Йовчев иска трайно решение за крадените лични данни

Министрът си също си проверил ЕГН-то, не било използвано
12
Йовчев иска трайно решение за крадените лични данни
Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА

Злоупотребата с лични данни е сериозен проблем и трябва да се търси решение, беше категоричен вътрешният министър Цветлин Йовчев пред журналисти в Министерския съвет.

И аз си проверих ЕГН-то, не е използвано, коментира ситуацията той.

След като стана възможно всеки гражданин да провери на сайта на ЦИК дали е участвал в подписка за регистрация на политическа партия чрез въвеждане на ЕГН, се оказа, че в списъците, които са предоставили политическите партии, има и хора, които дори не подозират, че са използвани личните им данни.

Още по темата
Йовчев заяви, че ако има постановление на прокуратурата във връзка със започналата проверка, МВР ще го изпълни.

МВР шефът коментира, че това не е първият случай и при други подписки са установявани груби фалшификации, така че трябва да се търси трайно решение.

Системният проблем изисква системно решение, категоричен е министърът, според когото не е във възможностите на една организация да го реши. МВР може да участва в комплекс от мерки, които да решат този проблем, уточни той.

Министърът увери, че МВР съвместно с прокуратурата и ДАНС ще създаде организация на евровота, която да гарантира, че „в голяма степен“ ще успеят да се справят с купуването на гласове на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
езичник преди 10 години
бе все тая. нагласено или да винаги печели този който плати най-много. любопитно от кога датира тази игра с лични данни и дали всички избори до сега не са били на този принцип? избори от всякакъв вид. фалшиви бюлетини...енг-та...истината е дъщеря на времето.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чуй кой го казва. Тази бомба избухна, благодарение на вашето кадърно управление по време на целия преход. Вие давате примера, а други някои мишоци ви следват за цвят.:) Светлият пример винаги има "достойни" последователи.Така си крепите властта.Излизате видимо от нея, а задкулисно сте си пак там, защото натрупаните милиони с измама си остават за вас и никой не прави опит дори да ги върне на тези, от които сте ги откраднали. ДС дава "необходимата" информация, а Моника я предава като опорни точки.
7
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Нови лични документи,с псевдонимим или с партизанско име и фалшиви снимки?Може нещо по модерно , всички да сме агенти на тайните служби ,с право на ранно пенсиониране.
6
3
 
3
 
! Отговори
perekly преди 10 години
БСП,ГЕРБ,ДПС и Атака се изплашиха, че ще гласуват много хора и няма да им се изпълни плана. Ето и решението-"случайно" се появява скандал с ЕГН-та. Хората решават, че всичко е нагласено, не гласуват и хоп-който трябва е в Брюксел! Поредната манипулация! Гласувайте, ако искате да промените нещо.
5
3
 
0
 
! Отговори
Станишко преди 10 години
До АнонименЯсно че си човек на Боко тиквата. Той ни направи овчари.
4
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 10 години
Някой знае ли как да проверя дали и моя подпис не е фалшифициран?
3
0
 
6
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Лелеее,тоя овчар има ли ЕГН-е бе!!!???
2
0
 
11
 
! Отговори
вземам мерки преди 10 години
В подписката може да са използвали данните ми ,но на изборите няма защото ще гласувам
1
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-после интилигетно изказване