Борисов лъже, да се извини на миньорите, скочиха от БСП

"Неков не е получил 34 000 гласа преференция заради контролиран вот"
Обновена: 27 май 2014 17:13 | 27 май 2014 14:44, Веселина Йорданова
229
Борисов лъже, да се извини на миньорите, скочиха от БСП
Момчил Неков. Снимка: Facebook

БСП очаква лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се извини на миньорите за думите си, че заради контролирания вот сред тях кандидатът за евродепутат от листата на „Коалиция за България“ Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа.

Още по темата
Неков е под номер 15 в листата на левицата за евровота, а номерът му съвпадна с отредения за „Коалиция за България“ номер в бюлетината.

Дали поради объркване на избирателите или не, излезе, че роденият в Силистра през 1986 г. Неков, който е магистър по „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС, докторант във Философския факултет на Софийски университет, е по-харесван от Сергей Станишев.

От ЦИК вече обявиха, че е възможно благодарение на преференциалния вот за него Неков да измести от първото място в листата водача Станишев.

По-рано днес в телевизионно интервю Бойко Борисов даде три обяснения на тази преференция. “Или електоратът на партията не знае какво прави, или партията не иска Станишев, или това е купен вот”, коментира Борисов.

Той категорично отхвърли първата версия и посочи, че най-вероятно на миньорите са казали: „Гласуваш за 15“. "Понеже хората не са наясно какво е това 15, където видят 15, там го задраскват", разясни Борисов.

От БСП смятат, че „тази спекулация е обидна преди всичко за нейния автор“ и очакват от Борисов да се извини на миньорите в България, като посочват, че това е отговорната позиция.

„Свидетели сме на поредната лъжа от страна на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов - че кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 Момчил Неков е получил преференция от 34 000 гласа поради контролиран вот от миньорите.

Срамно е, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов така безотговорно изопачава истината и унижава достойнството на миньорите“, заявяват от пресцентъра на БСП и допълват, че най-ясното опровержение на тази лъжа са фактите.

От справката от ЦИК за преференциите, която от левицата прилагат, е видно, че Неков получава преференция от всичките 31 избирателни района в България с приблизително подкрепа между 700 и 1000 гласа от регион.

Според справката Неков получава най-много преференциални гласове в Плевен – 1793 гласа, Монтана  – 1774 гласа и Варна  – 1759 гласа, а най-малко в Разград - 293 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
[[ преди 9 години
НЕНКОВ магистър по политическа икономика. магистър по политически менижмънд .докторант вфилософския университе СТАНИШЕВ специялист по униформите. кои според вас трябва да бъде в брюксел.
175
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar blagoeff преди 9 години
Другарю Неков пикаещото момченце те зове. След 5 години никой няма да си спомня нито за СерГей, нито за който и да е гей от ЦК на БСП, а другаря Пирински ще те насочи към най-добрите швейцарски банки . . .
174
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 9 години
Не е грешка!Нека Момчил Неков не се отказва!Подкрепен е студентите си,и от много други събеседници тази сутрин по всички телевизии!Това вътрещен вот на не съгласните да се включват в листите паращутисти като 5тата в листата с връзки която никой не я знае!!Момчиле , колкото и да те притискат не се отказвай! Това е бъдещето на младите !
173
0
 
1
 
! Отговори
Онуфри преди 9 години
Ох, толкова са прости тези от БСП, че не виждат как Бойко ги е*ава. Като скачат срещу думите му, всъщност потвърждават, че преференциалният вот за номер 15 е целенасочен, т.е. наистина хората предпочитат този кандидат, а не Станишката. В голям цугцванг се вкараха, хахахахаха!
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви грешки бе господа???че електората ви е под строй не е лъжа,онзи ден бях там и видях,докараха един старчески дом ПОД СТРОЙ да гласуват,куцо и сакато и да не си мислите,че ви вярваме,че имат собствено мнение?та те едвам ходят,айде стига сте ни правили на балъци,че нещо много почна да ни писва
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е да се издърпа кокала от устата и да се натика там където му е мястото - отзад!
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е грешкаПросто голям шамар му удариха на Станишев избирателите муОтдавна му казаха,че се изолшрал от членската маса
169
4
 
4
 
! Отговори
до 202 преди 9 години
като невероятния ти любим лидер е уникалния умник и интелигент и е прочел няколко библиотеки с книги какъв е ефекта бе анонимна българке???да не живееш в Швейцария на Балканите случайно?и това, че пишеш с големи букви не те прави по-умна!!!
168
12
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА БЪЛГАРКА преди 9 години
ЗА 188. ЗА СЕГА НЯМАМ УВРЕЖДАНЕ В ЧЕРЕПНАТА КУТИЯ. МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ , ЧЕ СЪМ ПО-УМНА ОТ ТЕБ 100 ПЪТИ.АКО ИСКАШ МОЖЕМ ДА СЕ ВИДИМ ЗА ДА СЕ ДОКАЗВАМЕ ЕДИН ДРУГ. ПРОЧЕЛА СЪМ НЕ САМО " ВИНЕТУ" И СЕ ХРАНЯ НЕ САМО С КАРТОФКИ И ПРЕПЕЧЕНА ФИЛИЙКА С МАС А И РАБОТЯ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА. ВСИЧКИ СТЕ МНОГО БУЙНИ И СИЛНИ , НО ВСЕ ГЛЕДАТЕ ДА СЕ НАВРЕТЕ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА . И ИМА ЗАЩО.... А ПЪК АЗ СЪМ ТЪРСЕНА ПЕРСОНА ПРОФЕСИЯТА МИ Е ТЪРСЕНА НА ТОЗИ ЕТАП И ТО МНОГО...
167
0
 
15
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Време е хората, и грамотните, и неграмотните, и българите, пръснати като пилци по четирите краища на света да се върнат и те, и всички дружно да ви захвърлят в миналото на историята! Време е за млади хора, с ново мислене и нови възгледи!!! Писна ми от продажни политици, писна ми от стари политически памперси!Обирайте си розите,и герберите,и фесовете,и лъвчетата,и палячовците...и дим да ви няма! Писна ни от вас!
166
18
 
6
 
! Отговори
миньор преди 9 години
Тази партия е партията, която ни даде шанс за съществуване. Нещо,което плюещият Борисов ни отне. Не си позволявайте да плюете над сто годишна партия, защото колкото и да крадете и плячкосвате, още има в държавата неща, построени и изградени от тази партия. Няма да ви ги дадем, ЗЦАПОМНЕТЕ!
165
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквато партията,такъв и електората и
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ще породи доста вицове в бъдеще...
163
0
 
17
 
! Отговори
мамин кольо преди 9 години
добре, защо аджеба неизлезе един политик и да каже-искам да доида на власт да си оправа семейството децата родните има нема некви 20милиона да кажем и другото за народа!!!един 4естен бе-абе държавата пари нямала незнам си кво а вси4ки драпат да ни управляват бе-скоро много скоро някой ще превърти и ще стане неква касапница у тоя парламент мммммм даааа
162
0
 
17
 
! Отговори
444 преди 9 години
До ФутурологА небивал успех. Щом е в тази партия вероятността са е свестен е много малка. Свестните хора не са в тази партия, иначе са съучастници на ***, крадците и олигарсите в нея.
161
1
 
17
 
! Отговори
DA преди 9 години
До ВасоТака и не разбрах МИНЬОРИТЕ ОТ БОБОВ ДОЛ искат ли ИЗВИНЕНИЕ от БОЙКО БОРИСОВ!
160
0
 
22
 
! Отговори
еди си кой преди 9 години
1-задължително гласуване2-право на глас имат хората със средно образование +.........е за толкова години демокрация нямали кой да ги приеме тея неща бе мммммммммм
159
1
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Е тоя пич требе да е уидер на уевицата, а не ...оня предател Сатанишев.
158
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо, издънката е очевадна, със сигурност този е световно неизвестен.Второ, Борисов не е изказал твърдение, а обосновано предположение.
157
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 на 15идва от 15 години затвор за 15 депутата от БСП