Ще има и други наказания за "Южен поток", прогнозира Добрев

Управляващите да проведат открит конкурс, за да няма санкции, зове той
Обновена: 3 юни 2014 12:39 | 3 юни 2014 09:36, Веселина Йорданова
188
Ще има и други наказания за "Южен поток", прогнозира Добрев
Делян Добрев. Снимка: архив, БулФото

Ще има и други наказания за “Южен поток”, прогнозира бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев, след като ЕК настоя с официално писмо България да спре проекта за газопровод.

Още по темата
„Наказателната процедура по проекта „Южен поток” е във връзка с липсата на процедура по обществените поръчки за избор на изпълнител“, обясни Добрев пред Нова телевизия.

По думите му това е само първата такава стъпка от страна на Брюксел и най-вероятно ще има и други, свързани с неспазване на европейското енергийно законодателство.

„Управляващите трябва да прекратят моментално този фарс и да проведат открита и прозрачна обществена поръчка, за да няма наказания за България”, призова Делян Добрев.

Той прогнозира, че в рамките на месеци може да станем свидетели на съдебна процедура и многомилионни санкции за България.

Добрев посочи, че междуправителственото споразумение за газопровода е подписано от правителството на тройната коалиция през 2008 г., а кабинетът на ГЕРБ е взел само окончателното инвестиционно решение.

„Към споразумението от 2008 г. също има забележки от август 2013 г., но конкретният  повод за наказателната процедура е това, че миналата година правителството на Орешарски проведе един скалъпен конкурс с предизвестен край, защото фирмата, която обявиха преди седмица, се похвали на своя сайт, че е спечелила, три месеца преди да стартира т.нар. конкурс. Това е скандално и нямаше как да не бъде забелязано от Европейската комисия”, коментира бившият енергиен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и този беше министъркакво падение
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Bubbles 60Вярно, че са ги заврели, но в задните части на ПУТИН!
55
0
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 71, над Созопол има огромен жилищен комплекс, който освен площади, езерца и тем подобни, има и собствен транспорт вътре в комплекса. Приморско 3/4 са руснаци, около Варна сигурно също толкова. Не знам купуват ли и земята, трябва да се провери. Вероятно от 300 000 руски собственици някаква част и земята са купили
54
1
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТами не съм сигурен, че България "трябваше" да заеме ясна позиция. Около нас страните (освен Румъния) не заеха струва ми се никаква позиция. България трябваше да каже - спазването договореностите за целостта на Украйна и избори според международното право. Точка. За купените *** гласове съм съгласен, за медиите не знам - по-скоро ми направиха впечатление стотиците билбордове и реклами на "планът сидеров". Активността - трябва да се гласува, независимо за кого. Боко не ми е никъв.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПешкоИма разлика - законът забранява закупуването на земя, но не забранява закупуване на апартаменти. Има много англичани, които са закупили в селата къщи с дворове какво трябва да кажем тогава?
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"сега разбрахте ли как цената от 1,5 мил стана 3 мил"Собствениците на земята където ще минава тръбата искат по-високи цени за земята си а и пазарните цени постоянно поскъпват особено след падане на забраните за продажба на чужденци. Обществена поръчка има но там се явяват мафиотски фирми с подставени лица и ако има по-добра цена, те се отказват в полза на фирма която иска по-висока цена. Накрая нищо не става и от тази обществена поръчка.
51
5
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До ПешкоНали ти казах, че България трябваше да заеме ясна позиция относно референдума в Крим. После относно събитията в Източна Украйна. После относно новия президент на Украйна.Обаче *** мълчи. Твоят вожд тиквуна също мълчи. Само АТАКА зае ясна позиция, И СЕ АРГУМЕНТИРА!!!!!! Не си е проличало нищо, защото:1 - купените *** гласове са адски много2 - избирателната активност е 35%3 - медиите по време на цялата кампания плюеха по АТАКА и Волен. Защо ли????
50
7
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Освен това не толкова Русия върви напред, колкото тамошният олигархичен кръг. Както тук другарите бузлуджанци ни надъхват, че София не било България, така и в Русия Москва и Питер не са Русия. Полезното нещо за нас от Русия са суровините, които ние реално нямаме - в случая газ. А г-н Сайдеров, дето беше голям борец против купуването на земя от чужденци (от ЕС), дума не е обелил как по Черноморието половината имоти са на руснаци
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега разбрахте ли как цената от 1,5 мил стана 3 мил ? НЕПРОЗРАЧНА процедура, единствено ЕС го е грижа за това, като чета коментарите руските *** искат да се строи без значение от цената
48
4
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТ"Просто АТАКА направи тази работа с Русия, защото знае, че българите харесват Русия и така може да спечели още потенциални гласове" - т.е. това, на което викат популизъм нали. Ужасно решение от страна на Сайдерович - то си пролича.
47
1
 
7
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Ще има, как няма да има ... като ни врътнат кранчето ... да видим как ще караме зимата без природен газ.
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тоя кресльо от снимката му дайте бебирон та да не му чуваме кресливото гейско гласченце.Боци дали го боци
45
6
 
16
 
! Отговори
морски преди 9 години
7 години вървим по правилата на ес и в момента сме по-бедни от всякога,даваме на тоя грабителски съюз повече отколкото получаваме.България е приета в него с единствената цел да бъде ограбвана и превърната в послушен роб.България вън от ес!!!
44
7
 
3
 
! Отговори
КК преди 9 години
до АТАКИСТВолен - ***.
43
1
 
13
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
До Анонимен 54ЕС като идея не е лош, лошо е това че никой нито там нито тук гледа интереса на нашата страна и ако на онези от другите държави не им работа, то на нашите дупедавци точно това им е работата - да гледат интереса на нашата страна - БЪЛГАРИЯ, но вместо това те всички са заврели лицата си... ...не целите си глави в задните части на ЕС и *** все по-дълбоко, само и само да докопат поредните милиарди евро за които ние пак само ще чуем по новините но няма и да видим!
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
станишев поема поста на Катрин Аштън или запазва председателство на ЕС. възможно е и да стане еврокомисар по разширяването
41
7
 
20
 
! Отговори
Ето преди 9 години
Герб са национални предатели.Ходят по Европа и клепат родината си.За европейците това е дюшеш.Утре ще ни наложат забрани и домати да копаме, заради *** като делянчо-маминото.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ънкият момент е, че Аштън е член на Лейбъристката партия във Великобритания и чрез Станишев левите в Европа биха запазили поста за себе си. Още в края на октомври миналата година социалист номер 1 проведе поредица срещи на най-високо равнище в Израел и Палестина като президент на ПЕС.Копирано от standartnews
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Три варианта за бъдещето на Сергей Станишев коментираха социалистите. Според едни е възможно той да остане в Европарламента като шеф на групата на социалистите и демократите. Ще се откаже от Брюксел в последната седмица преди 1 юли, отсякоха от "Позитано" 20.Други твърдят, че Сергей Станишев може да стане външен министър на ЕС. За това намекнаха независими източници от София и Брюксел преди началото на поредицата от преговори на върха на Европа през тази седмица.
38
3
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До ККГЕРБ, РБ, - протурски партии, ГЕРБ бяха на конгреса на Ердоган, част от РБ е Корман Исмаилов; проевропейски и проамерикански партии, правят това, което кажат от Брюксел и Вашингтон (тоест от Тел Авив)ДПС - протурска и проеврейска партия; масонска партия; партия на ченгетатаБСП - проеврейска партия; ръководството са боклуциББЦ - фурнаджийска лопата, създадена от евреите да измести единствената националноотговорна партия АТАКА