Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!

Станишев поддържа поканата си към Борисов за политически дебат
Обновена: 2 май 2014 21:42 | 2 май 2014 21:41,
117
Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!
Сергей Станишев Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев смята, че хората са по-мотивирани да гласуват на тези европейски избори, защото за първи път имат възможността лично да определят кой да ръководи Европейската комисия. Другата причина е националното значение на тези избори, посочи Станишев в интервю за БТА.

"Нашите опоненти вече казват - печелим евроизборите, сваляме правителството и се връщаме на власт. Кой се връща на власт - Борисов, Цветанов и сигурно ще върнат от емиграция и Дянков, за да бъде букетът пълен и действително да видим отново още четири години същата политика на социален геноцид, на рекет върху бизнеса, на репресии и арогантност", коментира лидерът на БСП.

Като пример за решение на ЕП с отражение върху всекидневния живот на българите Станишев посочи гласуваната резолюция, препоръчваща да не се изгражда "Южен поток". Няма как да приемем това решение, ако искат да наказват Русия, защо наказват България, коментира той. Според лидера на БСП кризата в Украйна няма да бъде от решаващо значение за крайния резултат на изборите в Европа.

Огромна част от българите се отнасят със симпатии към Русия. В крайна сметка исторически факт е, че България е освободена от руската армия и това никой не може да го задраска. Затова България заема в рамките на европейската позиция разумна, умерена, сдържана позиция и сме категорично за политически диалог, изтъква Станишев.

Ние сме против икономически санкции срещу Русия, защото това ще накаже нас. Зависим от доставките на газ, много от туристите у нас - стотици хиляди, са от Русия и искаме да развиваме икономически отношения с Русия. Освен това в Украйна живеят минимум 250 хиляди етнически българи и първото ни задължение като държава е да защитим техния мирен, спокоен живот и правото им да развиват своята идентичност и връзки с нашата страната. Това го казвам много ясно, както тук в България, така и в Брюксел. Имаме наши интереси и те трябва да бъдат защитени, категоричен е Станишев.

Той допълни, че поддържа поканата си към Бойко Борисов за политически дебат между лидерите. Трябва да се говори лидер с лидер. Визиите за страната на двете основни партии трябва да се сблъскат пред очите на българските граждани, смята той. Станишев обаче не вижда за какво да говори с кандидати от листата на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
16
 
! Отговори
. преди 9 години
Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд! Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности! Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели! Създадохте най-голямата безработица в Европа! Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора! Направихте от специалистите улични продавачи и охранители! Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход! Намалихте нацията с близо 1 милион жители! Съкратихте средната възраст на българите с 1
58
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
С митинги не можахме да ви свалим миналата година, толкова сте се окопали във властта, дано обаче на 25-ти май ви покажем вне само л България, но и в Европа, че не ви искаме, червено-турски продажници и айдуци! "Европа сега, цяла нас гледа!" Гласувайте българи, гласувайте за бъдещето на нашите деца, да ги изринем тези наглеци!
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 80 ПРИЯТЕЛ , МНОГО СИ ПРАВ ...
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2 4 Отговориархитект-пенсионерпреди 35 минути След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега съ
55
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА , ПРАВ СИ ... ХОРАТА СА МНОГО МОТИВИРАНИ ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ БКП / БСП / ДПС / АТАКА ...
54
3
 
9
 
! Отговори
Lidia преди 9 години
Naitina 6te glasuvam . No ne z a 4ervenite , 4e ste mnogo kompromentirani , Otdavna glasuvam samo za borisaov i GERB
53
2
 
20
 
! Отговори
Петър преди 9 години
ПЕСЕНТА ТИ Е ИЗПЯТА БЕ *** ВРЕМЕ Е ДА СЕ МАХНЕШ ОТ ВЛАСТТА !!! ГЕРБ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА ВЛАСТ МНОГО СКОРО ЗА УПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА КОЯТО РААЗГРАБИХТЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ И ЗАРОБИХТЕ С 11 млрд. ЗАЕМИ !!!
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дреме ни на хората, да же не знаем кога са изборите. Емигрирахме със семейството в Германия и сега единствените ни проблеми са на кино или на ресторант да ходим довечера. Спасявайте се и не си губете времето в България, живота е кратък да го пропилявате
51
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!" Нема такова нещо. Ще има и рибар съм и гъбар съм най вече!
50
2
 
7
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 9 години
Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота -ДА ДА АМА НЕ ,ако говори за платените етнически гласове ДА мотивирани са ,лично аз не съм мотивиран защото 25 години една и съща песен пеете всички управлявали до сега партии и няма мърдане от блатото в което вкарахте БЪЛГАРИЯ.КОГАТО ВИДЯ ПОЛИТИК ВКАРАН В ЗАТВОРА ТОГАВА ЩЕ ГЛАСУВАМ.
49
1
 
10
 
! Отговори
Васил преди 9 години
Таке е Станишка мотивирани сме, няма кой да ви чака 4 години. Сранишко,Местанчо,Доганчо,Воленчо и тн. отивате в историята,като най-черните години на България.
48
2
 
6
 
! Отговори
архитект-пенсионер преди 9 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 25 май да изринем *** за един ден!
46
0
 
9
 
! Отговори
55 преди 9 години
Като ти гледам мазната физиономия със сигурност ще гласувам.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по - голям некадърник от тебе Станишееееф! Ти никога няма да си шеф щото си некадърник,
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
колко си нагъл станишеф ! Бойко 10 пъти ти каза, че е готов за дебат а ти 10 пъти бягаш а сега говориш глупости ..много си нагъл гаден чужденецо! Но си прав, хората искат да гласуват за да ви накажат вас точно вас БКП !! И в частност ТЕБЕ некадърнико !!!!!!!
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тюююю че гнусен съсел е този на снимката- по антипатична мутра като тази на Берия не мога да си представя!!!!Малка ,гадна ,долна ,страхлива и крадлива шушумига !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
42
0
 
12
 
! Отговори
+++ преди 9 години
Хахахаа един червен *** с различни имена имитира масова дейност -ама ако му бях работотдател нямаше да види и стотонка -то скука ,и папагалско повтаряне на едни и същи глупости -тиквата ,банкя,*** ,пожарникаря....а Станишев за тях вече върви по водата -той е безгрешен -култ типичен за червените тикви...другаря Алгафари ли е толкова *** или онзи *** Кутев не знам -но с тези опорни точки далеко няма да стигнат! Вони работата на деградация ,тъпизъм и масов ***!
41
12
 
3
 
! Отговори
Уверен преди 9 години
"Той допълни, че поддържа поканата си към Бойко Борисов за политически дебат..." Борисов може да дебатира само на тема: "Мачлетата на Бистришките тигри" За други теми не му стига багажът.
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек на снимката е КРАДЕЦ. Със Жена си Моника Станишева не се спират пред нищо.Да ги изметем.