Не използвайте деца за политически цели, зове ДАЗД

Те са уязвими, припомня шефката на агенцията
25 апр 2014 13:44,
3
Не използвайте деца за политически цели, зове ДАЗД
Снимка: архив, Булфото

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева призова да не се въвличат деца за политически цели. Обръщението е във връзка с постъпили сигнали в Държавната агенция за закрила на детето за въвличане на деца в прояви на политически партии.

„Призовавам да се въздържаме от използването на децата ни за политически цели. Нека насочим усилията си към генериране на идеи, с чиято реализация реално да подобрим условията за тяхното развитие, средата в която живеят и благосъстоянието им!“, се казва в обръщението.

По повод започващата днес предизборна кампания Жечева заяви, че децата се нуждаят от закрила от въвличане в дейности, които биха имали негативни последици за тях. Предвид своето любопитство, неопитност, стремеж към подражание на възрастните те са една много уязвима на влияние аудитория, посочва Жечева.

В своето обръщение тя припомня, че  в правилника за прилагане на Закона за народната просвета, в Закона за политическите партии, в Конституцията на Република България, както и в международни актове са разписани текстове, регламентиращи правата на децата, тяхната закрила и недопускането на възможност деца да бъдат въвличани в политически дейности или за политически цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това го кажете на Тиквата. На майдана освен прасета пращаше и деца.
2
0
 
0
 
! Отговори
Ася преди 10 години
"Не използвайте децата си за политически цели", а само за да ви издържат - зове ДАЗД! От години куп роми се подвизават на улицата срещу местоработата ми, множат се с дни! Дечицата, на възраст от 0 до 13г, просят и заработват успешно, за да може бай *** да си купи пиене и да ни "озвучава" по цял ден! Многократно звънях в Агенцията , на н-тия път най-сетне вдигнаха телефона, обясних случая на госпожата, а тя отегчено ми заяви: "Уф, ама вие сигнал ли ми подавате?"Изводите да си ги направим сами
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато във Варна имаше шествия, за да свалят кмета Киро Дупката и хората се палеха, една треньорка по лека атлетика, нареди възпитаниците си за снимка, с плакати в подкрепа на този убиец. Такива изяви няма как да са наказани, понеже децата казват, че сами са искали да подкрепят кмета. Премълчава се страха от убедителното настояване на треньорката, и нейните доводи. Децата са използвани и ще бъдат използвани, циганчетата отдавна знаят, че ако нямат 16 години могат да си правят каквото си искат