Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени

Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки
Обновена: 10 юни 2014 22:53 | 10 юни 2014 22:33, Александър Попов
214
Оставки в БСП, Станишев получи подкрепа за промени
Снимка: Булфото

След близо 8-часови дебати Националният съвет на БСП реши да даде мандат на Сергей Станишев да води преговорите за предсрочни избори на предстоящия Консултативен съвет при президента. Лидерът на БСП получи подкрепа и за промени в изпълнителното бюро на партията.

Още по темата

На "Позитано" 20 са факт и първите оставки.  

Корнелия Нинова вече няма да бъде заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но остава депутат.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа", заяви Нинова след заседанието, цитирана от БТА.

"Конгрес дали ще има – ще видим, ще стане ясно, като видим датата за изборите. Вътрешна опозиция винаги има, но това не е проблем. Никой не е искал оставката на Станишев. Оставките са за ръководството. Окончателното решение е да се премине към предсрочни парламентарни избори във възможно най-кратки срокове. Оставката на кабинета трябва да бъде съгласувана в зависимост от това как да се направят възможно най-бързите избори. Самата технология е въпрос на разговори, които ще бъдат проведени в близките няколко дни”, каза от своя страна Антон Кутев.

Според участници в заседанието Кадиев е подал оставка като депутат и като член на Националния съвет на БСП. По-рано, по време на заседанието, Кадиев изрази несъгласие изборите да са през юли.

"Избори през юли са най-бързия път към ада и за държавата, и за БСП. Те решават личния проблем на десетина човека да си наредят листите и нито един друг проблем. И връщат ГЕРБ на власт. Това ли искаме?", написа той в профила си във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
16
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Помните яйцата от щастливите кокошки бяха 40ст. а сега 17.Олиото бе стигнало 4лв. а сега 1.90. Това е положението е нека Борисов си изпълни обещанието и редуцира Българския народ до 5 млн.А също така нека ел. енергията бъде увеличена с 40%. Да,нека отново в ЧЕЗ и ЕВН бъдат назначавани хората на Митко каратиста и пашата а вие ще платите цената.
14
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има ли платени червени интернет тролчета? Има, имаааааааааа! Като тролчетата от Контрапротеста!
13
4
 
11
 
! Отговори
опс преди 10 години
Само кутев и манолова може да са по неприятни от серьожата в изказванията си та тя добре че острието не се е изявявала скоро с дървеното джелязо че вие да видите тогава кой какво кога държава може да нема електората може да е неграмотен и да не разбира какво е кръгче и какво квадратче ама важното е бсп-то да е у властта и майчето да е с пръст в г.ъ.з.а. и със зяпала уста политиканството не е важно кой с кого а нащо човек да е отгоре ние да нареждаме у кюстендил какви сливи за смет ще бараме
12
4
 
21
 
! Отговори
ОТВРАТ! преди 10 години
ОСТАВЕТЕ ГО САМ СЪРГЕЯ, ДА СИ ВЕЕ БАЙРАКА!НАГЛОСТ ДО ПОГНУСА Е ТОВА НЕГОВОТО!
11
14
 
7
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Сергей Станишев: Избори през юли! Ще призова нашите симпатизанти и тези на патриотичната партия "Атака" идната зима да имат търпение и да не излязат по улиците на страната колкото и тежко да е положението. Нека тези които ще гласуват за престъпната клика Герб изпият горчивата чаша до дъно. Нека те линчуват и ликвидират очертаващото се правителство на ГЕРБ и ДПС.Нека си спомнят че когато дойде правителството на Орешарски цените на бензина бяха 2.78лв а на дизела 2.81. Сега бензин е 2.39лв. а дизел 2.43.
10
0
 
12
 
! Отговори
ЛАРОШ фУКО преди 10 години
Със стари к..ви добър бардак не става,но ако искаш тих и спокоен живот ожени се за ***.
9
4
 
26
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Щом Кадиев напусна БКП кораба, значе вече комунистите са окончателно погубени. Единственото спимпатично нещо в тази грозна партия беше Кадиев.
8
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е сега оня вампир - госпожа Контрапротестиращата? Да отиде пред президентството и да започне да плюе президента... и да ни обясни колко добър е Орешарски! Айде сега ако е принципна, да докаже, че не са и плащали за да "контрапротестира" срещу десетки хиляди български граждани и да отиде пред президентството заедно с Мишо Шамара и да се застъпи за премиерчето!
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моите уважения,към Кадиев и отчасти към Нинова,но не мога да кажа същото за Станишев!Ако беше мъж и мислеше за държавата,задължително трябваше да подаде оставка,но още веднъж показа,че за него пътеводна светлина са шортите на Моника и зейналата паст на пълния портфейл!Между другото същата стока е и Боко,който все още търпи осъдения на 4 г. ефективно наказание Цветанов-Кривата глава и Цеца Вонящия мокасин!
6
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 10 години
хаиде ,не губете време ,така и така агонията е почнала ,поне веднъж за винаги да се свърши И - ново ръководство ,,ПРАЩАИ СТАНИШКО'' и смяна името на партията -АЗ не съм КОМУНИСТ и никога няма да бъда АЗ съм ДЕМОКРАТ и искам да носим европейско име и никой повече да не ни свързва с БКП
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, оказа се,че най-читавият-Кадиев изми лицето на цялото бсп рководство Другият мъж беше Нинова
4
5
 
31
 
! Отговори
БАСИ ШУТА преди 10 години
ТОЗИ СЕРГЕЙ Е С БОЛЕН МОЗЪК, ДОКАЗАНО Е ВЕЧЕ
3
17
 
17
 
! Отговори
Аз преди 10 години
БСП показаха истинското си лице, а именно, че на са никакви русофили, а просто поредните слуги на братята американци.
2
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов ще се окаже прав! Само Станишев може да разсипе БСП тотално!!!
1
8
 
28
 
! Отговори
а стадото ? преди 10 години
..."Корнелия Нинова подаде оставка като заместник-председател на БСП"... Как няма да подаде, като синчето и учи не в Русия, а в Америка... А американската посланичка предупреди за отнемане на визи и замразяване на авоари на всеки заиграл се с руснаците по"Южен Поток". Дъртата лисица се усети, че в този си вид БСП начело с със Станишко пада в канала, а това може да се отрази на синчето, което смучи от майчините авоари и преводи! Интерса клати феса, драги ми социалисти и Нинова го показа...какво тук значи някакви си партия, че дори и да е БСП?!