БСП губи евродепутат от ДПС, РБ трепери до последно

ДПС стопи разликата с левицата
Обновена: 26 май 2014 00:41 | 25 май 2014 21:14, Екип на Dnes.bg
206
БСП губи евродепутат от ДПС, РБ трепери до последно
Снимка: БТА

ДПС стопява разликата с БСП, поради което най-вероятно левицата ще загуби един евродепутат за сметка на движението. Това стана ясно от данните на 100% от извадката на паралелното преброяване на "Алфа рисърч".

С оглед на резултатите на този етап ГЕРБ има твърдо шестима евродепутати, а Коалиция за България може да остане с 4. На този етап най-близо до евентуалното загубено място от БСП е ДПС, което има сигурни трима евродепутати и може да добави и четвърти, смятат от "Алфа рисърч".

При останалите 2 партии, които по данни на екзит пола ще изпратят депутати в Европарламента, няма промяна – двама представители за "България без цензура" и един за Реформаторския блок.

Според данните на паралелното преброяване на агенцията ГЕРБ събира 29.9% от гласовете, а Коалиция за България – 19.5%. Веднага след БСП се нарежда ДПС, която събира 18,2 % подкрепа.

За "България без цензура" са гласували 10.8%, а за Реформаторския блок – 6.3%.

Още по темата
Според данни на "Галъп" от 100% от извадката от паралелното преброяване ГЕРБ води с 30.0%. "Коалиция за България" остава на второ място с минимална преднина пред ДПС - 18,5% от вота, а само с пункт по-малко е ДПС - 18,4%.

За "България без цензура" са гласували 10% от избирателите, а Реформаторският блок събира точно 6%. При това положение Реформаторите може и да останат и без евродепутат, коментира политологът Първан Симеонов.

По думите му основното питане в момента е кой ще бъде втори. "За Реформаторския блок не бих бил сигурен, там до последно ще се брои", предупреди Първан Симеонов.

Така според данните на "Галъп" ГЕРБ ще изпрати в Европарламента шестима депутати, БСП и ДПС по 4, а "България без цензура" - 2. Последното евромясто ще се бъде или за Реформаторския блок, или за партията с най-голям остатък.

Гласовете от чужбина може да доведат до промяна в резултатите, каза в студиото на ТV7 Васил Тончев от
социологическа агенция "Сова харис". Според най-новите данни на агенцията към момента ГЕРБ печели 30.3 на сто от гласовете на избирателите, а ДПС е втора сила с 18.6 на сто. Коалиция за България получава 18.4 на сто от гласовете, "България без цензура" - 10.7 на сто, а Реформаторският блок - 6 на сто.

ДПС не успя да бие БСП, сочат резултатите на агенция "Медиана" при 100% обработени протоколи. Разликата между тях обаче е съвсем малка - за БСП процентите са 20,2, а за ДПС - 18,6.

ДПС е завоювало своите традиционни 400 хил. избиратели, големият проблем на останалите е, че не са успели да изкарат своя електорат да гласува, коментира социологът Кольо Колев.

Реформаторският блок ще трепери до последно, според 100-процентовата извадка на "Медиана" печелят 5.9 на сто от гласовете, а границата за вкарване на евродепутат е 5.88%. 

Според данни на "Екзакта Рисърч Груп" на база от 91% от секционните протоколи ГЕРБ печели с 30,7 %, БСП – 19,14 %, ДПС – 16,8 %, ББЦ – 10,8 %, РБ – 6,5 %, АБВ – 4 %. 

По данни на ЦИК избирателната активност към 20.00 часа е била 35-35.5%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe,ama tai Benovska,go nasra Stanishkata na brifinga:-)
88
1
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 9 години
И отново пълна победа за БКП-ДС. На печелившите честито, на балъците им предстои да плащат по 3,5 млн. на калпак от пратените в ЕП тикви и тиквеничета
87
4
 
13
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Вече може да направим референдум"Турция в ЕС"
86
1
 
6
 
! Отговори
55 преди 9 години
Do 102Marscha vmirisana! BEGAY V TURCIYA!!!!MA NE TI STISKA 6TOTO TAM E..T! MRASNIK!!!!!
85
1
 
11
 
! Отговори
izbor преди 9 години
при условие че 70% не са гласували, изобщо тези избори са крайно нелегитимни, политиците да се принудят при вот по-малък от 50% изобщо да не се зачита и да се повтаря, докато се убедят хората, че могат да направят нещо за тях...
84
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ме изкефи ДПС да измести БСП от второто място и да им удари болезнен шамар, да се скарат и коалицията да се разпадне. Доган болезнено им го натика на ***.---------------Още има *** в България дето не знаят, че всичките тия са 1 партия :D
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ме изкефи ДПС да измести БСП от второто място и да им удари болезнен шамар, да се скарат и коалицията да се разпадне. Доган болезнено им го натика на ***.
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 102 ако ти си примир за ДПС изберател значи избератилите им са много *** същества от които не става нищо и нямат място в Европа никой не иска хората с основно образование и расисти !
81
0
 
4
 
! Отговори
Лора преди 9 години
До Анонимен 116И в Гърция партията на гръцките националисти Златна зора до момента е 9.38 %. - трета политическа сила. В Австрия националистите също са трети - 20 %.
80
3
 
16
 
! Отговори
къде е преди 9 години
Къде е оная шушумига Станишев? Да не е пак някъде по сарайте да се натиска с *** и да празнува за добрия резултат на ДПС. 100 % в момента Станишев дарява Местан с орална любов в момента...
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фокус съобщава, че във Франция печелят крайните националисти на Льо Пен. Министър на управляващите е признал, че това е "шок от световен мащаб". А ние си подаряваме държавата на *** и турци и продължаваме да се караме на Герб и БСП, като че сме на футболен мач!!! Слепци!
78
4
 
5
 
! Отговори
Хасан преди 9 години
До Емир: Ей ***, не провокирай като се представяш за турчин, с провокации и злоба до никъде няма да стигнете. Че ДПС постигна добър резултат постигна, но това е защото привлича все повече етнически българи и скоро ще стане твърдо втора сила. Амин, тази вечер е велика за България
77
2
 
10
 
! Отговори
Изводчето-2 преди 9 години
Безспорен лидер на днешното гласуване след преброяването на гласовете - 65 % е партията ББНЗ /Безхаберни безотговорни негласуващи з***дници/
76
2
 
30
 
! Отговори
Пинокио преди 9 години
Щом ДПС вече гонят 20%, значи корабът главоломно потъва. Бог да пази България....
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС едва не победи БСП, разликата им е 1 % и ще бъдат с равен брой евродепутати, а именно 4.
74
0
 
8
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Всичките ни избранници са така загледани в пъповете си, че от това страх ме хваща.
73
4
 
10
 
! Отговори
ОЧЕВИДЕЦ преди 9 години
ВОЛКАТА ЗАМИНА НА КИНО!!! ВЕ4Е МУ ГОТВЯТ ЦИМЕНТОВА ПИЖАМА, ДАЖЕ И НЕКРОЛОГ МОЖЕ ДА СА МУ НАПЕ4АТАЛИ НЕГОВИТЕ ПОКРОВИТЕЛИ ОТ САРАИТЕ.....А МОЖЕ И ДА УМИРИШЕ НЯКОЙ БЪЗАК ГЛУПЕНДЕРА ПРОДАЖЕН! БАЙ *** НЕ МОЖЕ ДА ПРОУМЕЕ, 4Е ПРОДАЖНИЦИТЕ СЛЕД КАТО СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА ГИ ТРЕПЯТ, ЩОТО КАКТО СА ДОНАСЯЛИ НА ГОСПОДАРЯ СИ УТРЕ ЩЕ ДОНАСЯТ НЕГО НА НЯКОЙ ДРУГ!!!
72
1
 
11
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Оставете пристрастията и погледнете обективно! Вижте как се държи политическият ни елит. Всички те се държат толкова надменно пред камерите, пред народа. Да чухте нещо да споменат за работа, да споменаха в изказванията си думичката България???Не, те си говорят затова кой ще управлява и колко са велики.
71
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази държава отива в канала.. Как може 30% да гласуват за ГЕРБ, 11% България без цензура и 5% за реформаторите. Единственото хубаво нещо, което се вижда е че АТАКА се изпарява....ама то и държавата също.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората не гласуват после се сърдят кой ни оправлява донякъде ги разбирам защотото политиците не заслужават до един вярата но ще ни оправляват чужди държави и България никога няма да се оправи ще става по зле!!!