Кунева не се чувства изместена от първото място в листата

"Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място"
87
Кунева не се чувства изместена от първото място в листата
Меглена Кунева и Светослав Малинов в изборната нощ. Снимка: БТА

Въпреки че най-вероятно ще се окаже, че вторият в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов ще стане евродепутат заради преференциалния вот, водачът Меглена Кунева коментира, че не се чувства изместена.

Още по темата
„Много се радвам, че успях да дам мандат, а не да взема място, когато поех водачеството на листата, прогнозата за Реформаторския блок беше за 2% подкрепа, не се чувствам изместена, а въвлечена в изборния резултат“, коментира тя по bTV.

Реформаторският блок е политически съюз и ние ще се явяваме на избори заедно, подчерта Меглена Кунева. Тя коментира преференциалните резултати с това, че Светослав Малинов е харесван в своята партия (ДСБ) и че е получил подкрепата на Иван Костов.

„Когато си водач на листа обаче, си длъжен да мислиш за цялата листа и за общия резултат, така разбирам аз водачеството и това е за мен европейският стандарт“, каза още тя.

Реформаторският блок има своя депутат, който ще си свърши работата в ЕП, за която е получил този мандат, допълни Кунева и определи като важна първа стъпка резултатът на Рeформаторите на първите им избори заедно.

По думите й загуба би било, ако РБ не беше успял да постигне мандат, както вещаеха социолозите.

Лидерът на „България на гражданите” посочи, че е била избрана за водач на листата след трудни преговори.

Тя подчерта, че възможността за преференциален вот е положителна.

„Аз се надявам, че изборите за Европейски парламент манифестират полезността на това да има преференция. Бях свидетел на това, че тече много активна преференция”, заяви тя и декларира, че Реформаторският блок ще се яви на поне един пълен цикъл от избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До niki Какво да я черним ? Тя самата така се очерни с лъжите си - да не говорим за АЕЦ,,Козлодуй,, , че и Господ да искаше да я очерни, не можеше повече.Лъжите за нея са ежедневие, ежеминутие ! Не лъжи само когато спи, ама ако можеше .... и тогава ще продължи! А по отвратителен и лицемерен съюз от РБ нямаше . Уж Антикомунисти а плеснаха с ръце и прегърнаха с ,,Червената кукувица,,. Отврат... 24год. ,СДС, ДСБ,..антикомунисти и заедно с тях. Погнуса....
79
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната манипулация на бкп срещу сините избиратели се провалиКато видяп тая *** начело на сдс и ми се догади от РбСега се видя.че измамата е разкритаХората я изритахаМиналият път я избраха,ама тя се подчини на Бойко и отказаМного е зависима от комунистите
78
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доста справедливи избориМеглена кунева влезе в политиката чрез либерална партия,пък се опита да опорочи вота на сините избирателиГолям син шамар за снахата на Политбюро
77
8
 
38
 
! Отговори
неизвестна си остана преди 9 години
Меглено,птиченцето на щастието каца само веднъж на рамото .На предишните избори хората те избраха,ама ти им се присмя в очите. Отказа се от мандата най-високомерноКакво си си повярвалаХората гласуваха за теб,заради ЦаряТеб никой не те знаеше
76
9
 
35
 
! Отговори
изненада преди 9 години
Мислех ,че Народа даде мандат , а при определени обстоятелстава можеха и да са повече..........Само Генерал Бойко Борисов открито и ясно се съобразява с на суверена - Българския Народ
75
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева, ти даде мандат, ама преди време. На Станимир Илчев. Тогава хората те избраха за евродепутат, но ти избра да станеш еврокомисар и освободи място за въпросния анонимник. Още в предизборната кампания те питаха за бъдещия ти избор, но ти не отговори. И излъга хората, които гласуваха за теб. Те пък от своя страна не забравиха и сега ти го връщат.PS: Ако ти не беше в блока, аз щях да гласувам за РБ.
74
9
 
35
 
! Отговори
глупав ли си преди 9 години
До ИСТИНАТАТази госпожа има две професии и доста повече начини да изкарва прехраната си. А ти си жалък!
73
12
 
34
 
! Отговори
друг избирател преди 9 години
До избирател на КуневаИ аз гласувах за нея! Подкрепям те изцяло
72
15
 
36
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Аз гласувах без преференциален вот за Реформаторския блок. Симпатизирам на ДСБ и мисля, че Меглена Кунева се държи МНОГО ДОСТОЙНО в създалата се ситуация !!!
71
11
 
35
 
! Отговори
Jordan преди 9 години
Кунева не е искрена в това което казва. Ако наистина искаше да даде мандат, то щеше да си стои втора в листата. Пределно ясно е на всички, че искаше тя да отиде в Европарламента, но в крайна сметка това не и беше позволено лично от избирателите на Реформаторския блок. Прави са хората и и го показаха с избора си, че не е за голямата политика вече.
70
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ее.няма какво а си кривим душите ,в тази коалиция,народа си гласувах за хората на Костов..Кунева е достатъчно умна да не говори глупости и да не се конфронтира с тях,защото в следващия парламент,благодарение на тях ще е депутат,така че ,дали е отстъпила,или си е направила сметката,сами решете :))
69
10
 
34
 
! Отговори
bezpartien преди 9 години
Както искаш се чувствай, по-важното е, че не си на първото място в листата и няма да си в европарламента.
68
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не се чувствала изместена"!! човека буквално я свали от самолета за брюксел! ама нали си е пръмовица, също като станишко нищо не признава!
67
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се чувствала изместена-дрън, дрън, ха, ха. Толкова е яд бабичката че ще се пръсне откъм гърба. Сега се прави на светица, нещо от рода изгори за да светиш. Нещо като измаменото крокодилче. Въртя ,***, коалира се, пазари се с всички с единствена цел - депутат в Брюксел, затова и се глави за първа в листата. Прекара се и то много яко благодарение на стария хитрец Костов! Както се изразява баба Куна-ТОВА Е ЕДНА ЧУДЕСНА НОВИНА! ЧЕСТИТО! С пожелание и другия път да е така, заслужила си си го!
66
8
 
39
 
! Отговори
Моника преди 9 години
Аха и не й се иска тя да беше на неговото място и тя да има най-много гласове и преференцията да бъде за нея? Така ли, не мисля, че е така, в момента се изяжда, че хората не са й гласували доверие.
65
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева, спомняш ли си миналото? Успя ли да разкриеш Африканската афера с Кеворк?Сега с тези пари цяла банка направи и пак не стана евродепутат.Много пъти ти казахме.Ако искаш да си при нас е необходимо да ги предадеш, а това ще стане със сигурност.
64
19
 
35
 
! Отговори
Ифа с маркуч преди 9 години
Похвално е че българският народ не я подкрепи, но е грешно че не подкрепи Сидеров. Грешното неутрализира хубавия ефект от похвалното и нанася голяма вреда. Както се казва срахте на метеното българи.
63
19
 
35
 
! Отговори
избирател на Кунева преди 9 години
Аз гласувах за г-жа Кунева. Защо костоваците ми откраднаха вота? Аз не ща да ме излага в ЕП протежето на Костаки - Малинката. Стига е ял вече!Кат Костоваците са толкова велики на следващите избори да се явяват сами!
62
8
 
38
 
! Отговори
niki преди 9 години
Аз съм костовист от както почнах да гласувам, на евроизборите гласувах с преференция за Кунева и то не за друго, ами за да може да отиде в европарламента и да няма поплювковците по кого да плюят на следващите избори. Не че не я харесвам, просто образа и е очернен отдавна и сега дава повод за плюене. Интересно ми е, ако я нямаше Кунева по кого щяхте да плюете?
61
13
 
39
 
! Отговори
Спиро преди 9 години
Много драго ми стана, като разбрах, че кривоустата баба Куня и сложиха пръстчето, и я прецакаха. Много ухилена беше в неделя вечерта, чак устата изкривена от лъжи не се забелязваше от широката и усмивка.А още повече се зарадвах, когато разбрах как *** от БиеКаПие се прецакаха без да се усетят и великия Сержь, председателя на ПЕС и велик каманяга изпада от първото място, защото електората и купените *** са толкова прости, че са зачеркнали 15 и на двете места. Много показателни избори.