ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни

Ковачев: Резолюцията на ЕП е политически сигнал към Москва
Обновена: 24 апр 2014 21:45 | 24 апр 2014 21:39, Камелия Цветанова
83
ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ е за „Южен поток”, ако отговаря на българските интереси, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.

Той  коментира, че приетата преди дни резолюция на ЕП, с която се обяви против изграждането на проекта, е за да има Европа силен сигнал за политиката, която се води от Москва.

Още по темата
В резолюцията евродепутатите настояха да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС, да се въведат санкции срещу руски енергийни доставчици, както и да се преразгледат всички споразумения с Русия с оглед на евентуално преустановяване на тяхното действие. Евродепутатите призоваха за налагане на подобни санкции заради събитията в Източна Украйна.

„Станишев обясни, че е скандализиран от решението на ЕП, а това означава, че той е изолиран от ПЕС, защото 76 от европейските социалисти са гласували за резолюцията за действията на Русия, само 1 социалист е гласувал против. Изказванията на Станишев са некомпетентни“, коментира Ковачев.

По думите му ГЕРБ защитава българския национален интерес, които е да се търсят възможности за диверсификация.

Евродепутатът Владимир Уручев посочи, че конкурентите на ГЕРБ се опитват да направят „Южен поток” основна
тема преди изборите чрез гласуваната декларация.

„Южен поток” е проект, който цели два газови пазара в ЕС, а това са Италия и Франция, заговори се и за разклонение към Австрия. Този газопровод ще прекарва 62 млрд. куб. м. газ, което е 20 пъти повече от потреблението на България. Съдбата на „Южен поток” зависи от решенията на хората, които ще потребяват този газ“, обясни той.

По думите му ГЕРБ подкрепя този проект, защото от чисто икономическа гледна точка в дългосрочен план може да носи печалби, „само че от България зависи само една частичка от неговото решение“.

Московски посочи, че ГЕРБ стои зад проекта „Южен поток”, но ги притеснява начинът, по който определени хора се опитват да го реализират.

„И Сергей Станишев, и социалистите започнаха кампания, която ще се базира на черен пиар, на некомпетентност, но и на умишлени манипулации на общественото мнение“, заяви той.

По думите му от популизъм социалистите са започнали да реализират социалната политика през цената на тока, което ще ни обрече на увеличение на цената.

„Тази система не може да издържи. Сигурен съм, че ще излезе наяве глупостта, която си позволяват да правят с това правителство”, категоричен беше Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
anoi преди 9 години
До Анонимен"Да разбира се, ще строим "Белене", как няма да го строим?", заяви премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви."Имаме две условия - 51% държавно участие и да не даваме ние пари", заяви премиерът. 20 март 2011
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо си се объркал. Борисов каза - "За този гьол в белене и пукнат лев няма да дам !".
30
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ никога не са били за Белене.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛиберастАма като ползваш еврофондовете на същите "либерасти" от ЕС не говориш за разминавания между интереси, нали?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И затова ли Станишев като председател на ПЕС открадна 850 000 евро чрез лобиста Хохегер за "консултантски услуги" ?Хохегер получи присъда от 2,5 г в Австрия преди само пет месеца за тази дейност!
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То Станишев понеже много е пораснал за 5 месеца и фалира НЕК ?
26
3
 
1
 
! Отговори
Ahahaha преди 9 години
ZASHTO interesite na EK, trqbva da sa v polza na BG. EU predlaga izgodi i zaduljeniq. Ot IZGODITE, komunistite kradat, a zaduljeniqta gi plashtame NIE. ORTOGONALNO shte vi padne cheneto, samo sled nqkoq godina, kato trugnat i drugite nenujni proekti ot koito imat FAIDA samo rashunite!
25
1
 
9
 
! Отговори
Либераст преди 9 години
До AhahahaИнтересите на ЕС нямат нищо общо с интересите на България, напротив, най-често са ортогонални (ако разбираш, какво означава това).
24
6
 
2
 
! Отговори
Ahahaha преди 9 години
EK vi KAZVA, che nqmate FAIDA ot tozi proekt. Spored dokumentite ne se dava qsna predstava DALI shte ima PECHALBI za BULGARSKATA STRANA 20 godini sled puskaneto na proekta v deistvie. Kakvo fuflite edin na drug, vie ochevidno NE poznavate stranata si i NE uchastvate v upravlenieto. Vie ne jiveete v DEMOKRACIQ!
23
3
 
5
 
! Отговори
Либераст преди 9 години
До Анонимко 40Нищо чудно западните *** и техните булгаристански лакеи да продълат с геноцида над обикновените българи. Глупавото в случая, че все някога чашката ще прелее и ще има много размазани чукундури. Запиши си го това някъде в тефтерчето.
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев стана председател на ПЕС именно защото не му пука за България. Това е трамплин за емиграцията му в чужбина, не случайно стана водач на евролистата си.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 37: България е стратегическа за проекта !
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен поток ще бъде спрян не от ГЕРБ, а от Европейската Комисия. Така както ви спряха вече еврофондовете.Запиши си го това някъде в тефтерчето.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ защо Тодор Живков не ти завърши тогава метрото?
18
1
 
7
 
! Отговори
Лъжи и демагогия преди 9 години
ГЕРБ не е партия и затова политиците гербери се оправдават с лъжи и демагогия. Правят това , защото сега не могат да се ориетират накъде ще духне вятарът и за да могат да се извъртят като фурнаджийски лопати. Вятарът духа от ББ , който също блюдолизничи и сервилничи на някакви си от Брюксел. Ето в това е разликата между ББ , гербери му и политиците-патриоти (например от Гърция) , които не свалят шапка на никого. Например гърците си получават милиарди и не коментират изобщо Украйна и Южен поток
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 28: Този "проект" е "стратегически" за Кремъл най-вече.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-големият мит сред селяните наводнили София през последните няколко години е, че Бойко Борисов е построил метрото. Работата по него започна още при Тодор Живков, а най-тежката и най-голямата по обем работа беше свършена по времето на Стефан Софиянски. Борисов просто е един селски тарикат-ленторез.
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не се стабилизира ситуацията в Украйна "Южен поток" НЯМА ДА ИМА, а като се стабилизира: НЯМА ДА ИМА нужда от него !...така, че по-нататъшното наливане на пари в този проект е престъпление.
14
1
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Purvo tozi urod sprq stroeja zashtoto ne iskal Rusnacite da go stroqt a negovite gospodari ot Amerika i sega Oresharski kato go poe veche ze da e ZA...
13
1
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Брюксел -оплаквателното...бюро,на Боко и...компания.Тоя освен да ходи да...*** и да се оправдава с европейски решения,за друго не става.Аз го мислех за...мъж,защото бил генерал,а те му дали...званието,по милост.Този като...управленец е вреден за бългаеския народ,защото е...***.