Президентът свиква КСНС за дата за предсрочен вот

Надява се тя да е работеща и за политиците, и за гражданите
Обновена: 10 юни 2014 19:29 | 10 юни 2014 16:16,
66
Президентът свиква КСНС за дата за предсрочен вот
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА

Президентът Росен Плевнелиев ще свика извънреден Консулативен съвет по национална сигурност следващия вторник.

Като резултат от този КСНС държавният глава се надява да има дата за избори, която е работеща както за политическия елит, така и за гражданите.

Още по темата
По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за предсрочни избори незабавно – до края на юли.

По този повод Плевнелиев каза, че не би коментирал думите на политическите лидери, но очаква отговорно отношение от всеки един от тях в този момент. Не става въпрос само за дата за избори, още повече за дата за избори, която е изгодна на един или друг, но по никакъв начин не е изгодна на българския народ, каза Плевнелиев.

По думите му става въпрос и за референдума за изборните правила, и за начина, по който ще стигнем до следващите избори. Най-важното е, че тези избори не са самоцел, те не трябва просто да бъдат проведени, те са част от национално отговорно усилие за повече стабилност в държавата и за по-ясен хоризонт за проевропейско и продемократично развитие, отбеляза държавният глава. 

Попитан дали е готов със служебен кабинет, Росен Плевнелиев каза, че ще се отнесе максимално отговорно към своя ангажимент за съставяне на служебно правителство. Той допълни, че е прекалено рано към момента да се раздават постове за служебно правителство и има много по-важни неща за вършене.

Държавният глава се надява още на заседанието на КСНС да се постигне съгласие за процедура за избор на български еврокомисар, както и за важни реформи и проблемни казуси, които не могат да бъдат отлагани.

За пример той даде проекта "Южен поток" и спрените еврофондове по две оперативни програми.

Президентът допълни, че те могат да станат и четири, позовавайки се на информация от ЕК, че още две оперативни програми са напът да бъдат спрени - "Транспорт" и "Конкурентоспособност".

Това е катастрофа за държавата в най-тежкия момент, подчерта Плевнелиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
15
 
! Отговори
varg преди 9 години
Изобри няма да има.Ще има гражданска война подготвена от сащ/
29
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Значи септември на избори пак.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо няма да направи чехъла
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
плъх
26
4
 
13
 
! Отговори
Расим Плевнели преди 9 години
Вече съм готов с предложенията си за служебен кабинет- Иво Прокопиев премиер, Цветелина Бориславова финансов министър, Щефан Шишковиц енергиен министър, Ивет Добромирова външен министър, Кристалина Георгиева вътрешен министър.
25
3
 
8
 
! Отговори
OBAMA преди 9 години
ROSKA ZNAESH CHE S IZBORI I BEZ IZBORI STAVA KVOTO AZ KAJA.PRETUPAI TEQ RABOTI DA SI MISLQT ROBITE CHE IMA SVOBODA I DEMOKRACIQ NELI SA TYPI.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прекалено наведен и надупен е, за да съставя временно правителство.
23
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като му гледам мазната подлизурковска мутричка и май ще е най-добре да има незабавни избори, вместо да назначава пак марионетен (служебен) кабинет и да изгуби няколко месеца на държавата.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Костов и Плевнелиев, правят грешката да помагат на БСП. Не трябва да се преговаря и да се преговаря с терористи - единствените действия с такива престъпници се свеждат до натискане на спусака на автоматично оръжие.
21
1
 
8
 
! Отговори
Лудгидия преди 9 години
Започва се и както винаги българите ще изберат/проба-грешка/ новото и после ще плюят
20
7
 
11
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
Президентът свиква КСНС за дата за предсрочен вот,ПРЕЗИДЕНТАААА,КОЙ,ТОЗ ЛИ ?
19
13
 
11
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Браво, истински президент!
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес абсолютно всички политици в изказванията си някак си пропуснаха да отбележат "задължителното гласуване". До вчера всички дружно ритаха и блъскаха, че трябва да се въведе, а днес се говори само за предсрочни избори. Президента ако има малко останало достойнство трябва да задължи тия ***-лидери на партиите - или въвеждат задължително гласуване и тогава отиваме на избори, или безвластие и дърпане на шалтера. По стари изборни правила не може!!
17
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво след толкова усилия и такава открита конфронтация с Правителството, Плевнелиев най-после постигна целта си - да върне Тиквите си на власт.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не трябва да се съставя служебен кабинет, защото този олигархичен президент ще се опита да ни напълни с нелегални талибани. А българите този път няма да спим и да не се окаже, че ще сваляме служебно правителство?!!!-световен прецедент!
15
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Победаааа Росене! ОСТАВКА НА НАГЛЯРИТЕ И НЕИЗБРАНИТЕ МАФИОТИ!!!
14
27
 
18
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Най-точният президент до момента.
13
5
 
12
 
! Отговори
Инж+ преди 9 години
Това е ИСТЕРИЯ:избори та избори! Нека това правителство да си изпие "горчивата чаша" като предишното-тия,който са го избрали,от зор да си го "свалят"! Та нали и този парламент е избран с предсрочни избори! А след поредните предсрочни избори какво:реки от мед и масло ли ще потекат по улиците? :)
12
3
 
13
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Пешо е прав, защото ако орехарски не си подаде оставка, комунистите и дпс ще трябва да си го отстраняват с гласуване , а там ще е един цирк страшен !!!
11
23
 
13
 
! Отговори
Божо преди 9 години
Единственият уважаван политик с власт сега !!!! Господин президент, поздрави от човек, който не е гласувал за ГЕРБ, но е гласувал за Вас !!!