От опозицията хвърлят димки за европарите!

Гечев: Винаги има опасност от загуба на средства от ЕС
Обновена: 25 апр 2014 10:39 | 25 апр 2014 10:39, Веселина Йорданова
15
От опозицията хвърлят димки за европарите!
Министър Димитър Греков и заместникът му Явор Гечев. Снимка: БТА

Винаги има опасност от загуба на евросредства, коментира зам.-министърът на земеделието Явор Гечев одитните доклади за европрограмите.

Няма държава в Европа, която да няма частични санкции по отношение на програмите, но на този етап няма нито спиране на Програмата за развитие на селските райони, каквито и да е средства от нея, нито имаме кой знае какви опасения, каза той пред БНТ.

Още по темата
Гечев потвърди данните на ръководството на ДФ „Земеделие“, изнесени вчера, че са финансирани свръхлуксозни джипове за 3 млн. лева по Програмата за селските райони и че в крайна сметка тези пари ще бъдат загубени, защото ЕК няма да ги възстанови.

Проектите са подавани най-вече по мерките за интегриран туризъм от програмата.

По думите му проблемите в прилагането й няколко пъти са констатирани от Европейската комисия. „Не са взети много адекватни мерки до преди 6 месеца, когато ние изработихме цялостен екшън план, който се води директно от г-жа Златанова като ресорен вицепремиер“, заяви Гечев.

Той уточни, че кабинетът не е съгласен с някои от забележките на ЕК, но по отношение на обществените поръчки на общините, управляващите сами констатират „определени слабости, които са направени във времето“.

„Политиците от опозицията в момента хвърлиха няколко димки и то за одитни доклади, в които става въпрос за техният период на управление. Нашият призив е в рамките на предизборната кампания, която започва днес, това да не се използва за политически цели, защото се мъчим да запазим всеки лев от програмата. Още 2.5 години ще се занимаваме с периоди, в които ние не сме одобрявали средства“, коментира зам.-министърът.

Във връзка с обилните валежи от последните дни той каза, че от МЗХ са спокойни за язовирите, за които отговарят „Напоителни системи” и Министерство на земеделието.

Всички екипи, които отговарят за това, са на терен. Засега няма проблем, всичко, което може да се направи е направено, увери зам.-министърът.

Гечев заяви, че не знае какво се крие зад паролата „19/45”, обявена от Бойко Борисов.

На въпрос дали става дума за „носене на 45 000 лева на 19-о число“, той каза, че цифрата нищо не му говори.
„Бойко Борисов обяви, че на практика са ни спрели парите по еврофондовете и от Европейската комисия трябваше да го опровергават. Всъщност той е корифей в крайна сметка и в европейските фондове, най-вероятно и в дърводобива, коментира Гечев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до коментар 13Съвпадение на фамилии просто! Странно как хората пишат глупости !
10
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
На снимката, на заден план, Явор Гечев - зам.министър, а баща му - Румен Гечев -министър, в едно и също правителство: баща и син - министри! Безмерна наглост!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е прав!!! Комунисти ли са на власт, винаги има шанс да бъдат спрени еврофондовете и то голям, и то всички до един... Ама важното е че доверието в БСП расте!
8
1
 
14
 
! Отговори
дракона преди 10 години
тия като им гледам текезесарските мутри и ми се драйфа
7
1
 
13
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Комунист = убиец, крадец, лъжец, изнудвач, рекетьор и всичко най-извратено. Кофти хора, по-скоро антихора. А иначе много ги бива да се правят на ощипана мома. Чудно е как някои балъци им вярват.
6
1
 
16
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпс, чрез бсп и атака ограбиха евросубсидиите и това се вижда отдалече
5
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 10 години
GYZOBLIZCITE OT BLITZ.BG NE ISKAT KOMENTARI SRESTU BAREKOF,OSMAN,DUGAN,STANISEF !
4
9
 
3
 
! Отговори
соц лаборант преди 10 години
И КАКВА СТАНА ТЯ ?ГЕРБЕРИТЕ ЛИ НАЙ-МНОГО ОБЛАЖИХА С ЕВРОСРЕДСТВА?
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно Гечев...и това ще стане.Ще ви ги спрат напълно.Тогава да видим какво ще обяснявате.Отново Европа ще са лошите, че спират парите на вас- честните комунисти и турци.Само че Европа не пасат трева. Знаят ви много добре колко струвате и няма да ви дадат и едно евро.
2
1
 
21
 
! Отговори
bobo преди 10 години
то и миналия път на тези червени папуняци нищо не им бяха спрели!!! *** си е тъпо пък било и зам.министър!!! " *** е баща ми,*** съм и аз!" С поздрав - Гечев
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как е червени селяни, след като ви спряха първите еврофондове?