соцлидерът.

На въпрос кога ще бъде завършена магистралата в частта към Петрич, тъй като има забавяне, Станишев коментира, че това е сериозен проблем, който са обсъдили с кмета на града.

„Говорено е и с ръководството на пътната агенция. Изпълнителната власт прави всичко възможно да го ускори, защото това е сериозен проблем и създава много неудобства на хората. Трябва да бъде разрешен и се оказва постоянен контрол върху фирмата да ускори работата, но разбира се не за сметка на качеството“, обясни той. 

Лидерът на БСП беше посрещнат от десетки социалисти от Петрич с букети от рози по случай големия християнски празник Цветница.  Те му заръчаха след предстоящите евроизбори да няма друг вот през тази година. От своя страна той им отговори, че това ще зависи от "добре свършената работа от всички нас, както и от убедителните резултати на предстоящия евровот".  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито един проект не минава без подпис от съответното министерство в София. Всеки когото питате ще ви каже , че при ГЕРБ всичко отиваше в София и Бургас. Къде ти тук конкуренция на проекти?. Някои регионални шовинистчета толкова си повярваха, че вече виждаха града си "мегаполис" и едва ли не "център на вселената". И всичко това, на фона и за сметка на останалите западнали райони.
32
2
 
3
 
! Отговори
scenic преди 10 години
Сега като са на власт дават милиони за сгради на общински администрации и за куп безсмислени проекти, а не помислят, че тези пари са по - подходящи за развитието на бизнеса в тези райони. Така само подпомагат фирмите СИ и си опичат присъствието във властта и на следващи избори. Визирам отпускането на точно 1 милион за сграда на общината в Джебел. Помислете чия е ползата от това? И ще ми се тупат в гърдите гадните ***.
31
2
 
10
 
! Отговори
DD преди 10 години
аай другарят еврейско укрански ГЕЙ СТАНИШЕВ не го обиждайте!!! ТОЙ гея ДАВА,АМА ОТ НАЩЕ ДАНЪЦИ ДЕТО ГИ СЪБИРАМЕ !!!!не ота на баща си дето ни ОТКРАДНА 10 000 000 ДОЛАРА НАРОДНИ ПАРИ?????
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А сега една справедливост бъка, гей до гей, мафиот до управляващ. Фамилията погреба държавата!
29
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, то щото БСП не саботираше ГЕРБ. Помниш ли Димчо Михалевски, който обикаляше телевизиите с бурканче пепел и обясняваше че магистрала Тракия се строяла некачествено.
28
2
 
16
 
! Отговори
от село преди 10 години
Станишев лъже като дърт ***, кой излъга и измами производителите на тютюн, земеделците и животновъдите. Тютюнопроизводителите са най-бедните хора, а Станишев ги остави гладни. Сега ще видим обещаните премии кога ще ги дадат. Но хората са си сами виновни дето гласуват за БСП и ДПС.
27
2
 
15
 
! Отговори
Справедливост преди 10 години
Справедливост по съсело-местански: Разпределение на общинския бюджет на човек от община:- за общини с кметове от дпс- 93 лв/човек - за общини с кметове от бсп - - 65 лв/човек - за общини с друг вид кметове - 9 лв/човек
26
23
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Важното е, че Борисов никога пвече няма да стъпи на власт, а аз имам доверие в управляващите, че ще поправят многото грешки на ГЕРБ
25
21
 
3
 
! Отговори
Симона преди 10 години
С това си изказване Станишев много ясно ни показа какво е било управлението на ГЕРБ - некачествено и вредно за станата
24
2
 
6
 
! Отговори
То па ... преди 10 години
То па сега щото много има! Всеки краде на поразия, а България става все по-бедна и по-бедна! И така вече цели 70 години! И после: "Ама, защо сме зле?" Ами ТОЧНО ЗА ТОВА СМЕ ЗЛЕ!!!
23
19
 
2
 
! Отговори
Мария преди 10 години
Каквото и да се говори БСП си остава единствената партия, която може да спаси България от кризата създадена от слабото и некадърно упраление на ГЕРБ
22
15
 
2
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Докато ГЕРБ се интересуваха само от това да направят някой саботаж, който да пречи на правителството да върши добрата си работа, то правителството от своя страна продължава с действията си да заслужи народното доверие и да извади България от кризата
21
11
 
1
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Станишев отново води разговор за много важна тема за България. И отново изказването му е на висота и показва огромната му информираност и компетентност
20
15
 
1
 
! Отговори
Алек преди 10 години
Пожелавам успех на Станишев и БСП в това начинание дано намеренията им да се превърнат в реалност, както правеха досега
19
12
 
1
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Станишев и правителството отново доказват, че се интересуват от всички области на страната и като едни истински политици са готови на полемика между тях и народа. По времето на Бойко бяхме забравили подобно добро отношение
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забравихме, забравихме.
17
0
 
12
 
! Отговори
Мина преди 10 години
Г-н Станишев, сигурно има загуба на памет, къде беше той през тези години. Нима само в последните 4год. ресурсът се струпва в големите градове. През целия този дълъг преход всеки който е на власт краде като за последно. Станишев и неговата партия най-много са управлявали, какво са направили за провинцията. Живота в селата стана невъзможен, няма училище, няма лекар, даже някъде и поща нямат, а пътищата им са повече от 50 год. БКП окради хората, те бяха в кметствата те си разпределиха всичко.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев вчера уби една 6 годишно дете в Поморие, днес ни говори за дправедливост??!!
15
0
 
18
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Сергейчо, това ли е твоята справедливост- еднократно 30 лв. към пенсиите а ти 530 лв. всеки месец горница. Сега ще се изсулиш като пръдня от крачул за Брюксел. Защо не защити поне родината си Украйна. То след тебе в България безработица, мизерия и ***.
14
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав е гея, което е така, така е.Забравихте когато една мутра и тиква ни наричаше "матриял" и "кучета". Наричше Варна село, а другите - кой знае как. Но и него да не го съдим толкова строго. Човечецът си беше *** шоп, за тях България е София, Бургас (морето), Боровец (ски)