Който твърди, че днес е можел да строи "Хемус", абсолютно лъже!

Терзиева твърда: Не сме спирали да работим
36
Който твърди, че днес е можел да строи "Хемус", абсолютно лъже!
Десислава Терзиева и шефът на пътната агенция Стефан Чайков. Снимка: МРР

Всеки, който твърди, че днес е можел да строи автомагистрала „Хемус”, абсолютно лъже, заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която инспектира днес ремонтирания път между селата Желю Войвода и Завой в община Сливен.

Още по темата
„В Северна България няколко пъти вече имах възможността да кажа с факти и примери, че никога не сме спирали да работим по АМ „Хемус”, подчерта тя.

Както Dnes.bg писа вчера във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че сегашното правителство е извадило магистрала „Хемус” от оперативната програма и управляващите са заявили, че ще я строят с пари на българските данъкоплатци.

"Те никога няма да построят „Хемус” с пари на данъкоплатците. Разликата е, че аз щях да им я построя магистралата само с 15% пари на българите, другите 85% щяха да дадат европейците. До 2020 година за „Хемус” няма да се мисли. Това е първото голямо поражение върху Северна България", коментира Борисов.

Днес Терзиева заяви, че трасето на магистралата вече е представено пред обществеността в Плевен, а преди това на Консултативния съвет към министерството.

„Целта ни е догодина по това време да имаме окончателен проект на магистралата от Ябланица до Велико Търново и да започнем поетапно строителството”, посочи министърът.

Терзиева бе категорична, че без готови проекти, без проведени отчуждителни процедури и Оценка на въздействието върху околната среда, няма как да започне строителство на магистралата.

„Ако някой днес искаше да строи магистралата, да я беше проектирал досега, не е имало пречка”, заяви министърът.

Пътят между селата Желю Войвода и Завой, който днес инспектира Терзиева, е обновен с 1,6 млн.лв., тъй като е важна връзка между Ямбол и Сливен. Продължението на пътя до Ямбол също е ремонтирано със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството, съобщиха от регионалното министерство.

Пред журналисти Терзиева коментира още, че държавата продължава строителството на големите пътни проекти, но за разлика от последните четири години вече се работи и за подобряване състоянието на малките пътища.

Министърът съобщи, че се работи по подготовката на изграждането на четирилентов път между Слънчев бряг и Бургас, като финансирането е заложено по проект „Транзитни пътища VІ“.

„За съжаление, предишното правителство не бе заделило и заложило нито лев за строителство на пътя, не е имало никакви инвестиции, не са извършени отчужденията. Аз обясних в Бургас какво предвиждаме - проектиране и догодина ще започнем да го строим“, беше категорична Терзиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Големи *** сте Герберите ! Затова тая държава няма да се оправи! Да ви таковам в демократите !
27
2
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
В Северна България няколко пъти вече имах възможността да кажа с факти и примери,че никога не сме спирали да работим по АМХемус,подчерта тя.Госпожо министър,не знам кои са фактите и какви примери сте давали,но това разстояние да не се увеличава по някакъв начин,някакви невидими сили да не раздалечават селищата едно от друго.Все на едно и също място стои. Не знам в кои старопланински гори сте още,че не излизате на открито.Дали ще я дочакаме някога!
26
7
 
12
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Брех.. другарката Терзиева ще строи и магистрала, и малки пътища... защо? Нали асфалта не се ядеше?!?! Ей тия комунисти живи гяволи бе..
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте некъдърни, незнаищи, неможещи и нищо няма да построите!Който е стрил той пак ще строи, а вие само сте лъгали и пак ще лъжте!
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 км Бойко ги построи за 3 години, а останалите 300 ги строиха комунистите 30 г.
23
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то не може само магистрали да се строят, има и други важни неща, според мен доходите са по-важни от магистралите.ББ дори не се опита нещо да направи за доходите, защото едва ли не твърдеше,че дава парите от джоба си.Само повтаряха с Дянков няма пари а колкото имаше се даваха за бетон и асфалт.
22
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе от герб сте големи лъжци, цялата магистрална инфараструктура не са 100 км магистрала от Стара Загора до Карнобат, която "ББ построи" ( като че лично той е наливал бетона де).Магистрала до от София до Стара Загора имаше и преди Борисов, лично десет години съм пътувал до Пловдив по магистрала Тракия,от София посока Култа също имаше готов участък, а също и по Хемус СофияЯбланица и Варна-почти до Шумен.Така че, ББ и герб лъжат.
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koi luje se pita v zada4ata?Poznaite ot 3 ili 33 puti? Tova e Boko Tikvata koito samo drundore6e, 4e stroi a fakti4eski krade6e ot vseki kilometur puti6ta. Okaza se za sujalenie, 4e Geq Stani6ev e postroil pove4e ot BUDA no BUDA trube6e kato slon na vseki 100 metra magistrali, 4e TOI,VELIKIQ I NEPOVTORIMIQ stroi.Ne, 4e tezi sa cvete no tova koeto prave6e BUDA,CV.CV.-Kradeca,Fidoska, Dqnkvo si be genocid na n-ta stepen.Kude e Sretan da ni oturve ot tui govedo BUDA pita izstradaliq narod?Da idva!!
20
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало-о-о, г-жа Терзиева, той пътят от Бургас до Сл.Бряг вече стигна до къмпиг "Европа", а Вие нов ли ще започвате ?
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз на никой не вярвам, щото чакам Хемус вече няколко правителства.
18
26
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко построи на практика цялата съврвменна магистрална инфраструктура, Орешарски просто откри последните отсечки.Мсгистралите са твърдо с 85% финансиране от Брюксел за разлика от днешната ситуация, когато България е със спрени еврофондове и всичко ще е за аметка на българите!
17
26
 
22
 
! Отговори
mitko преди 9 години
1.ББ е построил малко от магистрала Тракия-започна я БТ и ББ довърши от 389 км само 168 и тези сега се ремонтират 2.Уж ББ ги строил с пари на ЕС,а се оказа че повечето са нашщи,български- и ние ще ги връщаме 3.Голяма част от строителството в София езапочнато още от БТ и следващите,а ББ само режеше лентите 4.За 4 години не увеличи нито една пенсия-само плюе по пенсионерите 5-ТОЙ е боядисан дмократ-ДС и БКП...
16
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
държавана сигурност не е мъртва!!! Още е пълно с АКРИВНИ агенти като тези от снмката! Доказани!!!! "Петър Младенов: Да обявим, че разпускаме Шесто управление, но всичко ще си остане"
15
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия са бати и ***. Винаги имат оправдание защо нещо не е направено. И държавата при техните управления е като махленска сбирака- дъндании, клюки, простотии. Ако ги нама в политиката България ще се оправи за нула време.
14
22
 
29
 
! Отговори
do 5 преди 9 години
Не разбирам как хората като теб игнорират фактите. Построи ли Борисов магистралата до морет? Питам те! Да построи я. Околовръстният около София и магистралта на юг от София до Перник има ли я? Има я. И това само за три години. КОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ бяха нужни на БСП и ДПС да стартират, САМО ДА СТАРТИРАТ строежа от Пловдив до Стара Загора! Зала Армеец има ли я? Има я! Е какъв е проблемът, къде е лъжата? Нали Орешарски е на власт. Какво строи? Олегарски комунизъм строи този ***!!!
13
15
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Тази гарга още не е изтрезняла
12
27
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ГЕРБ бяха на власт досега Хемус щеше да е готова. Всички останали инфраструктурни проекти в момента са замразени.
11
17
 
19
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
В България винаги (трябва да) избираме най-малката злина, тъй като тук няма "good guys". Комунисти, ДПС-ари, Атакисти - да не говорим за ***-джиите - са все жалка пародия. И Бойко има кусури, но на този фон е най-приемлив. Поне строеше и казваше каквото мисли. Оставете омразата червени *** и се дръжте човешки. Изберете не хубавото - такова няма, - а най-малката злина.
10
13
 
24
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Тролчето от Позитано пак е захапало две изречения с убийствените доводи от сорта на "лъжливата уста на Боко" "ГЕРБ нищо не направиха" "..сегашните ще оправят на Боко нещата", ей льольо сегашните какво са оправили та да оправят и това дето Бко и ГЕРБса направили? Дай една тоалетна не зала не магистрала не детска градина, и сега са за четвърти път на власт, сегашните два пъти докарват България до гражданска война, 8 долара пенсия ,житото изнесено, продажба на БТК , няма да ми стигне мястото-КРАДЦИ
9
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОМУНИСТ ДА СТРОИ ???? ТОВА ВИЦ ЛИ Е ???