Запечатаха стая на ГЕРБ в парламента след заповед на Миков

Това е репресия, смятат от опозицията
Обновена: 15 май 2014 14:29 | 15 май 2014 13:36, Камелия Цветанова
122
Запечатаха стая на ГЕРБ в парламента след заповед на Миков
Запечатаната стая на ГЕРБ. Снимка: БТА

Депутати от ГЕРБ завариха запечатана една от стаите, с които парламентарната група на опозицията разполага в парламента и очаквано това предизвика гнева им. Помещението се ползваше основно от лидера на партията Бойко Борисов и от технически сътрудници на ГЕРБ.

Според зам.-председателя на парламентарната група Красимир Велчев това е репресия. "За някои хора явно демокрацията не е дошла и мечтаят за връщането на СССР и за закрилата на Големия брат, както през 80-те години гониха български граждани от държавата, сега това го правят отново, пак да се разпореждат да обслужат тези, които са с тях, а тези, които не са с тях, репресират", обвини той.

Според опозицията явно се прилага двоен аршин, защото освен една от стаите на ГЕРБ е запечатана и друга, ползвана досега от „Атака“.

"Само че тях са ги извикали и са взели документите от там, а на нас никой не ни се е обадил", оплака се другият зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев.

Красимир Велчев призна, че още преди два месеца е получена заповед от председателя на парламента Михаил Миков, в която е посочено, че се прави ново разпределение на помещенията между отделните партии с оглед на оптималното използване на възможностите, които предоставя сградата на Народното събрание.

Заповедта е с дата 13 март и според Велчев в нея не е указан краен срок, нито някой е извикал представител на ГЕРБ на разговор.

В заповедта на Миков обаче е написано : "Моля Ви да предприемете необходимите действия за освобождаването на помещенията в срок от пет дни от датата на това писмо".

Опасенията на опозицията са свързани и с това, че днес е била сменена ключалката на вратата и може да има подхвърлени някакви документи. "Ние не знаем кой е влизал вътре, имаше документи за вота на недоверие за енергетиката, тук работихме, на председателя на партията - също, може и да е подхвърлено нещо“, коментира Главчев.

Според Велчев обаче с новото разпределение ще се окаже, че група от 23 депутати като „Атака“ ще има толкова площ, колкото и тази на ГЕРБ, която обаче е представена от 97 народни представители.

Той коментира, че явно мнозинството иска да награди сега независимите депутати, които се присъединиха към "България без цензура" и е явно, че подкрепят управляващите.

"Те вече са новата четворна коалиция в този парламент и решават за тях да е по 10 квадрата площ на народен представител“, обвини Красимир Велчев.

Той добави, че иска да напомни на Миков, че „това е явно избиване на комплекси“.

„Може и искат по този начин да кажат ГЕРБ е най- голямата група в парламента, но ние командваме парада, не те командват парада, знае се кой управлява държавата“, отсече Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
до 107 преди 9 години
Бойко Борисов е племенник на ген. Кирил Войнов, шеф на пожарната при социализма, до 2006 г. - и при капитализма и кандидат 1 на НДСВ за изборите през 2009 г. (водач в Софийска област). Генералът, чийто близка рода се оказа Бойко, е племенник на Иван Славков
107
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като цяло ГЕРБ и в частност Бойко Борисов са си един медиен балон, който обаче много умело се поддържа напомпан вече с години. Никаква стратегия за развитие на страната, възхвала от редица платени журналисти, фалшификация на всички избори за да може да се узурпира властта, безпринципни коалиции с когото се сетиш. Най вече при тях е издигната на голяма почит лъжата!
106
4
 
3
 
! Отговори
От форумите преди 9 години
Боко, Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, подготвящ кадри за пожарната, оглавявана от брата на *** ти Кирил Войнов. Кажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. И, е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?
105
7
 
4
 
! Отговори
крис преди 9 години
защо са им стаи те гробарите не работят в парламента, тиквата по цял ден ги юрка като финикиици по разни далавери.Добре е направил Миков даже е добре и другата стая да им вземе белким влезнат в пленарна зала и да поработят малко за народа.Яд ме е като куче че мои познати гласуваха за тях да ходят сега по цял ден като преяли коне в парламента но не в залата мошеници с мошеници!
104
5
 
4
 
! Отговори
Бойко Ангелов преди 9 години
Собствената му стая! И бидето му сигурно там...
103
6
 
5
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Така им се пада.Те показаха ,че не им се работи в този парламент и работят само за лични интереси ,а не за интересите на народа...
102
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По всичко личи че бсп усеща края си. Това си е чиста комунистическа наглост. Борисов трябва да се учи от тях за да управлява пак и как да им го връща. Последни пирони в ковчега на столетницата!
101
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не да ти взимат стаята, от парламента трябва да те изритат, вреден тип!
100
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безсилен си ти, Боко! Всеки ден правиш гаф след гаф, излагаш се и това ще те доведе до разгром на изборите.
99
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плаче като малко дете, на което са му взели играчката. Голям инфантил ще излезе *** Банкянски.
98
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата я боли много, защото вече не може да краде и сега се ядосва от най-малкото нещо.
97
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запечатали му стаята в парламента, а ще му разпечатат задния двор в затвора. Тик-так, тик-так...
96
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 93: Като е за мачкане, пропуснал си точно незабравимата Искра Фидосова от тройката ИФ-ЦЦ-ББ. Азко имаш нужда да те гази някой, точно тя ще свърши най-добре тая работа.
95
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
винаги гласувам за ГЕРБ!И сега ще гласувам за Бойко,повече от убедена съм,АЗ И ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ,ПОЗНАТИ И КОЛЕГИ И КОМШИИ
94
5
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Репресия, оставиха ги бездомни! Ревливи женчовци!
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай ги Фидосова мачкай комунистите! Само Герб да живее Мишо Бирата!
92
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Цецо комунистите мачкай Росене мачкай Бойко мачкайте комунистите. Мачкай Прокопиев мачкай Цветелина Бориславова мачкай Цачева мачкай Дянков. Само Герб още един мандат!
91
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка ***.
90
11
 
11
 
! Отговори
аноннимен преди 9 години
Хитът на Бареков: "На Борисов не му трябва стая.Трябва му КИЛИЯ.....
89
0
 
11
 
! Отговори
do 89 преди 9 години
До АнонименБе една година мачкай мачкай и ква стана тя?