Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ!

Попова вини политиците за случая с бежанците в Розово
1 май 2014 18:40,
122
Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ!
Снимка: БТА

За случая с изгонените от казанлъшкото село Розово сирийски бежански семейства е виновен не народът, а политиците и местната власт. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Клисура, където се отбелязват 138 години от Априлското въстание, предаде БНР.

„Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ и да набеждават народа и хората в селото и в съседното село, че са хора, които мразят, които не могат да обичат, които не могат да се разбират с другия макар и различен, защото политиците са тези, които трябва да възпитават и които трябва да си вършат работата постоянно, трябва да бъдат далновидни, за да не се случват такива неща“, заяви Попова.

Тя коментира, че поведението на политиците от години е недалновидно, а дипломацията - неуместна.

Още по темата
Тя изтъкна, че нито хората по места, нито медиите са били подготвени за бежанския въпрос, докато "западни писачи" обясняват как българският народ не е възпитан добре, как мрази другите, което, по думите й, е недопустимо.

„Вие виждате, че само на една крачка от селото с толкова хубаво име Розово, тези сирийски бежанци намериха топъл прием. Има ли разлика между хората, между българския народ в едното село и в другото село? Няма!“, заяви Попова.

Вчера позицията на кмета на село Розово беше разкритикувана и от вицепремиера Цветлин Йовчев.
Министърът цитира част от доклада на кмета на селото до Областно управление на МВР, според която село Розово било най-чисто откъм етнически състав в община Казанлък.

Цветлин Йовчев определи този цитат като изключително притеснителен и неприемлив.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
16
 
! Отговори
?! преди 9 години
Пишете на кирилица защото никой не ви чете ероглифите форумци!
56
6
 
16
 
! Отговори
моля ? преди 9 години
Един политик да защити българският народ.Досега политиците мачкаха и унижаваха народа ни.Бяха на ,, другия браг на реката" т.е срещу народа и за това нямаха нужната любов от него .Попова е другият политик ,истинският политик обичащ българина.Брагодаря ти г-жо Попова .Така трябва да работят всички политици само за бъл.народ от негово име и в негов интерес.
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55. Шостакович ?Трябва да прочетеш статията . Тя обвинява , че не е разяснено на българския народ че трябва да приемат бежанци !Не казва , Да Българите са бедни и не желаят бежанци !Така както богатата Франция връща бежанците ни обратно !!Така и България има право да не приема бежанци ! Защитаваме Европейската граница !
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zashto vinagi ima kontra blafove v politikata? Ei nablijavat euro izborite i pochnaha dase chakalqt koi shte se izdani i vednaga napadki! A gospoja Popova ne prepuska li kak edna jitelka ot selo rozovo se izkaza kato rasiska protiv zigani i turci che u tqhno selo nedopuskali *** i Turci?Ami hubavo, togava nas kato ni diskriminirat v europa nikoi dane se sardi!
53
9
 
7
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 години
И аз обичам пенсионерите, и аз обичам възрастните хора, но първо искам да се погрижа за апартаментите на Цецо да станат 15!
52
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хората в розово напълно ги разбирам.държавата е абдикирала от всичко,те са изоставени на собствената си съдба и се страхуват от всичко.знаят,че на тази държава за нищо не може да се разчита. реакцията им не е хуманна,обаче е напълно разбираема. да ги питам нашите политици,като имат толкова имоти и хотели,защо не дадат личен пример като подпомогнат настаняването на тези хора. стига само са крадяли,нека и те дадат нещо пък после да говорят
51
7
 
4
 
! Отговори
Стария ДЖО !!! преди 9 години
До некакъв антисоросоид-дето само на *** ще ми стане ако се скиваме!!! Щото БГ-то е част от ЕС съгласно договора за присъединяване-влязъл в сила на 01 01 2007 г!!! пп-Дай ГСМ за връзка да ти го обясня и вербално! А ако имаш пари да дойдеш в София-мога да ти го обясня и визуално!пп-Иначе верно съм ***-ела да ме скиваш!!!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази прилича на *** ?От къде ги намират такива за управници на България !
49
6
 
9
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Да се чуди човек откъде имат т.н. комунисти-социалисти тази огромна НАГЛОСТ.Станишев от името на БКП-БСП-ДС говори за благото на човека. Неговата партия и в частност баща му избиха над 200 000 невинни хора , организираха атентати в църкви, гари, домове и всички гадости и престъпления дори хранеха прасетата с трупове в Белене. И това има все още хора, които го одобряват. Сегашно време през 1989-90 година ограбиха спестяванията на народа чрез фалшиви банки и направиха 1 долар-3000 лв. Всичко , което прави тази престъпна и терористична партия е във вреда на народа и Държавата.
48
5
 
16
 
! Отговори
Бежанци : преди 9 години
Попова , прогонихте българите от България , обезлюдихте селата !Сега се кланяте пред ЕС пресата , че българите не искали сирийци или африканци , каквито и да са ! Кажете и вие, на не ги искаме !Нямате за българските деца , нямате работа за българи .. Е как ще издържате чуждите мюсолмани !
47
9
 
10
 
! Отговори
Шустакович преди 9 години
Попова, права си. Браво!Кажи го обаче на началника ти - Плювню!Той най-много плюе по народа си и не зачита волята му. Боко също.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да хвърля? Прах ли? Как така прах?
45
9
 
8
 
! Отговори
Стария ДЖО !!! преди 9 години
Типично демагогско и популистко изявление!!! БГ-то е озверяла от бедност и омраза карикатура на държава!!! Дивите *** от розово са представителна извадка на БГ-то!!! Начело с ония *** с очилцата и анцуга Адидас-менте барабар с железото около врата му!!!пп.Някой знае ли какъв е етноса на тая персона??? Щото аз знам!!!
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Военни ? Не изградихте ли стена ? Кой пази стената ?Ще ги настаните ли в Бояна и Драгалевци - да ги гледате всеки ден ?
43
3
 
19
 
! Отговори
диалектика преди 9 години
НАРОД,КОЙТО НЕ СИ КОНТРОЛИРА ПОЛИТИЦИТЕ И ГИ Е ПУСНАЛ ДА ВОЮВАТ СРЕЩУ НЕГО,Е ОБРЕЧЕН НА ИЗЧЕЗВАНЕ!Народе,ти ,който си превърнат в посмешище на цяла западна Европа,която те е обявила за пожизнен престъпник и виновник,за какво ли не,който си приел и собствените ти продажни медии и отделни лица,да се гаврят с теб ,ТИ СИ СВЪРШИЛ,КАТО НАРОД.ПРЕВЪРНАЛ СИ СЕ В СБИРЩИНА ОТ ИНДИВИДИ!БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ!Имаше те-няма те!
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попова , къде са военните, които трябва да пазят " Територията на ЕС "?Нали не трябва да ги допускат да преминат границата и да си стоят в първата държава Турция !ЕС не ги иска и ги прехвърли на България !Като територия на ЕС , България не трябва да приема чужди гости , след като ЕС е решило . Как тези бежанци от Турция се оказват чак в Кюстендилско село ?И защо кметовете трябва да ги приемат ? И какво нас ни грее, какво пишат чуждите преси ! Не ги искаме , както те не ги искат !
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАРОДА И ПО ТОЧНО СТАРИЯТ НАРОД КОИТО ВЕЧЕ НЕ СА СРЕД ЖИВИТЕ БЕШЕ ГОСТОПРИЕМЕН И ДОБЪР.ПОМНЯ КАТО ДЕТЕ ПРЕЗ 60 ТЕ ГОДИНИ КАКЪВ ДОБЪР И ГОСТОПРИЕМЕН НАРОД ИМАШЕ. НО СЛЕД 89 ГОДИНА ТОЗИ НАРОД ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА. В МОМЕНТА ИМА САМО МАТЕРИАЛИСТИ ЗА КОИТО Е ПО ВАЖНА КОЛАТА ОТ ЧОВЕКА. А И НАЙ ВЕЧЕ МИЗЕРИЯТА БЕЗРАБОТИЦАТА БЕЗПАРИЧИЕТО ОЗВЕРИ ХОРАТА. НАПРАВЕТЕ СИ ЕДИН ЕКСПЕРИМЕНТ. ПАДНЕТЕ НА УЛИЦАТА И ЩЕ ВИДИТЕ КОЛКО МНОГО ХОРА ЩЕ МИНАТ ПОКРАЙ ВАС БЕЗ ДА ВИ ОБЪРНАТ КАПКА ВНИМАНИЕ. ОСОБЕНО АКО СТЕ КЛОШАР
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Попова, само заради това ти изказване бих гласувал за теб!
39
3
 
23
 
! Отговори
българин преди 9 години
Цветлине, чудя ти се на продажната ти душица след като си военен и би трябвало да защитаваш България ти тръгваш да ни обвиняваш в различни грехове?Трябва да ти е ясно, че ние сме си у нас, а тези пришълци са натрапниците и ние решаваме дали да ги пуснем в дома си.Ти не си българин а най-обикновен компрадор!
38
7
 
15
 
! Отговори
! преди 9 години
БРАВО !Попова ПРЕЗИДЕНТ !