БСП допусна сериозни грешки, призна Манолова

Не можахме да мобилизираме левия вот, разпиляхме го щедро
Обновена: 26 май 2014 19:10 | 26 май 2014 16:00, Камелия Цветанова
421
БСП допусна сериозни грешки, призна Манолова
Мая Манолова. Снимка: Булфото

След като БСП загуби с голяма разлика евроизборите от ГЕРБ, зам.-председателят на парламента Мая Манолова призна, че очевидно от "Коалиция за България" са допуснали сериозни грешки в кампанията и в работата си преди  това.

Още по темата
"Ясно е за всеки, че не можахме да мобилизираме левия вот”, коментира тя и допълни, че не само че не са го консолидирали, ами "са го разпилели щедро".

Според Манолова "Коалиция за България" е "подарила на опонентите си" около 1000 гласа от разединението на левицата само в община Кюстендил.

"С тези гласове щяхме да имаме друго самочувствие. Анализите обаче ще ги правим занапред", уточни тя, цитирана от БТА.

„Кюстендилска област е едната от трите области в България, в която БСП бие ГЕРБ с малко над два процента, но разбира се, няма как да сме доволни от резултатите на фона на националния резултат. Не сме доволни и от резултатите в Кюстендилска община и в Кюстендилска област, каза още Манолова.

Тя направи сравнение с резултатите от последните парламентарни избори в Бобов дол, когато БСП е получила около 1100 гласа, а партия "Лидер" - 1800 гласа.

"Участието на партия "Лидер" в повишаването на нашия резултат в Бобов дол е с по-малко от 500 гласа, а в цялата област побеждаваме ГЕРБ с 870 гласа, така че със или без участието на "Лидер", "Коалиция за България" побеждава в Кюстендилска област, но по начин, който няма как да ни удовлетвори", каза още Манолова.

Тя посочи, че според социологическо проучване, поръчано буквално дни преди изборите, БСП в Кюстендил е водела пред ГЕРБ с 12 процента.

"Тези 12 процента някъде ги загубихме по пътя и очевидно грешката е наша и ще трябва да я преодоляваме за следващи избори", уточни Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
0
 
11
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Г-жо М.Манолова-Галева,по голяма грешка на природата от вас,няма.Ощетила ви е отвсякъде-съвест,добро възпитание,морал,отговорност и т. н.Дарила ви е само с една голяма уста,която непрекъснато плещи глупости и в този аспект не ви върши работа за да бъдете добър политик.Може би единственото,за което ставате,е да сте глашатай на селски мегдан.
351
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименте тази амнезия я получават от радиациа в кабинетите им след като се нанесат в тях след избори!Ама СТРАХОТНИ обещания
350
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само със заеми, кражби, лъжи и насилие не става. Самочувствие без покритие от позицията на милионера е арогантност, която нормалните хора ясно разгадават. Съратниците в манипулациите и преврата печелят за кратко, но преотстъпването на властта в ръцете на ДПС идва като похлупак на всичко друго. Преядоха и спирка няма. Но и прошка за вас няма да има. А първата реакция на Мая Манолова след падението, че победили ГЕРБ в Казанлък си е в типичния стил на БСП - гьонсуратлък. Ще го видим и в парламента
349
0
 
28
 
! Отговори
Съдник преди 10 години
Едната от грамадните грешки на БСП е Мая Манолова.Просташкото и поведение в парламента е най-малкия и грях.Но и той е непростим! Как може *** ***, първа прашка на Галеви да държи такъв нагъл *** тон на Марин Райков - джентълмен и дипломат от класа...!??? Заради участието и в антиконституционната афера Костинброд тя трябва да лежи в Бобовдолския затвор бая годинки. Това че ще стане - ще стане. Иначе БСП - то СИ Е ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА, която сега се оправя както се оправя криво дърво..
348
0
 
21
 
! Отговори
костинброд преди 10 години
Костинбродската афера , Мая , тя те изхвърли от светския живот и суета. На село ще ти е по-спокойно - тихо , чист въздух , познати лица . Пп добре цар на село , отколкото Мая в града.
347
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докторе, имам фетиш да се съвъкуплявам с Мая Манолова. Луд ли съм?
346
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kюстендилската кокошка , пак е изненадана че не я харесват , а е нормално да има намаляват избирателите , все пак са главно пенсионери .Също начело на партията им е "българин" роден в Украйна с майка еврейка , и баща член на ЦК на БКП, пълна порнография са *** , а и всеки съюз с ДПС води до загуба . *** са съгласни да продадат и собствената си майка , само и само да са в властта, а и постоянния им електорат сред *** , не гласуваха
345
0
 
18
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Ей много хора обичат Майчето коментарите отиват към 400 броя ,всички бързат да я поздравят.....
344
1
 
24
 
! Отговори
Ил.Илиев преди 10 години
То цялото ви управление е низ от грешки,а вие там все не сте наясно кой ви е виновен.Ако до следващите избори не разберете още по-малко хора ще гласуват за вас! При такова поражение не се смята и сравнява с други години и с каквото ви е угодно,а се ПОДАВАТ ОСТАВКИ! Махайте се , некадърници!
343
1
 
28
 
! Отговори
ЧОЧО преди 10 години
ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ ДОГАН РАЗПРЕДЕЛЯШЕ БАНИЦАТА И БСП ЗАГУБИ ОТ ДОГАНОВИТЕ ПРЕГРЪДКИ ! СЕГА БСП ЗАГУБИ ОТ НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ВЪНШЕН МИНИСТЪР С ПУТКИНСКО ИМЕ ,КОЙТО КАЗА ,ЧЕ ЩЕ СЪДИ РУСИЯ ! ПРЕМИЕРЪТ МУ / ОРЕШАРСКИ / ГО ПОДКРЕПИ , А МИЖИТУРКАТА СТАНИШЕВ СЕ ЧУДЕШЕ НА КОГО ДА СИ ИЗВЪРТИ *** ! Е , ЩОМ ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ ГОДИНИ ТИЯ ШУШУМИГИ НЕ РАЗБРАХА ,ЧЕ 98 % ОТ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РУСИЯ ,ЗА КАКВА ЛЯВА ПОЛИТИКА СЕ ГОВОРИ В БСП И БЪЛГАРИЯ ! СТАНИШЕВ ДА СЕ ОМИТА ВЕДНАГА !
342
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майче ама грешките Ви са множко, увеличихте са заплатките уж не ама стана ДА. бюлетините требеше да са си в плик, оградата по границата от 5.5 милишона стана почти 10 милиона, отделно как и през кого минават парите май през един коалиц. партньор той назчначава той уволнява, на г-н Найденов все му се привиждаха руски самолети, друг Ваш човек ходи по никое време в Киев, няма АЕЦ, няма Южен поток, има само безрабоница и данъци и пр е как да победите.
341
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбирам драмата и мъката на ГЕРБ - Изборният кодекс на Фидосова е отменен и никога повече ГЕРБ няма да могат да получат служебна победа на изборите". Мая Манолова - някой разбира ли нейната мъка сега?
340
1
 
8
 
! Отговори
яяя преди 10 години
До АнонименАнгел и той е пъпчив като нея!
339
1
 
26
 
! Отговори
Фидел Кастро преди 10 години
майооо. майо. четеш ли епитетите за тебе изпълнени с любов народна? ти сама си го направи. защото си "УМНА, ДОБРА,ОБРАЗОВАНА,НЕ СИ ЗЛОБНА,ОБИЧАШ БЪЛГАРИТЕ И СИ МНОГО КРАСИВА", шегувам се, Ами едно искрено - ЧЕСТИТО!!!!!
338
1
 
18
 
! Отговори
1111 преди 10 години
До АнонименНяма проблеми, жалко само че държавата ще затъне още повече, но тогава резултата ще е още по отчайващ за червените ***!
337
1
 
9
 
! Отговори
Soba преди 10 години
Greshkata si TI , politicheska I dushevna prostitutes....
336
1
 
6
 
! Отговори
aa преди 10 години
Оххх мая!!!
335
1
 
25
 
! Отговори
kavala преди 10 години
ТИ СИ НАЙ ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БЪЛГАРИЯ НО ИДВА КРАЯ БОЛЕЗНЕН ЩЕ ГЛЪТНЕШ ВОДА ЧАПЛА ТАКАВА
334
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До дърта уруспияаз я мислех тая за по млада,обаче,ще излезе,че е с няколко века по стара от Лили Иванова,Извени ме Лили теб те обичам много,а оная да яха метлата, да качва геичо и хаиде в украина.
333
1
 
19
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Снимката кефи!Червената кифла стана вещица за една нощ!Поразяващата уста получи остра недостатъчност.Що ли?