Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...

Ще ни оставят ние пак да стягаме колана, прогнозира Борисов
Обновена: 19 май 2014 15:32 | 18 май 2014 19:06, Александър Попов
659
Орешарски ще бяга октомври, дотогава ще харчат...
Снимка: БТА

За една година сегашното управление е задължило енергийната система със 600 милиона повече заради потискането на цената на тока. Това заяви във Варна Бойко Борисов.

"Ние се опитвахме също да задържим цената на тока, за да я понесат хората. В един момент не можеше да се задържа повече и повишихме цената. Видях разчетите. Трябваше да фалирам НЕК, както прави Орешарски в момента, за да поддържа ниска цена на тока. Разликите отиват в НЕК и дълговете й минават вече 3 милиарда, затова не дават цифри. Всяка фирма в България е задължена до 31 март да предаде финансовия си баланс. Само НЕК не ни дава, защото не бил готов", коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Той контрира изказването на Пламен Орешарски, че няма опасност НЕК да фалира.

"Орешарски ще бяга, той нали така направи преди четири години - задължи ме с половин милиард пасив в държавата. Изхарчи парите до август и избяга. Те това се готвят да направят до октомври. Дотогава каквото има да изхарчат и да оставят ние пак да стягаме колана. Няма шанс държава, която не работи, да има просперитет", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Във Варна Бойко Борисов обърна внимание и на факта, че сегашното правителство е извадило магистрала „Хемус” от оперативната програма и са заявили, че ще я строят с пари на българските данъкоплатци.

"Те никога няма да построят „Хемус” с пари на данъкоплатците. Разликата е, че аз щях да им я построя магистралата само с 15% пари на българите, другите 85% щяха да дадат европейците. До 2020 година за „Хемус” няма да се мисли. Това е първото голямо поражение върху Северна България", заяви той.

Според него магистралата е жизненоважна за туризма в този регион.

България ще бъде основен производител на газ за Европа, защото в страната ни има огромни количества конвенционален газ, каза още Бойко Борисов във Варна. Според него е нормално придобитият у нас природен газ да може да тече по тръбите на "Южен поток".

Борисов направи прогнозата на базата на данните за находището „Хан Аспарух”, и в Терес, Силистар - доказани, с приключени сондажи.

"Румънците започнаха да теглят газ от находището „Хан Аспарух”. Румъния добива газ, както ни е добиваме 12% от Галата, Румъния си тегли газ от „Хан Аспарух”. Всяко наше забавяне е пари за държавата. Трябва да им се дава зор всеки ден да пуснат газа от там", коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Той бе категоричен, че няма да подкрепи строителството на АЕЦ „Белене”. Според него единият реактор от АЕЦ „Белене”, който е 2/3 платен, е трябвало да се прехвърли в Козлодуй.

Междувременно водачът на листата за евроизбори на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че очаква солидна подкрепа в смесените райони по време на свое посещение в Бургас. По думите му там ще е изненадата на предстоящите избори.

Наблюденията на Дончев са, че в много от тези райони хората са държани в страх.

"Някои райони на България не са в Европа. Има места, където хората се страхуват да кажат какво мислят или да мислят различно от кмета, например, защото те и роднините им ще останат без работа", каза още Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


659
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
454
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГKakva istina e lusnala be typanar platenite medii li ti q kazvat ili si vytreshen qvno bqgai i ti ot tuka
453
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НАРОДЕ????Ti si dolniq dpsar v tozi forum hodi si v turciq , bate BOiko jiv i zdrqv da si
452
2
 
1
 
! Отговори
иначе неутралин преди 9 години
България може да просперира единствено със стабилна група депутати и това могат да са само от ГЕРБ- некорумпирани , приети от европейските държавници с бюлетина 18 всички здраво мислещи за бъдещето на децата ни. Нашата свърши.Поне внуците си да спасим от задлъжнялост до живот
451
16
 
17
 
! Отговори
НАРОДЕ???? преди 9 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ, ПРОФЕСИОНАЛЕН МАНИПУЛАТОР,НАГЪЛ КРАДЛИВ МАФИОТ,КЛАСИЧЕСКИ ИЗМАМНИК И ЛУД ЗА ВЪРЗВАНЕ. ЖАЛКОТО Е,ЧЕ ЗАТЪНАЛИЯ В БЕДНОСТ НАРОД Е ОСКОТЯЛ ДО ТАКАВА СТЕПЕН, ЧЕ ВЯРВА НА ТОЧНО НА ПОЛИТИЧЕСКИ ШМЕКЕРИ ОТ ТИПА НА БОКО И НЕГОВИЯ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ-НОВОИЗЛЮПЕНИЯ "ПОЛИТИК"НИКИ ДУДКА.СЛЕД ИЗБОРИТЕ НИКИ,БОКО, ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ,КОЙТО ОСИГУРЯВА ОХРАНАТА НА ЧОВЕКА НА ДПС НИКИ ***,ОЩЕ БАРЕКОВ, ЩЕ ПЛЕСНАТ С РЪЦЕ И ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНАТ.ДА МУ МИСЛИ НАРОДА,КОЙТО ЩЕ ПЛАЩА ЗА ПЛИТКОУМИЕТО СИ
450
13
 
13
 
! Отговори
Не пререждайте преди 9 години
Много народ му писна от това гов-о.Много искат да го гръмнат.Моля не се пререждайте!!!!!!!!!!!!!!!!
449
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 595И ДАЖЕ НЕ СИ ОРИГИНАЛЕН!
448
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен579АЗ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБА ТИ?А АЗ НЕ СЪМ *** КАТО ТЕБ!!!!
447
15
 
14
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До АнонименДА И АЗ ПОДКРЕПЯМ ГЕРБ! ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ,ЩОТО,АКО ПОКАЖЕТЕ ПО-ДОБРА ПАРТИЯ МОЖЕ И НЕЯ ДА ПОДКРЕПИМ,НО ЗА СЕГА ГЕРБ Е МАЙ НАЙ-МАЛКОТО ЗЛО,ЗАЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ЦЯЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА ДО СЕГА ПОНЕ Е НАПРАВИЛА НЯКОЙ НЕЩА В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО-МАГИСТРАЛИ,МЕТРО,УСВОЯВАНЕ НА ЕВРО СРЕДСТВА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ!КОЙ?КОЙ?КОЙ ДРУГ ПОЛИТИК?
446
3
 
8
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До Боко и БарокоИСТИНАТА ЛЪСНА И ЩЕ ЛЪСВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И С ТРОЛЕНЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРЕ!
445
8
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Това, което го приказва сега, Бойко го приказваше още за миналогодишния октомври. Но нещо не се получи. Нека да се запаси с търпение - след три години със сигурност ще има нови парламентарни избори.
444
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е И НЕ НАПЛЮВАХТЕ ЛИ СЕ ДВА ДНИ ПО БОЙКО ? ЧЕРВЕНИ МЪТИЛКИ ОТ ХРАЧКИ ИЗЛИЗАТ ОТ МОНИТОРА.
443
15
 
14
 
! Отговори
Цел на изборите преди 9 години
Да накараме празноглавия, безполезен, клеветнически и калпав мутропажрникар, докарал страната до катастрофа да спре да говори самоуверено веднъж завинаги.
442
12
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 9 години
Орешарски ще бяга, както аз избягах от пресконференцията.
441
8
 
10
 
! Отговори
Камунез преди 9 години
ИНДИАНЕЦ от Резервата ***. Аз не признавам Върховния бял вожд *** Винетуйски. Много наши хора умориха от глад ДЕМОКРАДИТЕ, мнозина се запалиха, още повоче наскачаха от балконите, други избиха дечицата си. Останаха малко - ***. Гледат страшно! Ни се палят, ни се бесят, май точат калъчките. Ще има Бой последен е този.За демокрадите де.
440
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко е единственият и главен виновник за състоянието на Североизточна България и най-вече Варна да е в това състояние. За 4 години грам лев не даде за Варна, остави я на произвола. Как не го е срам, егати дебелокожия човек.
439
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Aз съм *** и вие сте прости - за това се разбираме... Бо Бо. народе ?!?
438
11
 
22
 
! Отговори
Нагъл хитрец? преди 9 години
От вчера чета различни *** коментари. Съжалявам, но никога няма да гласувам за бб. Вижте го на снимката какъв хитрец е и как се подсмихва нагло. Мисля си какво същество трябва да си за да гласуваш за него.
437
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е най-слабо образованата и нискоинтелигентна част от хората да гласуват за ГЕРБ. Те припознават себе си в тъпата Тиква.
436
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бивш член на БСПНормално е *** гейбер като теб да копира. Толкова сте *** гейберите, че не можете да измислите нищо свое.
435
12
 
20
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Мислех че най-веселия ден в живота ми е когато свалихме Станишев от власт, но сега като се разплаче на 25-ти ще ми е по-весело.