"Атака": Първо КС да се произнесе, после нови избори

Нямало смисъл от нов вот сега, ако ще се проведе по същия начин
Обновена: 5 юни 2014 14:10 | 5 юни 2014 14:10, Анисия Иванова
58
"Атака": Първо КС да се произнесе, после нови избори
Снимка: архив Булфото

"Атака" настоява първо Конституционният съд (КС) да се произнесе по искането й за касиране на евроизборите, преди да се проведат нови избори у нас, съобщиха от партията.

Вчера оттам обявиха, че внасят жалба до главния прокурор Сотир Цацаров за купуването и продаването на гласове и КС с искане да бъдат касирани евроизборите. За целта националистите успяха да съберат необходимите подписи, за да се сезира съда - под искането са се подписали 21 депутати от "Атака“ и 28 от парламентарната група на БСП. Необходимите подписи за сезирането на КС са 48.

Още по темата
Избори до края на годината поиска днес лидерът на ДПС Лютви Местан.

От "Атака" заявяват днес, че няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин. Ако се отиде на нови избори, те ще бъдат купени като предишните, което напълно обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори, гласи позицията на партията.

Законността на проведените избори е оспорена на основание чл.394,ал.1 от Изборния кодекс. Според нацианалистите  при провеждането на изборите е било установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите.

Оттук идва и незаконосъобразността на изборните резултати, тъй като те не отразяват реалната воля на народа, посочват от партията.

На второ място, резултатите от изборите са опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход при провеждането на избирателната кампания.

Това събужда сериозни съмнения кои финансови кръгове са осигурили тези средства както за провеждането на изборната кампания, така и при масовото купуване на гласове при упражняване правото на вот, отбелязват от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
27
 
14
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Докато на Българския герб има християнски кръст и горди лъвове, ще има и атакисти.
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така ви се пада кухи ***.със златното пръстче дадохте властта на дпс,които от своя страна много набързо напълниха партийната каса и ви помахаха с усмивка за сбогом на евровота.толкова сте глупави,че сами се изхвърлихте от политиката.бсп също са почти толкова ***,като вас.тях ги направиха носачите на чатала и памука с който да крепят кохонесите на бея.продажници.покрай вас парламента заприлича на маймунарник.
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМА ОТ КЪДЕ СЕ ОБАЖДАТ ТЕЗИ АТАКИСТИ БЕ? 10 ДЕНА НИКАКВИ ГИ НЯМА. ДА НЕ БИ ДА СЕ ОБАЖДАТ ОТ МАРС? ПАЗЕТЕ СИ ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ ЧЕ НА СЛЕДВАЩИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЩЕ ВЛЕЗЕТЕ В ПАРЛАМАТА АМА ОТЗАД. КАКТО СЕ КАЗВА КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЕ. АМА ТЕ СЕ ОПИТАХА И СБЪРКАХА. ТРЯБВАШЕ ДА СИ ЗАДЪРЖАТ ФЕНОВЕТЕ КАТО БЯХА ОТИШЛИ НА ИЗБОРИ А НЕ КАТО ПОДЪРЖАТ ***. АМА ОТКЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ? АКО ИЗОБЩО ИМАТ ТАКЪВ. АКЪЛ ЦАРУВА. АКЪЛ РОБУВА. АКЪЛ ПАТКИ ПАСЕ ТАВАРИШЧИ ПСЕВДО НАЦИОНАЛИСТИ.
5
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 9 години
Докато комунистите си играят на избори и се плюят едни други, преди 6 дни ДКЕВР ТАЙНО взе ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО - 12% в София, 19% в Русе и т.н. ВСЯКО ДОМАКИНСТВО С ПАРНО ЩЕ ПЛАЩА с 200-350 лв. ПОВЕЧЕ през сезона. СТИГА СТЕ СПАЛИ И МЪЛЧАЛИ. НЯМА НИКАКВИ ОБЕКТИВНИ ПРИЧИНИ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО. ПРОСТО НИ УБИВАТ. НА УЛИЦАТА НА ПРОТЕСТ ЗА ОТМЯНА НА УВЕЛИЧЕНИЕТО от ПРАВИТЕЛСТВОТО, чрез ДКЕВР, ПРЕДИ ДА СА ВЗЕЛИ ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ! НЯМА КОЙ ДРУГ ДА НИ ПОМОГНЕ, ДА ПРОТЕСТИРАМЕ!
4
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Избори 3 в 1 през септември- октовмри - европейски, парламентарни и президентски. Първо Орешарски подава оставка, после и Плевнелиев.
3
9
 
30
 
! Отговори
Марто преди 9 години
Поредния самороден бисер на Лудия Белоглав Лешояд...
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално. ко ви прави впечатление, никой не говори за над 120 000 невалидни гласове на тези избори - нито социолози, нито журналисти, нито политици. Това са гласовете за атакистите и явно имаше някаква държавна линия Бареков да замести Атака като балансьор.
1
7
 
27
 
! Отговори
9 преди 9 години
А,ама вие живи ли сте бе,хора!?