В отложената среща Орешарски - Ренци в Рим нямало интрига

Вигенин: Няма основания за предизборни драматизации
Обновена: 22 май 2014 15:30 | 22 май 2014 15:30, Веселина Йорданова
47
В отложената среща Орешарски - Ренци в Рим нямало интрига
Кристиан Вигенин. Снимка: БТА, архив

Отношенията между България и Италия се развиват възходящо и няма никакви основания за предизборни драматизации. Така външният министър Кристиан Вигенин коментира във Facebook отложената среща на премиера Пламен Орешарски с италианския му колега Матео Ренци в Рим, която трябваше да се състои днес.

Срещата на Орешарски с италианския премиер Ренци не е отменена, ще се състои следващата седмица. Останалата част от програмата ще се реализира от вицепремиера Даниела Бобева така, както е планирана. Външният министър Федерика Могерини ще ме приеме утре, уточнява Вигенин.

Още по темата
Българският посланик в Италия Марин Райков заяви, че причините, поради която италианският премиер е отложил планираната за днес среща с българския си колега, са изцяло вътрешнополитически.

Райков категорично заяви, че в отменената среща на двамата премиери няма никаква сензация или интрига, а става дума за чисто институционални причини, които са вътрешноиталиански, и които той не може да коментира.

Посланикът обясни, че днес са заключителните митинги на основните партии в Италия за предстоящия евровот и тези институционални срещи са довели до молбата от италианска страна срещата да се отложи, с всичките изразени съжаления, за 28 май, когато премиерът Пламен Орешарски ще се срещне и с папа Франциск. Тогава министър-председателят ще има две паралелни визити, предаде БНР.

Марин Райков заяви при посрещане на българската делегация в Рим, че посолството е било предупредено с извинение в такава ситуация от италианската страна в последния момент, но ясно подчерта, че няма никакво политическо послание с това отлагане с няколко дни на визитата на Пламен Орешарски.

Отношенията ни с Италия са достатъчно близки, за да може едната страна да прояви разбиране, когато се отправи такава молба за отлагане с няколко дена на една планирана среща. Тя ще се състои и ще протече по най-добрия възможен начин, посочи Райков.

Делегацията ни в Рим днес се води от вицепремиера Даниела Бобева. В нея е и външният министър Кристиан Вигенин, както и представители на български бизнес организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
26
 
! Отговори
хм преди 10 години
Плюс срещата е за след изборите, защото италианецът е решил, че няма смисъл да си губи времето с някой, който така и така ще подава оставка. xD
9
2
 
24
 
! Отговори
Гневен българин преди 10 години
Разбира се,че няма интрига-Ренци просто не бръсне Орешарски за слива и затова не иска среща с него.След като отношението на Матео към орехчето е толкова негативно не е трудно да се сетите какво пък е нашето спрямо бялото перчемче с кривата долна челюст.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО В КИТАЙ сте добре дошли!ОТКРИВАТЕ български ресторант!ПУТИН КАКЪВ ДОГОВОР ПОДПИСА,ние газ неможем да доставяме,ПОНЕ ИЗНОС НА ТЮТЮН да бяха договорили,ЕС ограничава,АМА БГ НЕМОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ ТОЛКОВА ТЮТЮН КОЛКОТО КИТАЙ ЩЕ ИЗПУШИ!МЪРЛЯВА РАБОТА!НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА!ДАЖЕ рибата ще жертвате СТАНИШЕВ ДА ИЗПРАТИТЕ В ЕС!НИЩО ЛИЧНО няма в отказа!ПОКАЗВАТ ВИ ВРАТАТА!САМО КОМУНИСТИТЕ НЕРАЗБИРАТ ОТ ПЛЮВАНЕ И ПОЗОРНО ОТНОШЕНИЕ!
7
1
 
21
 
! Отговори
хм преди 10 години
Е, не Ваджайнин ше каже, че са ги отсвирили.
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха Ореха започнаха вече директно да го гонят
5
3
 
14
 
! Отговори
киро пъна преди 10 години
Ей, нежен!
4
2
 
26
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ИТАЛИАНЦИТЕ НЕ ВИ Е.АВАТ И ЗА СЛИВА ДОРИ !! НЯМА ЗАЩО ДА СЕ ОПРАВДАВАТЕ . ПРОСТО СТЕ СИ *** !!
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ве да.
2
4
 
16
 
! Отговори
Гек преди 10 години
Ей, нежньо палав, такъв един сладурест....
1
3
 
25
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Вигенин, ти си ***!