Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!

Местан не вижда вариант кабинетът да изкара мандата си
Обновена: 28 май 2014 13:58 | 28 май 2014 11:29, Веселина Йорданова
138
Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности".

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“. Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

„Ремонт на кабинета, актуализирани или задължителни 4-5 неща, които този кабинет и този парламент трябва да направят преди предсрочен вот; незабавен предсрочен вот, вот есента, най-късно до края на годината са все опции, които са отворени за ДПС", разясни Местан.

„Трябва да се обсъди идеята за избори, но много трезво, без емоция, не в резултат от ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но губят над 400 000 гласа в сравнение с една година“, посочи той.

Местан каза, че не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в тази ситуация.

Още по темата
Ние сме ограничени от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласим с ултимативни искания още днес, незабавно разпускане на парламента, каза той.

Местан обаче беше категоричен, че ДПС няма да бъде първопричината и още днес да реши проблема със съдбата на кабинета „Орешарски“, защото „сме ограничени от силната подкрепа на избирателите си“.

Лидерът на ДПС очаква инициативата за съдбата на правителството да дойде от мандатоносителя БСП.

ДПС е отворена за разговори, за намиране на полезен за България изход от тази ситуация, за постепенен преход на стабилизиране на политическата ситуация в страната, каза той.

Според Местан има нужда от такива разговори, но препоръча на политическите сили по-малко емоция и победителите от ГЕРБ да отчетат своята загуба от близо половин милион гласоподаватели.

Лидерът на ДПС още не е разговарял с председателя на БСП Сергей Станишев.

Той обаче е разговарял с президента, който се е срещнал и с Бойко Борисов за резултатите от вота. Плевнелиев не бил говорил още със Станишев, но се очаквала и такава среща.

Местан каза, че има нужда от спешни мерки от страна на кабинета сега, за тази бюджетна година.

Той заяви, че оценява изключително позитивно хода на Делян Пеевски да се откаже от евродепутатското място в полза на екоминистъра. Госпожа Искра Михайлова ще бъде един от най-успешните представители на ДПС в ЕП, убеден е той.

Местан заяви, че не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Днес ще видя г-н Доган, съобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
17
 
! Отговори
fanka.shopova преди 9 години
До октайМного си прав, умните българи ходят за гъби и после протестират,жалко за България.
34
11
 
4
 
! Отговори
roman преди 9 години
xaresva vi ili ne DPS e partiata koiato ima svoia tvart elektorat i zaedno s romite moze da se oveli4i potencialasi ,DPS otgovorna i demokrati4na partia s yspexi vseki pat.........
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно тиквата им е обещал заветните силови министерства, последната преграда пред тоталното турско "присъствие" и те отсвирват БСП.
32
3
 
16
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Като слушате МестанСтавате про-турска ***.
31
4
 
15
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Като видя Доган, Местан, онзи с идолите-терористи и въобще абревиатурата ДПС се сещам винаги за един прекрасен български филм с една много точна реплика от него:"Ку.рво,...Ку.рвичке..."
30
7
 
9
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Както и да въртят кабинета Орешарски е все едно кучето да си гони опашката-върти се в кръг и нищо. Този парламент е с изчерпана енергия за работа. Предсрочните избори ще отпушат политическата криза. Няма значение кой ще спечели само да не е БСП или ДПС. Тези две партии са проклятието на България и носят само нещастие и бедност.
29
4
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Ако искаш монархия - отиди в Северна Корея, хахаха
28
3
 
16
 
! Отговори
bg преди 9 години
ДОКОГА БЕ ,ФАЛШИВАТА ВИ ПОЛИТИКА ЗАГРОБИ БЪЛГАРИЯ ,А ВАШИТЕ ПОДАВАТЕЛИ СТАНАХА ОЩЕ ПО БЕДНИ А ДОГАН И КОМПАНИЯ МИЛИОНЕРИ ....КАК ТАКА ,С ЧИИ ПАРИ ЕФЕНДИ ????????
27
3
 
11
 
! Отговори
Хелти преди 9 години
Много тъжно гледа, като вдовица за Х*й!
26
2
 
17
 
! Отговори
jo преди 9 години
Опаааа , започнахме с анадолските номера . Следват суперлативите за бат Бойко ,а след това и *** - плюене по Станишев .
25
11
 
5
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
до Анонимният 15Хвани една монархия в света и ми кажи зле ли са? Погледни и България преди 09.09.44г. и ми кажи зле ли са живяли с европейски ценности и връзки?Ама нали, друго е да те управлява някакъв *** миришещ на обор и носещ бай Ганьовщината навсякъде по света.
24
3
 
11
 
! Отговори
Любимец 15 преди 9 години
Честито, червенушки!
23
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е беда че тройната коалиция ще сдаде влестта, което е неизбежно. Бедата е че ще се върне ГЕРБ на които вече им сърбахме попарата. За съжаление на 70-те % негласували, извънземните на които остана да разчитаме не идват.
22
5
 
9
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
Уравнението на демокрациятаБКП=ДС=СДС+БСП+ДПС+НДСВ+ДСБ+ГЕРБ+АТАКА+НФСБ+РБ+ДругиВсички те заедно работят против вас Тайно и задкулисно !
21
12
 
15
 
! Отговори
Варна преди 9 години
на нови парламентарни избори ГЕРБ и РБ ще имат повече бройки и е възможно да минат 121, а се очаква и НФСБ да минат 4%
20
2
 
3
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Какво искаш да кажеш? Обясни
19
15
 
4
 
! Отговори
октай преди 9 години
Скоро ДПС ще бъде втора партия, малцинствата растат и са политически активни, след някоя и друга година, ако е рекъл Аллах - ще имаме премиер етнически турчин. Това мисля е справедливо и логически обосновано....
18
2
 
7
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Преди падението идва ГОРДОСТА и АРОГАНТНОСТА.
17
3
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Най-хубавото на тия избори - стана ясна горната граница на дпс и бюрека, стана ясно, че хората не са *** и пратиха сайдера и дмитриевич където им е мястото. При тази активност пък, оттук насетне ще стане ясно дали "политиците" ни ще станат истински политици или ще продължат по посткомунистически - далаверки и кражби
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоест, оглеждат се за коалиция.