Няма да има наблюдатели за изборите в Бобов дол

ЦИК реши, че няма да санкционира никого след тв репортажа
121
Няма да има наблюдатели за изборите в Бобов дол
Снимка: Булфото, архив

ЦИК реши, че няма да санкционира никого по случая с Бобов дол, добил популярност след репортаж на Нова телевизия.

Още по темата
Със скрита камера телевизията показа как миньори са поставени под натиск да гласуват за конкретна партия.

В записа се вижда как началникът на открития рудник събира работниците, за да им представи нов колега и между другото да им напомни за коя партия да гласуват и кой номер бюлетина да пуснат в урната.

За награда миньорите ще получат по-рано заплатите си, като началникът им напомня и за вече преведения аванс, който този месец е набъбнал с 50 лв., с думите: „Безплатен обяд няма”.

След петчасово заседание късно снощи обаче ЦИК реши, че няма да изпраща специални наблюдатели в миньорския град, които да следят за нарушения и манипулации, нито оповести името на партията, която стои зад опитите за контролиран вот.

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов БСП е в основата на манипулацията.

Николай Бареков, председател на „България без цензура” пък твърди, че Христо Ковачки, собственик на мините, по този начин купува гласове за левицата.

От БСП са категорични, че имат достатъчни симпатизанти и не се нуждаят от купени гласове.

В интернет днес изтече запис, от който стана ясно, че на миньорите им е казано да гласуват с бюлетина под номер 15, която е на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: БСПизбориБобов долЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
9
 
! Отговори
Дани преди 9 години
ЦЕК няма да накажат никой, защото членовете са все от големите партии и няма да си правят номера помежду си.
16
26
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
В момента съм на 300 метра от комина на един от тецовете ,много добре знам кога и колко работят ,а и всеки ден обядвам с хора от там.Знам какво си говорят и знам за кой няма да гласуват никога повече .А дали ще гласуват за БСП ,ДПС ,Атака или бареков не ме интересува.А ти какво чудно виждаш в това собственика на едно предприятие да каже на работниците да гласуват за този при който бизнеса му върви най-добре.Това лошо ли е за хората.А кой ще им обяснява после защо не работят и защо няма заплати
15
1
 
12
 
! Отговори
Есмералда преди 9 години
ЦИК си решава някакви неща, как може да се оставят хората без наблюдател
14
2
 
6
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Щом другите партии се чувстват сигурни, въпреки, че се купуват гласове, да не изпращат наблюдатели. Тяхна воля.
13
13
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
И БСП, и ГЕРБ имат солиден опит в изборните манипулации.
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЕКА ДА СЕ ЗНАЕ ,ЗАЩО Е БЕДЕН НАРОДА ! ЗАЩОТО НА КОМУНИСТИТЕ ИМ ТРЯБВАТ ВИНАГИ ПАРИ ,ЗАЩОТО СА ВЕЧНО ГЛАДНИ ,НЕНАЯЛИ СЕ А И МНОГО ПАРИ ХАРЧАТ ЗА ОБЛЪЧВАНЕ НА ПРОСТОЛЮДИЕТО С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ! САМО АКО СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ И ТО НЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ МОЖЕМ ДА СКЪСАМЕ С ТАЗИ НАГЛА ПАСМИНА !
11
3
 
10
 
! Отговори
чакащ преди 9 години
към 6 > Оп появиха се. Мили ми тролчета, това че държавата плаща на губещи предприятия да работят, хич ама хич не ме грее...
10
1
 
18
 
! Отговори
лайнеков преди 9 години
ГОМНОЯДА ЛАЙНЕКОВ Е ПОДГОТВИЛ НЕЩО ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА И КУСТЕНДИЛСКАТА *** Е С НЕГО ...ЦАЦАТА И ТОЙ ГОТОВ ДА ЛИЖЕ ГЪЗЪТ НА ГЛИГАНА
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕТО ВИДЬЯХТЕ ЛИ ЗАЩО СМЕНИХА ЦИК ,ЗА ДА МЪЛЧАТ. ЗАЩО КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НАГЛЕЦИ МЪЛЧАТ ,ЗАЩОТО ВИНАГИ ВЪВ ВСЯКА ИНТРИГА СА НАМЕСЕНИ ТОЧНО ТЕ ,НО ВИНАГИ КРЕЩЯТ : ГЕРБ НИ *** В ГАЩИТЕ....ОНАЯ АЛЧНА МУЦУНА СТАНИШЕВ НЕ СПРЯ ДА БЪЛВА ЛЪЖИ....
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коментар 6,Моника, доста *** опорна точка.
7
3
 
12
 
! Отговори
Червен трол преди 9 години
Това никой не учудва.Червените са издали нареждане на назначените псевдо капиталисти и заплати да не изплащат за да разберяли тъпите плебеи "Борбата между труда и капитала "от Маркс и пак да си изберяли червен фашизъм!
6
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Бобов дол много добре помнят ,че при управлението на ГЕРБ ТЕЦ-овете не работеха поради това ,че нямаше износ,не работеше и ТЕЦ-3 в Димитровград ,а в ТЕЦ-2 от ОСЕМ блока работеха само ДВА.Естествено ,че като не работят тези тецове ,рудниците нямаше за кой да копаят въглища.Сега хората работят на пълна мощност и си получават редовно заплатите.Защо трябва някой да ги плаши-просто им се напомня какво ги очаква като се върнат пак мутрите на власт.Ако искат това-да гласуват за ГЕРБ
5
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мили ми станишки, драги позитанки, честни комунисти, верни ми другари Грабвайте торбите , пълни с парите. По всичките пазари , кой където свари, в мини Бобов дол и във всеки мол. Гласове купете и не се бавете. Купувайте на едро , хиляди , безброй , та вотът да е мой. Плащайте им щедро с тези тлъсти пачки , както при Ковачки. Ако пък ни спипат, ГЕРБ ще натопим , Те са най - удобни, вечните виновни.
4
2
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
За ЦИК няма ,но за Европа има значение.
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никъде не е писано тук за БСП и купуването на гласове в Бобов дол? Защо още не сте писали тук нищо за това ...цялата мрежа е гръмнала с това и видеото от скритата камера! Защо продажниците от Днес.БГ не са писали още нищо за това? Защото сте медия на *** и на долните псевдотурци !! Ще страдате за това ваше ежедневно национално предателство !!
2
3
 
26
 
! Отговори
чакащ преди 9 години
ей къде са червените тролчета, чакат спешни оперни точки ли, що ли
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сергейски шмекерии седма част.