Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ!

Попова вини политиците за случая с бежанците в Розово
1 май 2014 18:40,
122
Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ!
Снимка: БТА

За случая с изгонените от казанлъшкото село Розово сирийски бежански семейства е виновен не народът, а политиците и местната власт. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Клисура, където се отбелязват 138 години от Априлското въстание, предаде БНР.

„Никой да не е посмял да хвърля прах върху българския народ и да набеждават народа и хората в селото и в съседното село, че са хора, които мразят, които не могат да обичат, които не могат да се разбират с другия макар и различен, защото политиците са тези, които трябва да възпитават и които трябва да си вършат работата постоянно, трябва да бъдат далновидни, за да не се случват такива неща“, заяви Попова.

Тя коментира, че поведението на политиците от години е недалновидно, а дипломацията - неуместна.

Още по темата
Тя изтъкна, че нито хората по места, нито медиите са били подготвени за бежанския въпрос, докато "западни писачи" обясняват как българският народ не е възпитан добре, как мрази другите, което, по думите й, е недопустимо.

„Вие виждате, че само на една крачка от селото с толкова хубаво име Розово, тези сирийски бежанци намериха топъл прием. Има ли разлика между хората, между българския народ в едното село и в другото село? Няма!“, заяви Попова.

Вчера позицията на кмета на село Розово беше разкритикувана и от вицепремиера Цветлин Йовчев.
Министърът цитира част от доклада на кмета на селото до Областно управление на МВР, според която село Розово било най-чисто откъм етнически състав в община Казанлък.

Цветлин Йовчев определи този цитат като изключително притеснителен и неприемлив.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""САМО ЕДИН *** МОЖЕ ДА СРАВНЯВА РУСНАК С МЮСЮЛМАНИН ""...............................................................................................................и как го реши това ?ами в такъв случай и те имат право да кажат, че ТИ не струваш нищо ...И ЩЕ СА ПРАВИ !!!
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДЛЪЖНА ДА ПРИЕМА ИМИГРАНТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ КАТО ИМ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА ЗАПАДНЯЦИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ И НА ЗАПАД БЕЗ ТОВА ТЕ РАЗПАЛИХА ВОИНАТА В СИРИЯ.АМА КАТО ГЛЕДАМ ТОВА НЕ СА САМО ОТ СИРИЯ ИМИГРАНТИ БОЛШИНСТВОТО СА ОТ АФРИКА,И ЮЖНИТЕ ЧАСТИ НА АЗИЯ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ПОНЕ ТОВА БЕШЕ ДОБРЕ ЧЕ ИМИГРАНТИ НЕ СА ПРИЕМАЛИ ИМАШЕ ВИЕТНАМЦИ И АФРИКАНЦИ,СИРИИЦИ САМО ЗА ОБМЯНА НА ПРОФИСИОНАЛЕН ОПИТ И АИДЕ ЗА ТЯХНИТЕ ДЪРЖАВИ А СЕГА ЩЕ НИ ЗАДЪЛЖАВАТ ДА ГИ ПРИЕМАМЕ И ИЗДЪРЖАМЕ И БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ДА ИМ ДАВАМ
15
7
 
15
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Всички *** ВЪН , Попова ти също ! *** с тая прическа в С. Арабия да видиш колко "хуманно" и " топло " ще те посрещнат , краво юдейска .
14
1
 
18
 
! Отговори
/im преди 9 години
ЙОВЧЕВ-ОСТАВКА!
13
5
 
29
 
! Отговори
Ужас! преди 9 години
Много скоро България ще заприлича на Пакистан както и цялата Европа сега! Господ да ни е на помощ тогава! В Париж арабите вече се молят насред бял ден по тротуарите, не може да се разминеш. На какво ли ще заприлича България? Ужас!
12
2
 
16
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"България,като свободна държава,загина печално и глухо,без да даде сериозен отпор...Безконечни вътрешни крамоли,безсмислени свади и войни със съседите бяха я изнемощили; продажността и упадъка на болярството,тлетворното влияние на отрицателното учение на богомилството,вечните тревоги,смутове и ненужни борби с византийците бяха убили всяка енергия у безволния народ и той покорно прие съдбата си,изгубил вяра във всичко.България беше загинала."Ив.Вазов-Виликият заточеник/падането на Търново 1303г
11
5
 
20
 
! Отговори
do 7 преди 9 години
САМО ЕДИН *** МОЖЕ ДА СРАВНЯВА РУСНАК С МЮСЮЛМАНИН
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маргарита Попова много прилича на жената, която чисти входа ни за 60 кинта на месец.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРИЮТ ЗА НЕКАНЕНИ ГОСТИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗА МЮСУЛМАНИ ДА МОЖЕ ДА ПРИЕМЕМЕ НЯКОЙ ДРУГ НО САМО В КРАЕН СЛУЧАЙ И ТО ХРИСТИЯНИ МЮСУЛМАНИТЕ ДА СE НАСОЧАТ КЪМ МЮСУЛМАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ
8
1
 
29
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Само хора ,които никога не са живели в близост с *** и мюсюлманимогат да се възмущават от жителите на Розово,ама скоро да не ни навиратежалбите на крънчани,че ги е страх да излязат на улицата...Когато собственният ти народ се самоубива от глад и безизходица ,работи за жълти стотинки и е най- мизеруващия в еврогейския съюз в 21 век, когато вътрешния натиск в/у българското население от ***,източващи социалните и здравни фондове е огромен, престъпността и убийствата от същите- всекидневни
7
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а ако бяха руснаци пак ли така щеше да говориш ?
6
3
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
едно време точно така са заселвали по едно две *** семейства с по 5-6 деца и сега всичко е превзето. сега са майките с децата за параван, после идват брадатите татковци, братя и т.н. и това всичко ние трябва да го подпомагаме. вие нормални ли сте бе?
5
7
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
точно така трябва да се действа. да е ясно че не са добре дошли, после може политиците да си дрънкат малко, обаче най-важното е да се спре вълната от бежанци тука
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи все пак са ги натресли, но на съседното село!! Пробват почвата, разселване, промяна на етническия състав на държавата и току виж след 50 години тази територия, наречена България се присъедини към съседна ислямска държава!!! Всеки политически елит, които не си пази народа, остава без почва под краката си и база, подписва си сам смъртната присъда!
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип сме доста толерантен народ след като в центъра на София едни до други стоят църква ,джамия и еврейска синагога.
2
5
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ай стига с тия бежанци бе, аман. тука да не е курорт че сумати хора да се грижат за тях. аз да не съм длъжен да ги искам. ако ни ги искам - виновен.айде бе, марш у лево
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
""Има ли разлика между хората, между българския народ в едното село и в другото село? ""..........................................................................................................................................ами очевидно, че има !