ДПС поглъща БСП, коментира Светослав Малинов

"Не може да се упорства с вехт и кух парламент"
26 май 2014 11:25,
43
ДПС поглъща БСП, коментира Светослав Малинов
Снимка: БТА

Трябва да имаме самочувствие с тези резултати. Това каза Светослав Малинов от Реформаторския блок в ефира на БНР. „Нашата нагласа беше два мандата. Очаквахме подобен резултат, щеше ми се да е по-висок“, обясни още той.

„Това са нашите първи избори. Реформаторският блок се роди вчера“, коментира още Малинов по повод резултатите от вота. Въпреки че партията е регистрирана отпреди година, част от хората, гласували за нея, са различни от тези на партиите в блока, обясни Малинов. „Партията заживява нов живот“, обобщи Малинов.

Светослав Малинов коментира и преференциалния вот. Според него той се е появил сравнително късно в предизборната кампания, когато подредбата на листата вече е била направена. По този начин тя не е променила посланията и ритъма на кампанията.

„Новината от България в Европа трябва да бъде: ЕНП печели убедително, социалистите се провалиха, а либералите увеличават позициите си“, смята Малинов.

Той подчерта, че нито една антируска или антиевропейска партия няма да бъде представена в Европейския парламент от България. „Това е голямата поука за всички тези опити да се направи антиевропейско послание и то да спечели избиратели“, добави още Малинов.

„Не може да се упорства с този вехт, кух, сух парламент. Трябва да се отиде на предсрочни избори“, коментира Малинов по повод резултатите на БСП.

Според него не може да се управлява с такова ниско доверие и разминаване между ставащото в обществото и парламента. „Колкото повече стоят на управлението БСП, толкова по-ниски ще са резултатите на всички следващи избори“, предупреди още той. Според него сме свидетели на поглъщането на БСП от ДПС.

По негови думи съвсем скоро левицата няма да има свой електорат по убеждения, а ще трябва да разчита единствено на платения вот. „Апелирам към страха на левицата – ще бъдете много по-зле след година, направете избори сега, за да имате приличен резултат, когато преминете в опозиция“, заяви Малинов.

Светослав Малинов каза, че Реформаторският блок ще работи с всички политически субекти, настояващи за оставка на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко може, щом БСП се заинати, както винаги и щом ДПС помага. А, както се знае помощта на догановци се помни и винаги с отрицателен знак.Те съсипват всичко, до което се докоснат.Фикусът увяхна.Да си заминава със златния пръст за улицата с червените фенери в Париж. Богатите приятели може би няма да плащат вече, защото си имат други фаворити, но Волен си понатрупа богатство и сега му е времето да побегне,че да го позабравят. Гладен няма да остане. Това е сигурно.Такива никога глад не ги стига.:)
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30Пич коментара ти е як, ама превода ще е по як, я дай легенда че нищо не разбрах хахаха
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама отдавна сергей се е надупил на ахмед, и той даже вече вазелин не си слага. Затва и са тези резултати на изборите, ДПС отгоре, БСП надупени :)))
35
3
 
3
 
! Отговори
педофилa преди 9 години
Изванземните му поглъштат главата на тоя психично болен педофил
34
3
 
7
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 9 години
До 32 БСП МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕХА,ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ НИТО СА ДЕРЕЖИРАНИ,НИТО СА ПЛАТЕНИ,А ПРОСТО ИСКАХА ДА ОБЕДЯТ ПО-НАИВНИТЕ,ЗА ДА ИМ СРАБОТЯТ ОПОРНИТЕ ТОЧКИ,ТА ДАЖЕ И ЛЪЖЕХА КАТО КАЗВАХА,ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ БИЛИ 5000,А ТЕ ТОГАВА БЯХА В ДАДЕН МОМЕНТ 50 000.НО ЛЪЖАТА ИМ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДЪЛГО,ЗАЩОТО СЕГА ХОРАТА СЕ ИНФОРМИРАТ,А НЕ СЕ ОСТАВЯТ НА НЯКАКВИ ОПОРНИ ТОЧКИ
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малинов се уреди, ама вие, мили десни българи, се чудя на какво се радвате. Дотук беше коалицията, въобще не си правете илюзии - на следващите избори пак ще си ходите всяка партия с 1-2-та си процента твърд електорат.
32
0
 
3
 
! Отговори
тон за песен преди 9 години
...клатят ги Дедо Благоев, клатят гичервените баби, още лелитурските башибозуцииииии...
31
0
 
0
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До реалист 25. Събуди се!
30
2
 
12
 
! Отговори
32 преди 9 години
По-страшно за БСП от сегашните резултати са бъдещите - за червените гласуват главно хора над 60 г., а кръговрата на живота е такъв, че избирателите на БСП ще намаляват с всеки ден. Бабите и дядовците също както турския етнос си гласуват по навик, за доброто старо време. Само дето хората не са същите и докато майките и бащите на днешните "социалисти" са развивали икономиката, то сегашните управляващи стават само да им чистят обувките-нито на ум, нито на политика се доближават до старите комунисти
29
0
 
10
 
! Отговори
32 преди 9 години
...става вече много весело. Тези, които са гласували за реформаторския блок просто са гласували мажоритарно! Кривата джука вече е политически труп и това е една от най-радващите новини. Много малко хора са навредили повече на Майка България от нея! И за капак - БСП ще последват палячовците от СДС на 100%! Те си мислеха, че протестите са дирижирани, платени и т.н....само че на изборите друго се вижда. Българите ясно показаха, че не искат и да чуват за тази партия в този вариант.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези избори малко хора гласуваха, но резултатите по-ясни не могат да бъдат. ДПС продължава да си имат твърд вот и тези рекордни за тях проценти се дължат на ниската избирателна активност. Показателно е , че печелят много в селата - в България единствените действащи и живи села са тези с повече турско население. Ама работят хората и не пречат на никой. Сега вече идва смешната част...българите показаха един страшен "шнур" Болен и компанийката псевдопатриоти! После...
27
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малинов казва истината в очите на хората. Естествено, малцина са готови да я чуят. Ако беше друго, досега България да беше цвете, а не *** гето.
26
8
 
0
 
! Отговори
bg преди 9 години
ne snam dali dps preg.bsp ama snam tsche erdogan e pojelal na pojarnikara boku uspehi tova kakvo snatschi eto i zezo go opravdaha abe nama opravija be mutrite mutresite sa na Svoboda krali ne krali neviini bili 6 imota ot kade pari be gimnastik moje bo o schofior bascha mu koito vosesche gen.shopov na jivkov donosnika kakto besche i lukano zezo e sa satvora a i dr.ot gerb no koi e advokata mu e jasno a i boiko kasa tsche sada nama da prisne 5 g satvor sa zezo toi go snaesche predvaritelno
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** къде е протежето на Великия Демократ, Икономическия Гений - Ваньо Църното!
24
4
 
16
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
До Анонимен 22Не май, а сигурно. Повечето от нас, гласували за РБ посочихме СМ преференциално. Това е тест за лоялност на БГ към РБ.
23
28
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Нали, протестиращите искаха мажоритарен вот. Защо не гласуваха тогава за независимите кандидати? Сред тях имаше доста интелигентни и кадърни хора. Просто българите не са дорасли за пряка демокрация. А че ГЕРБ спечели с корпоративен вот е очевидно: особено в София *** окосиха тревата рано сутринта на 26.05., за правилното гласуване и днес ще им бъде заплатено от Фандъкова.. А Първанов и сие са маргинали и политически трупове.
22
0
 
19
 
! Отговори
gogo преди 9 години
какво значи "поглъща", те винаги са били едно
21
9
 
3
 
! Отговори
RONALDO преди 9 години
ne gi razbiram niakoi xora DPS e partia s zatvarden elektorat i vsi4ki dobre go znaet tova no prodalzavat da pluvat ot zavist i zloba ,tova za men sa kompleksari i maloymni xora koito ne vizdat po dale4e ot nosa si. POBEDA ZA DPS I NAPRET NA PYK NA VSI4KI GIAYRI....................
20
1
 
18
 
! Отговори
Станишев преди 9 години
"ДПС поглъща БСП, коментира Светослав Малинов "А Аз си мислех, че ние го поглъщаме ДПС-то отзад.ПП: Без прашки съм.
19
5
 
26
 
! Отговори
ха преди 9 години
Червените *** няма ли да ходят да спят!