Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори

Партиите трябвало да проведат дебат за датата на предсрочния вот
Обновена: 10 юни 2014 19:20 | 10 юни 2014 16:07,
194
Борисов поздрави Станишев: ГЕРБ е готова за избори
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ е готова за избори, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов . Той обаче призова отговорните партии да проведат дебат по датата на предсрочните избори, която в крайна сметка ще бъде определена от президента.

По-рано лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за избори веднага – до края на юли.

Още по темата
Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи, тогава, коментира Борисов. 

От Вашингтон той поздрави Станишев „за смелата позиция и затова, че призна загубите от изборите. „Като един истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да се проведат предсрочни избори“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

„Кой да е председател на БСП не решаваме ние, това си е работа на БСП и както винаги съм заявявал, аз не се меся в работата на другите партии. Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа”, допълни Борисов.

Според него не само резултатите от изборите са такива, а пореден шамар за управлението било връщането от Европейската комисия на договора за следващия програмен период.

„Като прибавим и провала по „Южен поток”, като прибавим и всички останали неща, трябва много внимателно отговорните партии да проведем дебат по датата на изборите, разбира се, това ще го реши президентът, не ние. След това трябва да се помисли как бихме могли през тези един два месеца работа на служебното правителство то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени. Аз винаги съм казвал, че в ЕК тези писма, тези доклади ги пишат експерти, не ги пишат политически лица. Те ни дават насоките и програмата какво трябва да се направи през този период”, заяви още лидерът ГЕРБ.

Той поздрави всички протестиращи, които "една година стояха по площадите, за да държат будни политиците и да настояват всеки ден за оставка на това правителство".

Жал ме е за Орешарски, защото той влезе в чужди дрехи, загърби своята експертност и неслучайно сега цялата вина е прехвърлена не него и на министрите”, каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 9 години
До МоникаТука потвърждавам да така е-за Магистралата си права/в събота и аз бях до бургас-екстра е/не е нужно да обиждаш всеки има право на мнение!!!И едните крадът и другите-просто трябва да се помисли при кои крадливи мизерници си живял по добре-мряза БСП ужасно много-Станишката като го вида чак ми се повръша-факт,но така като се замисли 4овек при тях се живей една идея по добре и по спокойно!!!Това е.
142
0
 
1
 
! Отговори
boian.getov.1 преди 9 години
и едните са *** и другите са ***-само при едните *** дизела беше 2.80 сега е 2.50!!!При едните *** миналата зима плащах 200лв ток при другите *** 80лв ток!!!Аз избирам по добрите ***!!!
141
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Разбира се, че всички те ще гласуват за Сталинишко ! Да не са луди да гласуват за Цветанов, който ги вкара в кауша ?Така че, Сергейчо може и да спечели парламентарните избори - знае ли се ?
140
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Никога няма да се оправи нашата държавица.Къде по света мафиот е министър председател -никъде.Борисов го създаде Доган-той му издейства генералските пагони,той го набута в МВР нима това народа не го знае,знае го разбира се,Борисов си е негово чадо и всичко което ни се подхвърля в публичното пространство от платените медии е ала-бала.И тая Нова телевизия и БТВ не се ли усещат че "пресоляват манджата".Всичко прекалено е наистина прекалено,повдига ми се от тях.
139
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Хайде де - това е повече от несериозно !Сталинишко не е нито крепостен селянин, нито пролетарий ! Той е дворянин и такъв ще си остане ...А кой каза, че никой няма да гласува за него ?Трактора, Хамстера, Пешо сумиста, Маргините, братя Галеви, Златко баретата, Дамбовците, Чолата и сие са си все 'наши' момчета от ДС - призна си го дори и Цвятко Цветков от ДС, на чието погребение Сталинишко беше ... Всички те ще си гласуват за Сталинишко . За него ще гласува дори и делиорманският Панчеоглу с дървения крак . Сталинишко е тяхната надежда и пътеводна звезда . Разбира се, че всички те ще гласува
138
1
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Ама Вие добре ли сте , бе , хора ? Как Сталинишко ще се откаже от властта и ще си подаде оставката ? А откъде тогава деньги за хляб, ако не е партията ? Какво тогава ще работи той, какво ще яде, как ще изхранва той семейството си ?Сталинишко е мъж с достойнство и характер и няма да позволи жена му да го храни .Ако Сталинишко не е вожд, какво тогава ще работи ? Ще копае картофи и царевица ? Ще дои овце ? Ще работи със сърпа на нивата ? Ще ниже тютюн ? Или пък ще работи в някое химическо производство със силни киселини и основи, с хлороформ и дихлоретан ? Хайде де - това е повече от несериоз
137
1
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Да не вземе само да те направи губернатор на Урал, че ни нефт, ни газ, ни въглища, ни злато, ни платина ще остане там !Серж, в Сибир има доста блата и там ще може да си се гмуркаш на воля . А може и там да има октоподи, които да ловиш, докато се гмуркаш под водата - кой знае ?
136
1
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Е, как като нямаш цар, той ще ти каже шах и след това мат ? Поне на шах няма да те бие .То както е тръгнало, вече ще играеш и фехтовка без шпага срещу него и след това ще стане мале, мале ... Но какво значи тук някаква си шпага ?Ще играеш и без ракета тенис срещу Бойко . За какво ти е ракета при играта на тенис ? Та ти си имаш цяла летяща чиния от Доган ...Серж, вдигай си чуковете, шинела, ботушите, чугунената каска и тръбЪтЪ и си заминавай за Сибир - спаси БГ ! Там цар Путин ще те направи губернатор . Да не вземе само да те направи губернатор на Урал, че ни нефт, ни газ, ни въглища, ни
135
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Не се учудвам тогава защо Олигарски иска да въведе Финансите като задължителен предмет в училище !Серж, не е ли време да се откажеш от властта и да станеш отново ученик, защото нямаш елементарни познания по Финанси ?Всъщност, Серж, като се позамисля, по - добре ще е, ако си останеш поне още 120 г. начело на партията . През септември Бойко ще направи резултата 12 : 0 , но пък това победа ли е ? Не е ли то 120 : 0 , значи не те е бил !Серж, ти вече загуби тръбЪтЪ и на практика остана без цар Путин, сиреч вече ще играеш шах само без цар срещу Бойко, за да не може да те бие . Е, как като ням
134
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Серж, колкото повече се разклаща бутилката с шампанското, толкова повече въглероден диоксид се отделя, който пък предизвиква повишаване на налягането, след което в един момент тапата от шампанското така ще изхвърчи, че ще се окаже не на някоя от Бойковите магистрали, а направо на БАМ за Сибир ...Серж, наистина ли не разбираш нищо и от Физикохимия ?И сега какво стана ? - Не разбираш нищо от Математика, не разбираш нищо от Финанси, не разбираш нищо и от Физикохимия . А разправяха, че си чел много книжки ...
133
0
 
1
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Говори се, че Сталинишко е заприличал на тапа от шампанско, която е заседнала на гърлото на бутилката и която всеки момент ще изхвърчи ... Така се е вкопчил във властта, че въобще и не мисли за оставки, за да отпуши демократичните процеси в партията му, в БГ и в Европа .Серж, ти чувал ли си за уравнението на Клапейрон - Менделеев ? Знаеш ли как влияе количеството / масата / на въглеродния диоксид върху налягането в бутилката, което ще предизвика изстрелване на тапата от шампанското ?Серж, колкото повече се разклаща бутилката с шампанското, толкова повече въглероден диоксид се отделя, който
132
3
 
2
 
! Отговори
своге преди 9 години
Защо ББ отиде в щатите,в България за да си купиш власт трябва да продадеш България.
131
2
 
1
 
! Отговори
своге преди 9 години
Защо ББ отиде в щатите,в България за да си купиш власт трябва да продадеш България.
130
1
 
1
 
! Отговори
афера преди 9 години
Цветлинчо къртицата в правителството го гласят за премиер защото е цар в замазване на фалщиви избори.
129
2
 
2
 
! Отговори
? преди 9 години
tikvo bez seme ohte li iskah da lapah be ***?sretan idva.bqgai ako mojeh.
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Utrepete tikvo4a
127
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен157ПИПАЛАТА НА ЦВЕТАНОВ И ТИКВАТА СА ДЪЛГИ. А СТРАХЪТ Е ВЕЛИК.ВСЕКИ БИЗНЕС С ДОХОД НАД 5000лв.СЕДМИЧНО Е В СПИСЪКА "ПОЛИТИЧЕСКИЯ МЕСЕЧЕН РЕКЕТ"
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не разкараме тази ***,която ни краде 25 години ще има много подобни фарсове!Тия *** и *** ни струват по 30-40 000 лева на ден и даваме парите си,за да ни крадът и манипулират допълнително.С наши пари си купуват гласове и изобщо не им пука за народа,важното е да са на хранилката.Кой според вас контролира контрабандата,наркотиците,ДДС измамите-същите тези тунеядци!
125
0
 
6
 
! Отговори
бетонната глава преди 9 години
в уса мисълта тече по друг начин.отиваш там със собствени идеи а се връщаш с идеите на ментора си
124
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този е мафиот,бандит и много *** човек. Всички знаят това. А бе чудя се тези,които гласуватза него какви са бе хора? И те ли са като него? Няма ли свестни люде дето си изпатиха от него.Че купува гласове,с очите си го видях.С Янето го видях в един ресторант хапват пийват и чакаткупувачите,за да уредят осигуряване на 10 човека за сумата от 500 лв.Добре ама откъде толкозпари от всички населени места да купуваш гласове? Кои са другите,които гласуват по "съвест",за него.Кажете ми!