Българската военна авиация достойно защитава небето ни!

Държавният глава награди с ордени българските военни летци
15 апр 2014 15:06,
29
Българската военна авиация достойно защитава небето ни!
Георги Иванов и Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Българският президент Росен Плевнелиев се срещна днес с летци и космонавти по повод Международния ден на космонавтиката и авиацията и отбелязването на 35 години от първия полет на българин в Космоса.

В срещата взеха участие космонавтите Георги Иванов, Александър Александров, Красимир Стоянов, както и чуждестранните космонавти, които уважиха празника на колегите си.

Държавният глава награди с ордени българските военни летци за заслугите им за развитието на Военновъздушните ни сили. Орден "За военна заслуга"- първа степен получиха о.з. генерал-майор Тодор Тодоров, а орден "За военна заслуга" - втора степен - о.з.полк. Филип Цеков и о.з. полк.Тома Ковачев. Посмъртно с орден "За военна заслуга" - първа степен беше награден генерал-полковник Симеон Симеонов, а с орден "За военна заслуга" - втора степен - полковниците Атанас Атанасов, Атанас Димитров, Георги Божилов и Димо Димов.

В приветствието си президентът Плевнелиев посочи, че в своята над 100-годишна история българската военна авиация достойно защитава небето над страната ни и повод за гордост са героизмът, жертвоготовността и високото бойно майсторство на родните летци и екипажи.

Държавният глава допълни, че днес въпреки трудностите Военновъздушните ни сили продължават да изпълняват поставените им задачи и са едновременно сигурен гарант на въздушния суверенитет на страната и надежден партньор по отношение на съюзническите ни ангажименти.

По думите на президента имаме пълното основание да се гордеем с едновековния принос на България към световната авиация и доказателство за това е и професионалният път на осемте наградени български летци от изтребителната авиация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Евреите така воюват: Всички войни се устройват от тях като случайности, недоразумения които скоро ще се оправят, с една цел - геноцид над бялата раса. Нямали сме армия! Кой да я има? Еврейските ни правителства? Ако синедрионът вземе решение да направи българска армия, с цел, примерно, размирици на Балканите и прерастване в голяма война, България ще направи армия с цената на всичко включително и *** пособия.
25
0
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Ония дето дойдоха "културно" и разбомбираха Югославия са хомосексуалисти и психопати.Мани го стелта,ама как с хирургическа точност нацелиха къща в кв.Горна баня и колиба в белограчишко село.Как се трепеха по между си в Ирак и на това му викаха "приятелски огън".Как през седмица в някоя американска военна база някой железен воин изперква и застрелва другарите си.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво разбира този недучен"бизнесмен"от авиация.Авиация и авиатори имаше преди такива американски *** да поемат"ръководството"на страната.ИМПИЙЧМЪНТ!Колкото поскоро,толкова по бърза ще спрем да се срамуваме,че България има такъв "президент".По му приляга санитарна ***.
23
0
 
5
 
! Отговори
баи Ганю преди 10 години
Тоя говори на деца от трета група в детска градина.Друг няма които да го слуша.Господи ,защо не питахме жена му преди да гласуваме.Хак да ни е!?
22
0
 
3
 
! Отговори
тъп пенсионер преди 10 години
Я и аз да си кажа мнението.Че сами си унищожихме армията,като *** бунаци е факт.Факт е,че повече не сме в състояние да изградим подобна армия.Имаме,обаче все още някакви възможности да направим две неща,чрез които в голяма степен,да се гарантира националната сигурност: Да се приеме швейцарската система,за военна повинност,на цялото годно да носи лично оръжие население,от 18 до 60 годишна възраст и се приеме национална доктрина,че при външна агресия и проникване на чужди войски се вривява АЕЦ-а
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 20 Георги Иванов си Стара Планина 1ва степен!
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да разбера що това пенявене по повод Сърбия. Дойдоха си "културно" ония западно от Виена, разбомбиха цяла Сърбия надлъж и нашир, фабриките им се посчупиха, мостовете им понападаха, 3000 невинни живота курбан дадоха и все има някой да зейне "*** помниш ли как им свалиха стелта".Един 30 годишен самальот (и 1-2 Ф16ки) за половин държаваТова ако ви е критерия за добро ПВО да ви .... (цензура) ...и критериите да ви (цензура)
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не връчи поне на Георги Иванов орден "Стара планина". Но как да стане, като Иванов е с 1000 пъти по-минимални заслуги към България от един Расмусен.
18
0
 
4
 
! Отговори
Ясен преди 10 години
Българската военна авиация достойно защитава небето ни,но в мирно време!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 14 Впрочем - в НАТО нормата е 3% от БВП да отидат за отбрана, като купуването на военна техника е извън този процент. ...
16
1
 
4
 
! Отговори
хи-хи преди 10 години
Тоя *** пак изпълзя от някъде! По-добре да се скрие , щото май никой от нищо не ни пази!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 12 и не само че беше на 20 години. Сега щеше да е на 35... лети времето (за разлика от наш'те самолети)
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
че то враговете са на власт.вече 10 години сме в нато и моят град е наи бедният в европа! сега накаде повече?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 11: Бюджета на България е грубо 40% от БВП. От тях 1.1 (а не 1.5)% са за отбрана, т.е., около 3% от бюджета отиват при военните. В миналото, ако сме давали 20% от бюджета си за армията, това е било около 8% от БВП. Така че от 20% от бюджета спада до 3%. 8% от БВП спада до 1.1%. Това е сериозен спад, но не знам да сте забелязали, напоследък никой не ни заплашва с ядрено унищожение...
12
0
 
1
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Колко ни бяха самолетите?
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До от село F117 над Сърбия вече беше на 20 години.... И си има заместник, не е останала "празна ниша".
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Авиатор: Едно време давахме 20% от бюджета за армията, сега 1,5% - това си е наш избор, не на Варшава или Брюксел.
9
1
 
7
 
! Отговори
от село преди 10 години
До zeusНедей така да ощетяваш армията ни с 33% - мисля бяха 3 :))
8
4
 
7
 
! Отговори
глупак преди 10 години
Толко много съжалявам че гласувах за Герб, не мога да повярам че си дадох гласа за този и Бойко. Не знаех че така ще навредят на цяла България. То не съм само аз излъгания но....
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аахахахахахахахахаха, смях.