ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни

Ковачев: Резолюцията на ЕП е политически сигнал към Москва
Обновена: 24 апр 2014 21:45 | 24 апр 2014 21:39, Камелия Цветанова
83
ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ е за „Южен поток”, ако отговаря на българските интереси, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.

Той  коментира, че приетата преди дни резолюция на ЕП, с която се обяви против изграждането на проекта, е за да има Европа силен сигнал за политиката, която се води от Москва.

Още по темата
В резолюцията евродепутатите настояха да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС, да се въведат санкции срещу руски енергийни доставчици, както и да се преразгледат всички споразумения с Русия с оглед на евентуално преустановяване на тяхното действие. Евродепутатите призоваха за налагане на подобни санкции заради събитията в Източна Украйна.

„Станишев обясни, че е скандализиран от решението на ЕП, а това означава, че той е изолиран от ПЕС, защото 76 от европейските социалисти са гласували за резолюцията за действията на Русия, само 1 социалист е гласувал против. Изказванията на Станишев са некомпетентни“, коментира Ковачев.

По думите му ГЕРБ защитава българския национален интерес, които е да се търсят възможности за диверсификация.

Евродепутатът Владимир Уручев посочи, че конкурентите на ГЕРБ се опитват да направят „Южен поток” основна
тема преди изборите чрез гласуваната декларация.

„Южен поток” е проект, който цели два газови пазара в ЕС, а това са Италия и Франция, заговори се и за разклонение към Австрия. Този газопровод ще прекарва 62 млрд. куб. м. газ, което е 20 пъти повече от потреблението на България. Съдбата на „Южен поток” зависи от решенията на хората, които ще потребяват този газ“, обясни той.

По думите му ГЕРБ подкрепя този проект, защото от чисто икономическа гледна точка в дългосрочен план може да носи печалби, „само че от България зависи само една частичка от неговото решение“.

Московски посочи, че ГЕРБ стои зад проекта „Южен поток”, но ги притеснява начинът, по който определени хора се опитват да го реализират.

„И Сергей Станишев, и социалистите започнаха кампания, която ще се базира на черен пиар, на некомпетентност, но и на умишлени манипулации на общественото мнение“, заяви той.

По думите му от популизъм социалистите са започнали да реализират социалната политика през цената на тока, което ще ни обрече на увеличение на цената.

„Тази система не може да издържи. Сигурен съм, че ще излезе наяве глупостта, която си позволяват да правят с това правителство”, категоричен беше Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бокича беше обърнал Държвата на бащиния. Правеше си квото си искаше и никой не смееше да му каже гък. Това е истината.
11
2
 
1
 
! Отговори
Х преди 9 години
Може да бъде полезен за страната ,но зависи кой ще слючва договорите.Те и Марица 1 и3,веи.тата и соларни инсталации щяха да са от полза за страната ,но договорите се сключиха във вреда на народа,е някой си облиза пръстите.
10
1
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 9 години
До 15! Дано тогава да застане начело.ГЕРБ ще загуби , но хората ще спечелят.Честно казано ,много повече искам да спечелят българите като цяло , отколкото крадливите милиционери от ГЕРБ.
9
3
 
5
 
! Отговори
неразбрал преди 9 години
Ковачев също ли е милиционер , като другите гербери?
8
3
 
6
 
! Отговори
Borko преди 9 години
Andrey Kovachev da si gleda mom4encata v facebook i da ne se pravi na razbirasht ! dokato e podloga na drugarya Borisov i drugarq Cvetanov nishto hubavo nqma da vidim ot nego, gerb i ENP
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** Андрей Ковачев е такъв злобар, ето от такива мекерета България няма да се оправи !
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни---Че какви са ви Интересите така и не ни стана ясно Тук става въпрос за интересите на България за какви ваши интереси става въпрос докато БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ се делят на Наши и Ваши България няма да се оправи
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички подскачат от радост като чуят за Южен Поток, но ако ги питаш каква е ползата за България от него и те не знаят...
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бей че кой тогава спъва проекта. Всички сме за ама работата нещо не е таман. Май приказваме каквото ни отърва в зависимост от събеседника
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и тия са едни дрЪти ***
2
3
 
18
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Тия гербаджиите големи фурнаджийски лопати излезнаха бе. Ама той и Тиквата докато беше на власт беше на принципа - сутрин - ДА, на обяд - МОЖЕ БИ, вечер - НЕ, по най-различни въпроси си менеше мнението по три(и повече) пъти на ден само и само да има за медиите материал.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може да кажеш първо че си Против а след това ЗА ей тва не ми е ясно и от там и е провала на всички правителства до сега защото пред НАЦИОНАЛНИЯТ ИНТЕРЕС ЕДИНСТВЕНО Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД и Никакво Правителство не трябва да застава срещу Такива Проекти за каквото и да е било Без значение дали са Руски или Европейски