Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!

Местан не вижда вариант кабинетът да изкара мандата си
Обновена: 28 май 2014 13:58 | 28 май 2014 11:29, Веселина Йорданова
138
Обсъждане на избори? Да, но трезво, без ултиматуми!
Лютви Местан. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че не вижда вариант кабинетът да изкара пълен мандат, защото "такива са политическите реалности".

Попитан каква е вероятността правителството да довърши мандата си, Местан отговори: „Аз не бих обсъдил такъв вариант“. Нито една опция не е изключена за ДПС, каза още председателят на движението в парламента.

„Ремонт на кабинета, актуализирани или задължителни 4-5 неща, които този кабинет и този парламент трябва да направят преди предсрочен вот; незабавен предсрочен вот, вот есента, най-късно до края на годината са все опции, които са отворени за ДПС", разясни Местан.

„Трябва да се обсъди идеята за избори, но много трезво, без емоция, не в резултат от ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но губят над 400 000 гласа в сравнение с една година“, посочи той.

Местан каза, че не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в тази ситуация.

Още по темата
Ние сме ограничени от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласим с ултимативни искания още днес, незабавно разпускане на парламента, каза той.

Местан обаче беше категоричен, че ДПС няма да бъде първопричината и още днес да реши проблема със съдбата на кабинета „Орешарски“, защото „сме ограничени от силната подкрепа на избирателите си“.

Лидерът на ДПС очаква инициативата за съдбата на правителството да дойде от мандатоносителя БСП.

ДПС е отворена за разговори, за намиране на полезен за България изход от тази ситуация, за постепенен преход на стабилизиране на политическата ситуация в страната, каза той.

Според Местан има нужда от такива разговори, но препоръча на политическите сили по-малко емоция и победителите от ГЕРБ да отчетат своята загуба от близо половин милион гласоподаватели.

Лидерът на ДПС още не е разговарял с председателя на БСП Сергей Станишев.

Той обаче е разговарял с президента, който се е срещнал и с Бойко Борисов за резултатите от вота. Плевнелиев не бил говорил още със Станишев, но се очаквала и такава среща.

Местан каза, че има нужда от спешни мерки от страна на кабинета сега, за тази бюджетна година.

Той заяви, че оценява изключително позитивно хода на Делян Пеевски да се откаже от евродепутатското място в полза на екоминистъра. Госпожа Искра Михайлова ще бъде един от най-успешните представители на ДПС в ЕП, убеден е той.

Местан заяви, че не е разговарял с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Днес ще видя г-н Доган, съобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който издигна ДПС да са в парламента -хубаво да не видят нито тук нито на онзи свят *** ...България разпродадохте и народа озверихте
54
2
 
0
 
! Отговори
до #54 преди 9 години
Че тя кога се вдигна цената като остана по ниска от миналата година.
53
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Я, как бързо обърнаха палачинката депесарите! Искат да са непрекъснато във властта! Няма, колкото и да си обръщат шалварите при ГЕРБ номера не минава!
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 51е такава ни е цялата нация,като тебе,абе той не се замисли какво ще стане с него,семейството,децата,как по добро бъдеще да имат,да живеят нормално,да мисли как да помогне с нормалния си и трезвен избор..ТОЙ се замислил за тиквун,кой ще цвили кой няма,НЕ Е ВАЖНО АЗ ДА СЪМ ДОБРЕ,А ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ,*** нация сме и това е
51
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оформя се управление на ГЕРБ + ДПС + СДС (Кунева), вдигане на цените на тока и спад на изкупните цени на тютюна.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чобан Местан да накара ПЕСовете да събере сидерОВЦИТЕ и да решат до кога ще пладнуват под ОРЕШАка !
49
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мечтата на дон Тиквун ще се сбъдне - избори ще има до края на годината!След тях ще управлява коалицията БСП-ДПС-ББЦ!А дон Тиквун ще мрънка на умряло!
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей не стига,че сте в една държава,в която НЯМАТЕ право да бъдете,не стига,че грабихте и ни наричахте ***,ами сега и на важни се правите,айде наведете тия глави турски и ни се извинете и поне помогнете с нещо за да изтриете срама на предшествениците си
47
2
 
3
 
! Отговори
ТОВАШОУЕТЪПО преди 9 години
Ммм да Атака е аут Фюрерът е емоционално нестабилен и макар да играе ролята на златния пръст(разбира се срещу заплащане) със своята непредсказуемост и емоционална нестабилност мъти водите - играейки роля на свободен електрон Сега , като ми се гушнат ГЕРБ,ДПС,БСП,РБ ихааааа ще настъпи второто пришествие Едните ще го играят управляващи другите опозиция Едните няма да се коалират с другите, всъщност ще се коалират Ахаха Двете страни на една и съща монета Жалки сте измислете нещо ново
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато нашите партии се карат *** и *** печелят.Станишев да му се отворят сега очите ,с каква *** се е съюзил само и само да са на власт.Ако дойдат на власт Борисов и Местан , България ще я закопат. Боже смили се над народа български и Булгария
45
6
 
10
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Най после Бареков си призна, че иска да се коалира с БСП а това значи и с ДПС. Е сега какво стана с уж плюенето по БСП и ДПС -нищо но от сърце. Нали си е *** наркоман, Бюрека днес си призна без бой какво искат неговите господари. Това е нова тройна коалиция БСП-ДПС-ББЦ-ДС. Това показва, че единствените партии на които може да се разчита са ГЕРБ и РБ. Другото е самоубийство на Българщината и Държавата.
44
3
 
12
 
! Отговори
shady преди 9 години
На Местан и Доган им пожелавам да осъмнат с по един куршум в кратуните им. В момента Движението за Пари и Своеволия (ДПС) е най-големия бич за България с всички изгледи да се превърне и в проблем N:1 за националната ни сигурност. Българи, усетете се навреме за какво иде реч, за да не гризнем скоро дръвцето.Всички останали по-големи крадливи и ку.венски партии като ГЕРБ, БСП, ББЦ и др. не са чак такава голяма заплаха на фона на ДПС.
43
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС са по-близки до ГЕРБ и се очертава коалиция ГЕРБ-ДПС след предсрочни избори. В ГЕРБ има и богати турци и роми като Рашидов и цар Киро.
42
2
 
9
 
! Отговори
това си е ултиматум преди 9 години
Ами да, сега чурката е на дръвника, а сатъра го държи отново ДПС. Ако БСП се съгласи при "ремонт" на кабинета и да им даде още 2-3 министерства няма да има предсрочни избори. Ако ли не - сатърчето пада.
41
4
 
4
 
! Отговори
ROMAN ROMANOV преди 9 години
ne moga da razbera kak DPS yspiava da privle4e romskia vot kam tiax;niamali niakoa balgarska partia da pokaze pove4e toleratnost i razbirane kam tiaxnite problemi i da gi privle4e kam sebesi,.............
40
5
 
7
 
! Отговори
реалности преди 9 години
Хахаха :))) БСП се превръща в псевдо-соц крило на "либералното" ДПС :))) С това настоящото ръководство наистина заслужава да влезе в учебниците по история. Най-доброто, което може да се случи на БСП в момента е да се разпадне с трясък на съставните си части и да прекрати най-сетне мъчителната си агония. Но, Станишев, подобно на Хитлер, до последно ще игнорира реалностите и чак когато на Позитано 20 влезне я съдия-изпълнител,я брокер на недвижими имоти,едва тогава ще разбере, че БСП вече я няма
39
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС пречат на страната, защото са против вдигане на плоския данък и против АЕЦ Белене.
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ах ти мазен корумпиран червей! Как народа ти повярва не знам... Ясно е, че не искаш избори а се оправдаваш със Станишев. Не искаш да пускаш кокала за нищо на света. Ще паля свещи да гласуват повече българи , за да се върнеш в Турция, където ти е мястото! Говорил много добре, оратор бил..чушки! Говори един час и нищо не казва, а само става ясно че колкото да суче и върти властта иска той а не благото на народа! Като в Китай - такива славно трябва да се веят обесени на площада!
37
11
 
9
 
! Отговори
историята преди 9 години
Лауреати на мисълта, неразбрахте, че смисъла е да се изхвърли АТАКА от парламента!Този опасен национален елемент, който плаши олигархията и мафията с планът Сидеров, вече наблщдаван в Унгария!Ако я няма АТАКА, са възможно всякакви коалиции. Те бяха светлината върху малкото, което се показваше от парламента!От тук нататък, Българи, за вас няма надежда, освен ако не стане чудо, втори Идване или извънземни.АминС нами Богъ, спаси ни ...
36
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
somo DPS ZA PO DOBAR ZIVOT V BG.