Борисов иска 100% от българите да гласуват

Тогава е най-представително едно управление, смята той
Обновена: 6 юни 2014 12:22 | 6 юни 2014 12:09,
261
Борисов иска 100% от българите да гласуват
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Искам 100% от българите да отидат да гласуват, защото тогава е най-представително едно управление.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента, след като лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за въвеждане на задължително гласуване.

Според Станишев това го изисква рестартът на държавата, защото той има нужда от масирано участие на гражданите. По думите му, за да се направят фундаментални промени, е необходима легитимност, а тя се постига, ако гласът на хората тежи.

Още по темата
„Президентът искаше задължително гласуване, а тогава БСП не искаше. Каквото искат решение да взимат, българите трябва да знаят какво е положението в момента и колко по-лошо ще стане. Пак повтарям, техните щения въобще не ме интересуват", заяви в отговор Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Излизаш и казваш – висока избирателна активност, например както видяхте във Франция -  70–80%, излизат хората, гласуват и след това си сърбат онова, което са избрали. Глас народен – глас Божи, е казал народът", добави лидерът на ГЕРБ.

Към август 2013 година в света има 22 държави, където е въведено задължително гласуване, показват данни от CIA Factbook. От тях едва 10 прилагат задължението на практика. Десет от общо 30-те страни, попадащи в Организацията за икономическо развитие и сътрудничество (ОИСР), имат въведена някаква форма на задължително гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ще до международен съд ще отида, ама за никой от тия няма да гласувам докато съм жив.
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този *** още можеше да управлява,ако не беше един чалгар футболист който си отбеляза автогол,любимия му Левски изпусна титлата,а той 100 хил. гласа от наркоманизираните фенове на този отбор,които му осигуряваха кворум....***,не защото бабо му е провила тиквена баница,главата му е тиквена.
171
0
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Тиквaтa си мисли че ще спечели иизбори
170
2
 
0
 
! Отговори
y преди 9 години
realno poglednato ....imam drugo mnenie .
169
0
 
15
 
! Отговори
ТИКВАТА Е Б*КЛУК преди 9 години
Може Тиква, само че в бюлетината трябва да има опция, ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА ПРЕЗ ПОССЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ !!! Тогава отивам и аз да пусна една бюлетина, Б**** !!!
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това май се промени?? На обяд е искал, но вечерта казаха, че вече не искал задължително гласуване!!!
167
0
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Гласуването ще бъде ли под строй, другарю Борисов?
166
0
 
5
 
! Отговори
край преди 9 години
да за подредените от теб и цветанов "листи" с послушковци и калинки. Народите които се самоуправляват нямат нужда от вождове и шамани. Пропорционална избирателна система е "лидерски" партии /ДПС Атака, Герб ББЦ/ е равно на липса на демокрация. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЛИ СИ ИЗВОЮВА ПРАВОТО ДО ГЛАСУВА МАЖОРИТАРНО ИЛИ абсолютно не съществува.
165
0
 
7
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Като секретар се провали,като кмет се провали с ***,като министър председател го свалиха,след това не можа правителство да състави,сега какво иска ,освен да пасе овцете на Банкя !!!
164
0
 
1
 
! Отговори
Huk преди 9 години
Samo plateniya vot shte nakara bulgarina da glasuva! Mislya che, edna minimalna zaplata shte e dobro nachalo! Tova sa blizo 2 miliarda leva!! Parite shte budat polezni, za samite hora i za ikonomikata ni! Pecheli demokraciyata , inak s 25% glasuvali, vota ne otrazyava narodnoto mnenie! I neka togava bude zaduljitelen, no zadaljitelno zaplaten!!
163
9
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
Денят в който падне правителството на Орешарски банкет давам.По омразни управници не е имало,особено здравната министърка.
162
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако *** въведат задължително гласуване, ще нарисувам на бюлетината един гол ***, а след това ще ги осъдя за нарушаване на човешките права. Долна комунистическа ***. Никога няма да се променят.
161
2
 
11
 
! Отговори
Rad преди 9 години
И аз искам 100 % гербавите крадци да са в затвора, заедно с червените ***, които 70 години бавно ни унищожават. За Доган със сигурност гласа си ще дам, но никога за тия скапани комунисти, които се опитват да върнат времето на *** Тодор.
160
1
 
5
 
! Отговори
:)))) преди 9 години
БОРИСОВ САМО ЗА ПРЕМИЕР ИГРАЕ! :))))
159
0
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Няма мърдане - няма не искам!риска от обвиняване в НЕлегитимност на теглещите заеми трябва да се минимизира!Трябва теглещите заеми да са 100% легитимни!явно "по-малкото зло" не е достатъчно за това което идва! Идва направо голямото ЗЛО :)))
158
0
 
11
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Тази мантра "100%" доста хора я употребяват, без да знаят какво значи. Това е невъзможно число. Колкото и хора да гласуват, никога няма да са 100 %. Това е абсолютно число. Абсолютната нула в температурата е (- 273,15 С). Но колкото и лабораторни опити да са направени, винаги има недостиг от няколко хилядни до това число. Това е абсолютната нула, но практически е недостижимо. Същото и със 100-те процента при задължително гласуване.
157
2
 
8
 
! Отговори
НЧЖ... преди 9 години
...а пък народа иска Нормален Човешки Живот-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!Ама-тцъ!.нали?И при тебе ще е като при другите.Всичко е мъгла и вятър.
156
1
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Задължителното гласуване може да свърши работа само ако е свързано и с минимален образователен ценз за гласоподаватели-завършено средно образование.Второто условие е да се спрат всички субсидии за партиите.Който иска партия-да си плаща и да си носи отговорност.Тогава ще се изясни и основният въпрос-КОЙ ни предлага политиците за избор.
155
0
 
8
 
! Отговори
ne_finansirane преди 9 години
задължително, значи принуда на хората да гласуват, след това за всеки глас партиите получаватпари от данъците и глобите на хората и се превръщат в мафиотски бизнес структури по заповед....необходимо е да се премахне всяко финансиране на партиите от гражданите...малко да напрегнат мозъците си и да заработват средствата си сами, както прави всеки един от нас; и да печелят последователи с идеи и програми, а не с глупости и машинации на резултаите от изборите..
154
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Д "НУБАВОТО СТАРО ВРЕМЕЕ,върна се хубавото старо време.Не гласуваш за Мутрата и хоп в ....БЕЛЕНЕ.