Курумбашев с прогноза: Само 3 партии ще имат евродепутати

Много трудно ще се прескочи 6-процентната бариера, смята той
Обновена: 27 апр 2014 15:14 | 27 апр 2014 13:14, Красимир Ангелов
57
Курумбашев с прогноза: Само 3 партии ще имат евродепутати
Снимка: БСП

Много е вероятно в бъдещия Европейски парламент да влязат представители само на трите големи партии в България – БСП, ГЕРБ и ДПС, прогнозира в Пазарджик кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Петър Курумбашев.

Той посочи, че е много трудно да се прескочи 6-процентната бариера, "защото видяхме, че на парламентарните избори 4-процентната бариера беше прескочена от едва 4 партии“.

По думите на Курумбашен интересът към евроизборите е по-нисък и това не се отнася само за България, а и за останалите европейски държави.

"Европарламентът и за българите, и за останалите все още е много отдалечен и като място, и като оценка за неговото влияние", коментира Курумбашев, цитиран от "Фокус".

Преди това кандидатът за евродепутат посети и село Розино, община Карлово, където поиска всички граждани на Европа да имат еднакви социални права, условия на труд и достъп до образование.

"Успехът на левицата ще помогне да преодолеем дясната политика, която е рестриктивна и античовешка. В ЕП ние, представителите на България от "Коалиция за България", ще продължим да отстояваме всички наши ангажименти, поети пред вас в предизборната кампания за 42-то НС“, категоричен бе Курумбашев.

Той посочи, че за 330 дни от старта на кабинета „Орешарски” от левицата са успели да реализират голяма част от своите обещания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Целокупна България преди 9 години
Едно си баба знае, едно си бае! Само тесногръди и не виждащи по-далеч от пъпа си хора могат да подвикват: "само БСП" или "само ГЕРБ"! Или "само ББЦ", "само РБ" и т.н.Докато българските депутати в Брюксел не осъзнаят, че преди всичко са българи и задължително трябва да отстояват интересите на България и българския народ без значение от коя партия са, присъствието им в европарламента ще си е все такова безсмислено, провинциално и безлично!
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕЙ БОГУщом в ку-ку е пял срещу комундерите, а сега е един от тях, значи е класически вид провокатор, каквито горяха човешки души в близкото минало
44
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА!!!!!!!
43
0
 
7
 
! Отговори
ЕЙ БОГУ преди 9 години
КУРУМБАШЕВ,НАЙ ГОЛЯМАТА ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА,ЗАПОЧНА С ПРЕДАВАНЕТО ,,КУКУ,,И БЕШЕ ГОЛЯМ ПРОТИВНИК НА КОМУНИСТИТЕ,А СЕГА Е С ТЯХ,Е МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ВЯРВА НА ТАКЪВ ИЗМАМНИК И НАГАЖДАЧ,ПРОСТО ФИЗИОНОМИЯТЯ МУ Е ГАДНА
42
6
 
1
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Много добре казано от представителя на КБ, от човек на ГЕРБ не бихме могли да чуем толкова много думи свързани правилно в изречения, камо ли в цяло изказване с уста, пълна с фекалии! БРАВО!!!
41
2
 
3
 
! Отговори
Симона преди 9 години
Управляващите продължават да се справят по възможно най-добрия начин с тежкото икономическо и социално завещание на ГЕРБ, като правят *** и фелацио на дпс. Сигурна съм, че нещата ще се подобряват все повече, след като техния лидер се хване за палците и отвори широко бузи!
40
0
 
3
 
! Отговори
STANIK преди 9 години
И в тези 3 партии не е БЕСЕПЕТО
39
0
 
4
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Аджеба какво ще стане ако никой не гласува за БСП.Толкова са сигурни че ще пратят *** в Европарламента.Е ,да бе бабите и *** забравихме твърдият им електорат които ще гласуват за тях.С този електорат напредък в държавата да не се очаква следващите години.Е и те са хора но са това ядро което чака от държавата социални и пенсии, които пък се заработват от младите ,грамотните и трудолюбиви българи .Така ,че надеждата да се промени скоро нещо в държавата е химера.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев е нищо повече от един убиец на деца. Само АБВ!
37
0
 
4
 
! Отговори
Опала преди 9 години
До СимонаСлонче да ти го тури, комунистическо изчадие! ББ ще ти покаже кой се справя и кой не!
36
0
 
3
 
! Отговори
само питам преди 9 години
някой може ли да ми обясни защо бариерата на национални избори е 4%,а на евроизбори е 6,или така е във всички европески страни
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е един от най-гнусните новобогаташи, рожбата на прехода.
34
1
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
АБВ се появи, защото в ляво има огромен брой хора, които не искат секс с ДПС. Явно от Позитано не го осъзнават, което тласка все повече членове на БСП към нас. Станишев води самоубийствена за левицата политика.
33
0
 
5
 
! Отговори
от 28 до 35 преди 9 години
Пич, ако обичаш не ми ползвай ника Жоро, за да пишеш глупости. Очевидно е, че нямаш акъл в главата, но все едно име може да си измислиш, вместо да злепоставяш други хора.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз ще гласувам за 4,5,6-та щото тези са противни
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименне разбра ли, че това е един и същи екземпляр, на когото са му дали задача. Какво, като се пише с разни имена. Изразите са еднообразни.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Александърнищоговоренето е специалитет на другарите
29
11
 
4
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Много добре казано от представителя на КБ, от човек на ГЕРБ не бихме могли да чуем толкова много думи свързани правилно в изречения, камо ли в цяло изказване
28
15
 
6
 
! Отговори
Катя преди 9 години
Докато Цеци поставя на избираемо място кръстницата на детето си ( моделка, която никога не е имало общо с политиката, като изключим, че познава анти политика Цветанов ), то в БСП поставят хора в евролистата си с доказани качества и политическа визия
27
15
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
С това си изказване Корумбашев доказа, че не напразно е поставен в листата за евровота и определено мястото му е именно в евро парламента