Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път

БСП и ДПС подкрепиха правителството, "Атака" не участва в гласуването
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:09, Камелия Цветанова
155
Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път
Снимка: БТА

Правителството оцеля и при четвъртия вот на недоверие, внесен от опозицията с гласовете на БСП и ДПС. „Атака“ не участва в гласуването.

Този път ГЕРБ поиска кабинетът да бъде освободен предсрочно заради провал в сектора на енергетиката.

От 209 гласували 93-ма от ГЕРБ и независими подкрепиха вота на недоверие, а 116 от мнозинството бяха против него.

Изкуственото задържане на цената на тока, отказът на управляващите да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК, използването на ДКЕВР като "политическа бухалка" и нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта "Южен поток" бяха част от мотивите на опозицията.

Според управляващите обаче за една година системата е започнала да се оздравява, след като са я заварили в колапс.

На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие, който беше мотивиран с провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Тогава 111 депутати бяха „против“, 86 „за“, а 20 се въздържаха.

На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот, този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.

Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради политиката на кабинета в сектор „Сигурност“. Гласуването беше на 12 февруари 2014 г. Със 116 гласа „против“, 93 „за“ и 8 въздържали се депутатите отхвърлиха и този вот на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
9
 
30
 
! Отговори
Той преди 9 години
Ето това се казва да си на власт на всяка цена. Държавата и народът страдат от фрапиращата некадърност и корумпираност на правителството, но комунистите се натискат и нямат намерение да постъпят националноотговорно и да подадат оставка. Народе български, обречени сме!
20
12
 
26
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Каквото и да си говорят БСП-ДПС-ДС против Ц. Цветанов не е истина. Истината , че това беше първия министър на МВР, който каза , че в съдебната система има много корупция. Това се доказва с построените хотели и палати на магистрати. Това, че няма кой да ги осъди е ясно защо. Сега тези наглеци начело с Цацаров се правят на велики и се чудят как да отмъстят на Цветанов. Това обаче ще им се върне като бумеранг. Нека да го запомнят.
19
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO !!!
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ха ха ха какви олигарси ве *** смотан,че те всички олигарси са за БСП ве,Ковачки какъв е,Гергов какъв е.Така че малко не си подготвен да се изказваш,точно БСП се управлява от олигарси като правителството опросто 41 милиона на Ковачки след изборите.Това ли ти е борба срещу монопола и олигарсите.
17
30
 
10
 
! Отговори
BGN преди 9 години
Ревете, не ревете, отворетe си, просто информативно, ***.bg, преди година там беше мъртвило, сега има 5000 страници с преложения. Едно Тъпо олио беше 3,50лв за литър, сега е на половина, тъй че ............
16
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Атака" не участва в гласуването няма какво повече да се каже, а това, че БСП и ДПС са си нахални и лесно няма да се откажат е ясно
15
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом трябва Борисов да ни управлява по-добре...който й да е.Омръзна ми да изтъква АБВ.Ясно е накъде му бият сметките.
14
7
 
24
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Нищо неочаквано не се случи. Тия мазници потриват доволно ръце да потушат малко мъката от неделния разгром и пак ще си карат постарому за сметка на българския народ. Атака както винаги заема йезуитската позиция че не са с правителството, но нямат нищо да го крепят щото друг парламент ще видят през крив макарон. Кервана си върви а на някой да му пука за държавата и българите? Нее.
13
28
 
7
 
! Отговори
ДО 15 преди 9 години
Я го дух*й ГРОБ повече няма да дойде на власт при избори може да дойдат други Бареков ли Мареков ли но мутрите повече няма да се върнат.
12
21
 
15
 
! Отговори
оффф преди 9 години
Правителството оцеля,следва голямото реване на любимия ви Б.Б.който не разбра,че гласуването е за европейски парламент а не за неговия личен стол.
11
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Те хората ви оцениха в неделя подобаващо.НИКОГА ВЕЧЕ БСП!
10
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали трябва да осната на власт че да може да подпишат за южен поток и да си вземат комисионите от руснаците.Как ще дадът оставка тия ***.
9
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото повече отлагат толкова по-силно ще пищят!Долни комунистически ***!
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай ИванАми заради това натискане на тока,сега увеличават цената на парното и топлата вода.
7
7
 
26
 
! Отговори
Краси преди 9 години
Нищо добро не чака тази държава. Ще си ни крадат от коалицията законно ,остават си във властта и ще продължават да ни набутват.Всички го виждат ,всички го разбират ама нали сме с бетотонни глави .............
6
34
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОСТАТА МУТРА ПЪЛЕН *** !!!!!ИСКА ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЕЧЕ ЗА 4-ти ПЪТ И ПАК ОСТАВА С ПРЪСТ В УСТАТА !!ХААААААКОЛКОТО СА ГОДИНИТЕ НА ЦВИНОКИО В ЗАТВОРА,ТОЛКОВА И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ ПРАВИТЕЛСТВОТО- 4 ГОДИНИ !!! ХАААААААААААА
5
8
 
35
 
! Отговори
икономист преди 9 години
Ало тролчетата на мутреса Моника защо не коментирате повишаването на тока и парното от 1.07. а се упражнявате в неща, които не разбирате. Нали БСП-ДПС-Атака-ДС бяха за социално правителство и какво стана . Нищо но от сърце. Пенсии ЩЕ се повишат с 4.50 лв. , а сиренето и кашкавала по 20 лв. за кг. Айде сега пак си гласувайте за вашите , че догодина ще има повишение от 5 лв.
4
33
 
19
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
"Изкуственото задържане на цената на тока"-Така значи, оказа се мутрата бойко иска цените на тока да се вдигнат пак, а това правителство не ги вдигало и видите ли за това герберите направили поредния вод на недоверие. Явно Борисов иска народът да умре от глад, освен , че ще загроби социалната политика и цени щял да ми вдига, ***!
3
5
 
26
 
! Отговори
DDD преди 9 години
До БарековецАтака, както и много хора допуснаха, ще крепи вече кворума. Инак - потъване в забвение и плюнчене само по СКАТ и други треторазрядни телевизии, наред с проф. Вучков.
2
23
 
12
 
! Отговори
DDD преди 9 години
Фюрере, чул те оня отгоре !Сега само да наблюдаваме какво плюене ще падне и раздаване на протестърски пари :) Дано по-скоро да приемат новия ЗМВР, че да им отупат кожухчетата. Ей...какво стана с ранобудниците, бе ??