Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!

Той изпрати съболезнователна телеграма за жертвите в Одеса
Обновена: 3 май 2014 19:12 | 3 май 2014 15:33, Анисия Иванова
237
Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив БТА

Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви, заявява президентът Росен Плевнелиев по повод събитията в Одеса. Държавният глава изпрати съболезнователна телеграма до временно изпълняващия длъжността президент на Украйна и Председател на Върховната Рада Александър Турчинов по повод жертвите при безредиците в Одеса, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
"От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество", заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната  телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

"Искрено се надявам, че виновните за насилието и безредиците ще бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона",  посочва държавният глава. Президентът Плевнелиев призовава страните в конфликта да се въздържат от провокации и да работят за възстановяването на реда и законността в името на спокойствието и сигурността на гражданите както в Одеса, така и  в цялата страна.

"Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори", посочва още в писмото си президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
29
 
! Отговори
Men преди 10 години
Това недоразумение час по-скоро трябва да бъде вкаран в психодиспансер. Вредите,които причинява на България всеки път, когато си отвори устата ще станат непоправими. ИМПИЙЧМЪНТ !!!
18
2
 
31
 
! Отговори
Боклук преди 10 години
*** мръсен съболезнователна телеграма на тези дето изпратиха Десен сектор да убива ли изпращаш. НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕБЕ И ДРУГИТЕ ***
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гаден ***, още ли позориш институцията ПРЕЗИДЕНТ ?!?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Росене, надмина очакванията ми. добре.
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бил изпратил телеграма...Длъжен си да поискаш прошка от украинския народ, защото ти подкрепи публично евро-атлантическата фашистка хунта от Киев, тези които изгориха живи невъоражени и невинни хора. Ти носиш пряка отговорност за това престъпление срещу човечеството.Как ли да гласувам на евро-изборите след този геноцид и цинизъм на ЕС?!Ще нарисувам нацистка свастика на бюлетината, ще я заплюя и пусна в урната на евро-атлантическите ценности от трети род.
14
1
 
24
 
! Отговори
L. преди 10 години
Виж си приятелчетата, хубаво ги виж, Плевнелиев!
13
1
 
31
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
Жалко парче е тоя и много нагло както изглежда. Та избиването снощи беше изцяло подкрепено и подготвено от тоя, на когото изпращаш съболезнования, бе ***!!!
12
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, *** чехларски, кого осъждаш? Кажи конкретно, а не се измъквай като пръдня от ***!
11
0
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 10 години
Знаеш ли какво означава думата ЕХО!
10
0
 
37
 
! Отговори
Виноват преди 10 години
***, ти също имаш вина за това, което се случи в Одеса. Ти през цялото ереме защитаваше фсшидтите. Нека ти тежи на съвеста до края на жалкия ти живот!
9
0
 
20
 
! Отговори
До 9-и: преди 10 години
Я пак - к`во имала България?!
8
1
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Тоя на снимката вече даже не искам и да го обиждам. Всичко възможно казах за него.
7
49
 
3
 
! Отговори
Браво, г-н Президент преди 10 години
Най-после България има европейски президент , а не слуга на поредния чобанин в кремлин!
6
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко ,подло ,човече-чехлю!
5
2
 
34
 
! Отговори
:) преди 10 години
Прецедентът Плевнелиев се присъединява към траура обявен от фашиста Турчинов, това не е новина, това се очакваше.Това нещо трябва да се свали от длъжноста която заема, то е позор за България и ще ни вкара във война с изцепките си.
4
1
 
39
 
! Отговори
123 преди 10 години
Този щеше да е смешен, ако не беше жалък...
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастен ***! Защо изпращаш съболезнования на турчина? Прати съболезнования на близките на загиналите, а не на тоя, който за два сребърника им е пратил убийците!!!
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О, какъв либерал!
1
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този праща съболезнователни телеграми на Убийците !Срам ме от вас г-н Президент ! Срам !