Кабинетът се бави, разглезихме министрите

Буруджиева: Станишев няма да подава оставка
Обновена: 3 юни 2014 14:04 | 3 юни 2014 10:37,
57
Кабинетът се бави, разглезихме министрите
Татяна Буруджиева, Снимка: архив, Булфото

Основни причини за слабите резултати на евровота са голямото забавяне в темпа на работа на правителството и това, че хората не виждат какво се прави в отделните сектори.

Това заяви депутатът от „Коалиция за България“ Татяна Буруджиева пред Нова телевизия, като допълни, че при анализа на постигнатото на изборите на първо място е самокритиката към самата БСП.

Още по темата
По думите й партията ще предприеме действия по отношение на себе си, но Сергей Станишев няма да подава оставка като председател на левицата.

Според Буруджиева лидерът на социалистите е единственият политик, който винаги е имал свой собствен изход. „БСП не е лидерска партия“, подчерта депутатът.

На предстоящите заседания на изпълнителното бюро ще се обсъжда какво иска да постигне БСП и с какви политики, разкри Буруджиева, като заяви, че за повечето от министрите е по-лесно да вървят по отъпкания път на дясната политика.

„Вече се направи стъпка към семейното подоходно облагане – по отношение на минималната работна заплата. Искаме обаче много ясно разписване на други конкретни стъпки. Промените при семейното подоходно облагане са в програмата на правителството”, заяви депутатът.

Татяна Буруджиева изтъкна, че след 1 година управление на кабинета „Орешарски“ е необходимо БСП да поговори с партньорите си относно нещата, по които имат различни виждания. Тя разкри, че има "сериозни различия" между БСП и ДПС по отношение на пенсионната политика.

Социалистът добави, че среща между ръководствата на двете партии е имало, въпреки думите на лидера на ДПС Лютви Местан миналия петък, че очаква тепърва такава среща.

„В БСП правим неща, които са видими за хората. Ако не можем да постигнем темп и хората не виждат справедливост, действително ще трябва да се отиде на предсрочни избори“, заяви Буруджиева, като според нея партията не се плаши от подобна алтернатива.

Относно работата на Министерския съвет депутатът от „Коалиция за България“ посочи, че има какво да се иска от всеки един министър, защото хората не виждат тяхната работа.  „Не зададохме темпа по отношение на министрите. Те бяха глезените деца, но ние ги разглезихме, те не са виновни”, коментира тя.

Депутатът от Коалиция за България коментира също на какво се дължи казусът „15/15“, при който благодарение на преференциалния вот избирателите на БСП предпочетоха младия Момчил Неков и той изпревари поставения под номер 1 в листата на социалистите Сергей Станишев.

По думите й преференциалното гласуване е за хора, които са се информирали и правят информиран избор. „Убедена съм, че става въпрос за технологична грешка. Иначе „вътрешният шамар” можеше да бъде с избор на по-известна личност”, поясни Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ДПСБПС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 9 години
Права сте госпожо Бураджиева. В никакъв случай не трябва да се сменя Сергей. Сменяйте всички други, но не и него. Неможе ръководителя да е виновен за некадърноста на подчинените си.- Опаааа - и във връзка с това се сетих: - А защо вашата разглезена министърка на здравеопазването сменя ръководителя на спешната помощ? Според думите ви трябва да има промени, но сред заместниците.
43
0
 
1
 
! Отговори
trusted преди 9 години
"хората не виждат какво се прави в отделните сектори"А какво се върши АДЖЕБА в отделните сектори, другарке?
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ABE OTKADE TARSITE U EVREIN KOMUNIST SRAM . TI GO PLUE6 , TOI MISLI 4E ROSA GO ROSI . TOVA SA OTVRAT BE TOVA NE SA HORA . 6TOM EVREINA KUMONIST *** SE E OTREKAL OT TQHNATA SEMKA I GI E KLAL KAT PILCI I GI GORQL V GAZOVI KAMERI KVO DA KOMENTIRAME . TOVA SA GAD I OTVRAT . GIONSURATI
41
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка няма да има! Набийте си го в главите гербери!
40
0
 
16
 
! Отговори
ужасна си преди 9 години
Бураджиева щастлива ли си от помията, която се излива върху теб ? Гледаш ли се в огледалото ?Не разбрахте, че да си мълчите е по-добре, от колкото да се правите на умници и да се опитвате да обяснявате неща, които ние ги виждаме. Не можете да обедите никой и резултата винаги е на лице. Ще дойде отново видов ден и пак ще страдате , защото един *** не стига. Не ви искаме, не разбрахте ли. *** не разбират от социалните помощи. Те прибират и забравят .
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Махайте се вече, че не се търпи ! Винаги сте били нещастни некадърници, и такива ще си останете !
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"че хората не виждат какво се прави в отделните сектори"Като нищо не се върши какво да се вижда. Само с изказвания по новините колко сме добре не става!
37
0
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Сергей Станишев ще бъде свален от лидерския пост в БСП, а мястото му по всяка вероятност ще бъде заето от Янаки Стоилов. Това научи Инфонюз от сигурен източник от Позитано 20." "Лидерът на България без цензура Николай Бареков обяви днес номинициите на партията си за правителство в сянка.Николай Бареков е номиниран от партията си за премиер и за външен министър."Имаме ли все още държава ?
36
1
 
13
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Ако г-н Станишев подаде оставка БСП е пред разпад ......аналогия с отлюспванията на СДС
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бави се сьс оставката
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EVREIKATA BURADLIEVA 6A POISKA OSTAVKATA NA EVREINA STANI6EV AKO EVREITE OT TEL AVIV Q POISKAT . VIE KOI STE BRE BALGARI ???? TA DA ISKATE OSTAVKA NA EVREIN I BA6 KOMUNIST . TOVA SA IZ4EZVA6 VID HAIVANI ZAPISANI V 4ERVENATA KNIGA . TRQBVA DA GI OBGRIJVAME . DA SE RAZMNOJAVAT .
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставането на станишев е услуга на гербс.
32
1
 
18
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Защо червеният диктатор с розовите очилца не стане лекар в Бърза помощ, а кармазъ Колю негов пръв помощник, за да поставя винаги точни диагнози ?
31
2
 
23
 
! Отговори
акуд преди 9 години
Бурджиева а всички Българи искат оставката на станиМИШКАТА....
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не се бави а да подава оставка.
29
0
 
18
 
! Отговори
33205 преди 9 години
защо го каза ? сега ще тича да си сменя и зъбите за сметка на българския данъкоплатец , докато е още депутатка.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много и жълти зъбите на баба Яга.
27
0
 
24
 
! Отговори
Истина преди 9 години
стига с тия конспирации бе...25г не разбрахте че нямаше преход, стана преход на парите от държавата в ръцете на шайка бивши ченгета. Затова тук винаги ще се защитават Руски интереси , затова и никога няма да се оправим.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA E NAI KRASIVATA EVREIKA SRED EVREITE I NAI TAPATA KOMUNISTKA SRED KOMUNISTITE . KATO MAHNEM KRASOTATA OSTAVA TAPOTIATA . 4ERNATA ZLATKA 6TE IZLEZE POBEDITELKA
25
1
 
13
 
! Отговори
Томас де Торквемада преди 9 години
Тази негърка с фалшивата усмивка ми напомня за световната конспирация и си мисля , кой има интерес България да е зле ?