БСП иска предсрочни избори, но не незабавно

Левицата се обяви и за задължително гласуване
Обновена: 6 юни 2014 19:36 | 6 юни 2014 10:56, Веселина Йорданова
291
БСП иска предсрочни избори, но не незабавно
Сергей Станишев. Снимка: БТА

БСП се обяви за предсрочни избори, но не незабавно.

Изборите не бива да бъдат протакани, при условие, че няма подкрепа за по-цялостна политика, необходима за страната, изтъкна лидерът Сергей Станишев.

Още по темата
По думите му на база политически разговори, включително при президента, трябва да се даде стабилност на държавата.

Лидерът на БСП отказа да обсъжда конкретни срокове за предсрочни избори, но по думите му в тази сесия на парламента могат да се свършат важни неща, например да се подготви бюджетът за догодина. Според него трябва да се обсъдят възможности следващата година да се посрещне с бюджет, който е приет от нов функциониращ парламент. Станишев напомни, че служебно правителство не може да направи това, защото липсва работещ парламент.

Той обяви готовност за обсъждане на конкретни дати и ролята на бъдещото служебно правителство в политически консултации.

Лидерът на БСП вече каза, че не е добро решение нито избори незабавно, нито да се отлагат с една година, а в отговор на въпрос уточни, че не е добре и те да са напролет.

Станишев заяви, че правителството е свършило немалко работа, но в последните месеци и в условията и на предизборна среда е имало натрупани проблеми и грешки, които трябва да бъдат отстранени.

Лидерът на социалистите подчерта, че предсрочните избори няма да решат проблемите. БСП никога не се е плашило от избори. Ще проведем консултации за предсрочни избори, кога това би било най-полезно за страната, но не смятам, че отлагането с една година е полезно и уместно, каза той.

Според него не е уместна тезата „избори незабавно“.

Станишев каза, че отговорното отношение изисква да се решат важни и спешни задачи.

Никой отвън или отстрани няма да ни спаси или да реши проблемите на България, подчерта той.

Лидерът на левицата подчерта, че политизирането на „Южен поток“ не е правилно и не е справедливо към България.

Умея да нося моята отговорност пред БСП, каза Станишев, попитан кога ще си подаде оставката. Той допълни, че редица въпроси ще се решават в партията, а не на пресконференцията. По думите му сметките кой ще бъде еврокомисар са вторични след това, което се случва в страната.

Левицата се обяви и за задължително гласуване. Според Станишев го изисква рестартът на държавата, защото той има нужда от масирано участие на гражданите. По думите му за да се направят фундаментални промени, е необходима легитимност, а тя се постига, ако гласът на хората тежи. Лидерът на левицата уточни, че задължителното гласуване не е универсално решение на всички проблеми, но според него сега имаме „полулегитимна демокрация“ и превръщане на изборите в пазар.

Той беше категоричен, че левицата не наказва ДПС с предложението си за задължително гласуване и за това могат да бъдат попитани хората чрез референдум.

На въпрос вярват ли си с ДПС, Станишев коментира: “По природа съм доверчив човек и се отнасям добронамерено и коректно към всеки". Според него БСП е имала коректно партньорство спрямо ДПС.

Вчера започнахме разговор с министрите в кабинета, за да чуем тяхната оценка за свършеното и за важните неща, които трябва да се свършат, каза той и отново подчерта, че анализите и решенията за действия ще бъдат взети в партията.

Лидерът на БСП каза още, че форматите на управление се определят от българските граждани, а в ЕС в резултат на евровота се очертава най-вероятно широка коалиция между ЕНП и ПЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
6
 
! Отговори
Logika преди 9 години
Станишев провали цялото БСП, има поведението на селска госпожица на която и се иска ама не и стиска. БЕСЕПАРИ спрете с това идолопоклонничество да лижите *** на Станишев, време е да се промени тази партия иначе ще сте на *** ! След Гоце руския Станишев нищо добро не вещае за БСП. Националният съвет на БСП е съставен от алчни олигарси които развяват една изсъхнала мумия за да плашат гаргите. БСП е вече сбирщина от интриганти и крадци.
227
4
 
5
 
! Отговори
Кой? преди 9 години
До АнонименЧе кой "*** и превърна България в ***"? Свинете от БКП/БСП, нароили се в партии, партийки, крилца и перца от една комунистическа шайка. България е *** и *** от свинете ***, защото те са *** и не могат друго освен да лапат и ***, лапат и *** и осират.
226
3
 
4
 
! Отговори
Странно преди 9 години
Много странно, Много странно! Искат предсрочни избори, НО всъщност не искат предсробни избори. Никой не обясни, защо след като искат предсрочни избори, не ги направят веднага, а хем ги искат, хем ще ги правят някога си в неопределения зимен сезон? И след като искат предсробни избори, защо ще правят нов кабинет? И защо, след като искат-не искат избори ТЕГЛЯТ 3 МИЛИАРДА СЕГА? Кой ще ги връща? Кой ще прави следващия бюджет, съставен само от дългове? Клед всяко управление на БСП/ДПС България е на 0
225
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завърши Южен Поток и тогава отивай на избори, важно е за БГ. А щом ЕС и САЩ са срещу него значи наистина е добър за нас. Не оставяй това на американския послушник Боко, ще го спре а това е работа за много хора.
224
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май никой не иска вече да я управлява тази *** ***
223
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 9 години
Станишев няма вече какво да губи . Предложи МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА - освободи България от хватката на лидерските партии - сложи край на прехода.
222
6
 
5
 
! Отговори
Гагарин преди 9 години
Мони пешката си разиграва,Серго гащите да стяга,примиер се готви май да става.Не примиер а фитка,пак ще хапнем Бойковата тиква.
221
5
 
8
 
! Отговори
истина преди 9 години
Най- солидния дипломатичен ход на прехода е позицията на Лидера на БСП!По- солидно ще е , ако го осъществи и не се огъне
220
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съд за цялото правителстно на Орешарски-за протестите за заемите за костинброд за грабежите и т.н.Заедно с правителството на Беров и това на сегашната коалиция са наи-пагубните за БЪЛГАРИЯ.
219
8
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Предсрочни избори, ама след като дозагробим българите...днес още 1.5 милиарда държавен заем, утре още някоя налудничава сделка, че Моничка и Доганчо имат нужда от капитали, а данъкоплатците още шават; други ден: новото екоминистърче хич не е Калинка и ще оправи братчето с имотите.. Трябва да доразрушим всичко и да избягаме в Украйна и да гледаме сеир, а ато спечелят Герб да крещим: тия загробват Б-я! Дежа вю, обаче този път ДПС ще ни покръсти! Спете още, не гласувайте, мрънкайте по форумите, рая
218
21
 
11
 
! Отговори
ред чук преди 9 години
Сергей Станишев е най-качествения български политик а всички вие ,които подскачате сте просто ....поплювковци!!!
217
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
15 .. лалета ... :) - чупка, *** крадлив, заминавай там, където са те снесли ...
216
4
 
26
 
! Отговори
моника преди 9 години
Бея прекара пак гея.Къде е Болен злодея ?
215
2
 
4
 
! Отговори
Jivko преди 9 години
zadaljitelno glasuvane e kato zadaljitelen seks. :(kade e lubovta, radostta, svobodata, priyatelstvoto, svobodnata spontanna iniciativa v bg publichnia jivot?ami zadaljitelno rajdane? :(zadaljitelno maischinstvo? :(zadaljitelno bastinstvo? :( pak li s bg zakoni?!komunisticheski narkoagentski teror i diktatura na dps i bsp aut!po-dobre da ima po-surovi zakoni za izmami, prinudi i iznasilvania!taka bg narod otnovo ste ceni visoko choveshkoto doverie i toplite choveshki ejednevni kontakti
214
5
 
11
 
! Отговори
някой преди 9 години
БСП може би иска предсрочни избори чак след като това правителство си изкара мандата - сиреч да са предсрочни за следващото. Въпросът е обаче какво искат болшинството български граждани !
213
7
 
21
 
! Отговори
**A** преди 9 години
Този и много други като него трябва да отидат на бесилото. То бива подигравка, ама това не се търпи. СЪБУДЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ И СИ ВЗЕМЕТЕ ОБРАТНО ДЪРЖАВАТА.....
212
6
 
23
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Задължителното гласуване: Първо ще го приемат. После ще го дадат на Конституционния съд, след 5-6 месеца той ще го отхвърли и през 2015 година ще изберат НОВ НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ - МАШИННО..... Мая Манолова пак ще ни демонстрира по ТВ как да гласуваме на ВЕЧЕ РЕДОВНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!!!!!!!!!! "тройната глутница" трябва да бъде унищожена още ДНЕС!
211
4
 
25
 
! Отговори
Беден преди 9 години
Не е ли срамно за нацията ни, 25 години след като изпитахме огромната радост от раздялата с омразнат на болшинството от хората БКП. Сега в условията на свободното дишане и свободно мислене,да ни занимават наследниците на нашите изедници. Време е народа да отсече ВЪН-СЕГА И ЗАВИНАГИ.
210
2
 
18
 
! Отговори
ГО4О преди 9 години
Момата хем я сърби, хем я боли!?!?!? Лаком ***.......
209
1
 
17
 
! Отговори
Пазарлъци преди 9 години
Наивност е да се връзваме на хлъзгавите им приказки ! И Местан и Съселът са маши ! Става дума за публично взимно изнудване на барони - отрочета на една и съща ДС мафиотска майка ! Не за България, а за техния алъш-вериш са угрижени !