Празниците убили инерцията на кампанията за евровота

Политиците говорели за Украйна, но не това очаквали избирателите
Обновена: 14 май 2014 10:42 | 14 май 2014 10:40, Веселина Йорданова
11
Празниците убили инерцията на кампанията за евровота
Снимка: архив, БулФото

Празниците са една от причините за убиването на инерцията на кампанията за евроизборите, заяви Стефан Георгиев от Института за социална интеграция пред БНР.

По думите му настоящата предизборна кампания е вяла, а причините за нейния „постен“ характер са много.

Георгиев заяви, че ЦИК и президентът се оказват ключови институции за тази предизборна кампания.

По-късно днес от института ще представят междинни резултати от медийния мониторинг, който извършват.

В рамките на 45-дневното наблюдение от 25-и март до 10-и април, ЦИК и президентът са споменавани два пъти повече от миналата предизборна кампания за предсрочните избори, съобщи той.

Георгиев прогнозира ниска избирателна активност на 25-и май.

Той каза, че наблюдението на посланията и ключовите изрази, използвани от политиците, показва, че говорят често за "Южен поток" и Украйна, но това не са темите, които очакват да чуят българските граждани в контекста на европейските избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
Пасивното отношение в единствения ден ,в който имаш правомощието да порицаеш "най- крадливия" с отрицателен личен вот или да подкрепиш най- съвестния е само в полза на крадливите ...знаеш го добре ,но май идеята ти е подмолно да ги подкрепяш и внешаваш песимизъм
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да си припомним :1500 лева минимална заплата , 500 лева минимална пенсия и т.н. колко от обещанията са изпълнени ? Въпроса е не само КОЙ а и кои ..
9
2
 
10
 
! Отговори
... преди 9 години
Първо кажете ми кой от тия сичките, дето са на евро изборите, е по-малък ПРЕСТЪПНИК, в истинското значение на думата, та да се зачудя дали да гласувам въобще! После тия избори, поне по тия географски дължини, са чисто и просто да дадем на поредния ПРЕСТЪПНИК, едни пари и един имунитет за определен период от време!
8
1
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
На кой му пречат празниците?Я вижте Барека - чантички със сапунчета, значки, агитационни материали!Всяка вечер платени репортажи!Ама трябва и пари!За някои постен характер , а други-блажат,блажат...
7
1
 
15
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Ами господа политиците да не си бяха гласували десет работни дни отпуск. Боли ги тях, че не се говорело по "евротеми" - нали все те ще бъдат избрани.
6
3
 
8
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Като чуят Б.Борисов троловете на мутреса Моника полудяват и им се вижда пяна на устата. Прости ми тролчета вашето недоразумение Станишев не може на малкия пръст на Б.Борисов да се качи. Сега пишете простотии , но на 25 май ще духате супата. Апропо вие винаги ще я духате супата, защото Станишко и Моника си заминават за Брюксел в къща и офис за 3 милиона евро а вие ще подсмърчате на Позитано с чашка в ръце дано някой ви пусне стотинки. Колко сте жалки и прости.
5
4
 
6
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
4
1
 
11
 
! Отговори
Социалист преди 9 години
Избирателите принципно очакват политиците да изчезнат до един а не да им обещават предизборно разни неща!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега пък празниците били виновни на родните политици, че никой не иска да им слуша мизерните речи и не иска да гласува."...но това не са темите, които очакват да чуят българските граждани в контекста на европейските избори."Пък да твърди, че това не са темите, които българина искал да чуе - не смятам, че е в компетенцията на някой, които и да било. Това са само теории и предположения, базирани на личното мнение на някой допитвани.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изборна кампания няма защото парите нея са вече изядени и изпити.
1
3
 
8
 
! Отговори
DDT преди 9 години
По-простичко е. Кампания няма, щото политиците ни са толкова ***, че нямат представа за какво да говорят когато стане въпрос за евроизбори. Второ те освен да се плюят друго не могат да правят. И трето *** се не интересува от европейски въпроси, тъй като си няма представа какво е ЕС.