Борисов иска САЩ да помагат за обучението на специалисти

Голяма част от сегашните са учили в Русия или България, каза лидерът на ГЕРБ
12 юни 2014 11:16, Елка Василева
141
Борисов иска САЩ да помагат за обучението на специалисти
Джон Маккейн и Бойко Борисов. Снимка: БТА

Преди да разширите инвестициите си, САЩ трябва да подпомогнат и обучението на достатъчно млади кадри в България, които да работят по различните проекти. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на бизнеса и неправителствени организации в Центъра за европейски политически анализи във Вашингтон, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ.

"Голяма част от сегашните специалисти са получили образованието си в Русия или България. За новите инвестиционни проекти обаче ще са ви необходими ново поколение специалисти, които да познават най-модерните технологии и стандарти. Затова ви призовавам да разработите съвместни програми за обучение на специалисти от различни области заедно с българските университети. Центърът за европейски политически анализи може да си партнира успешно в тази посока и с Българската академия на науките, където имаме прекрасни специалисти и възможности", каза още Борисов.

Председателят на ГЕРБ предложи да се обсъдят и възможностите за учредяването на различни стипендии за млади българи, които да се обучават в САЩ, защото страната ни има много способни младежи, които печелят първите места от различни световни олимпиади по математика и други дисциплини.

"Паралелно с обучението на млади специалисти американските компании могат успешно да разширят своите инвестиции в България. Сферите за това са много - от енергетиката, през туризма и строителството, до селското стопанство и други", подчерта още Бойко Борисов.

Във Вашингтон председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна и със сенатор Джон Маккейн по негова покана в Сената на САЩ. Борисов и сенатор Маккейн са обсъдили ситуация в Европа и развитието на кризата в Украйна. Строителството на газопровода "Южен поток" също е било акцент в разговора.

Бойко Борисов и Джон Маккейн са обсъдили още доброто двустранно сътрудничество между България и САЩ, и двамата са изразили увереност, че няма никакви пречки пред по-нататъшното добро развитие на българо-американските отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
до 133 преди 9 години
И какво от това? Важното е ,че са съхранили човешкото и са със сигурност демократите в сегашна България И Кои от всички други не са били фактори по един или друг начин?!?
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е специален ден!Честит Рожден Ден на генерал Бойко Борисов.Желаем здраве , щастие и успех в личен и обществен план!
109
1
 
3
 
! Отговори
Борисов се... преди 9 години
... е срещнал с неолибералите в САЩ, които закопаха за 35 години и собственото си общество, и е обсъдил какви подаръци да направи на неолибералната олигархия в САЩ за сметка на нас.България отново не я чакат добри времена ако тоя отново се върне да "управлява".Последният път наду двойно безработицата от 6.8% на 13.8% и унищожи 245.000 работни места и вкара икономиката в трайна рецесия.
108
2
 
4
 
! Отговори
Борисов... преди 9 години
... е член на БКП и тържествено се е клел.Цецка Цачева завърши РабФак-а и беше главен секретар на градския комитет на БКП в Плевен. Толкова по темата с комунистите. Цветанов официално престъпник с 4 годишна ефективна присъда в панделата. Толкова и за евроатлантическите ценности.
107
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Като говорим за комунисти и предатели, добре е да си спомним, че точно българските комунисти избиха българската интелигенция, че точно българските комунисти по поръчение на коминтерна участваха в създаването на "македонската нация", че точно българските комунисти искаха да направят от България съветска губерния. Борисов просто е от малко по-умните комунисти, а не като останалите в БСП комунисти да са готови да налапат за 20 копейки всичко, което им е подаде от Русия.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Бойко, пак не си разбрал, че 75 процента от българите на евроизборите не гласуваха и казаха МОЩНО НЕ НА ЕС, САЩ, НАТО и МВФ. Не се изказвай от името на народа, защото твойте виждания ги споделят едва 700 000 българи, което е 10 процента от населението. Къде се буташ на баба си в шундерицата, да управляваш, като знаеш , че това няма да стане никога повече.
105
0
 
5
 
! Отговори
UNI LONDON преди 9 години
Какви кадри , младите учат в Чужбина и остават там , България никой не го интересува , а и за какво да се връштат за 500 лв заплата ли
104
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов е национален предател, и ционистка ***. Всички знаем, че е бил член на БКП, всички знаем, че ЦРУ го държи с компромати за престъпното му минало и той естествено ще прави, това, което му наредят триполовите психопати от САЩ. Българиския народ не трябва да допуска този престъпник до властта, защото е зависим и ще унищожи страната, което е целта на краварите зад океана.
103
2
 
3
 
! Отговори
Юмрука преди 9 години
Ей про руски *** стига сте ляли мозък в някъв кух сайт. Само за това ставате. Въздух под налягане сте - гола вода. Виждали сте Америка само по филмите и като не може да отидете там само пръскате с *** ...аре фак
102
2
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До *** 124Китайската държава дори си плаща, за да учат най-добрите и студенти в елитните университети по света( разбирай в САЩ, Германия и Великобритания) и няма нужда да се молят, без изобщо да се притесняват, че "гадните капиталисти и империалисти" ще им обучават кадрите!Умните хора се учат от всеки, който може и знае повече, а простите пасат овце, защото е под достойнството им да вземат акъл от други!
101
3
 
3
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА преди 9 години
БОКО СЕ ЗДРАВИСВА УХИЛЕН С ТОЗИ,КОЙТО НИ СПРЯ ЮЖЕН ПОТОК И ПОГРЕБА 15000 РАБОТНИ МЕСТА.СПРЯ НИ ЕВТИНАТА ЕНЕРГИЯ И КАК БОКО НЯМА ДА Е УХИЛЕН КАТО СЪЩИНСКА ТИКВА,ЗАЩОТО ЩЕ НИ НАТРАКАТ СКЪПИЯ ТОК НА ЦВЕТЕЛИНА,САМИЯ БОКО И ПРОКОПИЕВ, А СЕГА И АМЕРИКАНЦИТЕ.НЯКОЙ ДА Е ЗАБРАВИЛ, ЧЕ КОГАТО БОКО БЕШЕ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР ЕНЕРГРТИКАТА БЕШЕ ПРОДАДЕНА НА ЧЕЗ, ЕВН, ЕНЕРГО ПРО.КЪДЕ БЕШЕ ТИКВАТА ТОГАВА-ИЗБИВАШЕ ПРОТИВНИЦИ НА СИК ГРУПИРОВКИ.А И ТОЙ Е ЗАХЛЕБИЛ ОТ КОМИСИОНИ И СИ Е ТРАЕЛ,КРАДЕЦЪТ НИЕДЕН.
100
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си спомня ,че неговите калинки и калинчовци не бяха учили никъде, а бяха с купени дипломи.Мале мале.
99
3
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
До П.ПетровИ аз не съм забелязал китайски държавници да са отишли в САЩ да се молят на янките да им управляват държавата и да им обучават кадрите!Общо взето - никой още нито е чул, нито е видял китайски комунист да отиде в САЩ и да говори, че комунистите в Китай съсипват държавата, а българският комунист Боце го прави непрестанно.Малко още требва да пораснеш, за да се повдигнеш над масата и да видиш разликата между Китай и България! муааахахаха!
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ot Obama i toq cql svqt bqga ili gleda tam neshto da smynkat pred tqx ati otide da iim lijesh zadnite chasti
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVOO TAQ SNIMKA SI Q SLOJI V RAMKA,TOVA E NAI-GOLQMATA ANTIREKLAMA ZA TVOITE IZBORI GLUPAKO ,GUBISH TOTALNO,
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kitai i Rusiq zaedno shte razmajat skoro USA Finansovo i bez voina Vervaite mi,Bylgariq pak e na grshnata strana osobenno Tikvun
95
0
 
9
 
! Отговори
БРЪТВЕЖИ НА БОЛЕН преди 9 години
КИТАЙ, НЕУВАЖАЕМИ П.ПЕТРОВ, СА ВЕЧЕ ПЪРВА ИКОНОМИЧЕСКА СИЛА В СВЕТА,АКО НЕ СИ РАЗБРАЛ.КИТАЙСКИЯ ПРОМИШЛЕН ШПИОНАЖ Е ВЪРХЪТ НА ШПИОНАЖА.КИТАЙ ДЪРЖАТ ТРИЛИОНИ ЩАТСКИ ДОЛАРИ,КОИТО АКО БЛОКИРАТ, САЩ ЩЕ ИЗПАДНАТ В ТАКАВА ИКОНОМИЧЕСКА И ФИНАНСОВА КРИЗА,ОТ КОЯТО ИМА САМО ЕДИН ИЗХОД И ТОЙ Е СТРАШЕН.ТОВА СА САЩ- КАУБОИТЕ НА СВЕТА.А БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО ЖАЛКО НЮ НЮ,ЧЕ МИСЛЯ СИ И ТИ КАТО БОСА СИ БОКО СИ СЛЪНЧАСАЛ ПОВЕЧЕ,ОТКОЛКОТО МОЖЕШ ДА ПОНЕСЕШ, ЗА ДА СРАВНЯВАШ НЕСРАВНИМИ ВЕЛИЧИНИ.КЪДЕ Е КИТАЙ,КЪДЕ БЪЛГАРИЯ
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kvo pravi Boko v USA?Ei toq vypros i gubi izborite totaaalno,Toq vypros go razbi Boko dokrai GERB syshto;da be v Bruiksel ste go preglytnem nqkak v ES sme,
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДНО ВРЕМЕ БАЙ ТОШО ЗА МАЛКО ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ 16 РЕПУБЛИКА НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ, НО НО РУСНАЦИТЕ СА СПРЕЛИ НАЛУДНИТЕ МУ МЕРАЦИ, ИЛИ Е БИЛ ОПИТ НА СЕЛСКИЯ ТАРИКАТ ДА ИЗМЪКНЕ НЕЩО ОТ РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ. ПРИ УПРАВЛЕНИЕ ТО НА СДС, ПЪРВАНОВ И БАНКЯНСКАТА ТИКВА БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ 52 ЩАТ НА САЩ, НО САМО КАТО МЯСТО-БУНИЩЕ ЗА ВСЯКАКВИ ОТПАДЪЦИ- КАТО СЕ ПОЧНЕ С АМЕРИКАНСКИЯ *** БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ,МОНЬО ПАСИ,АЛЕКС АЛЕКСИЕВ,МОНКАТА ДЯНКОВ,ПРЕЗ АМЕРИКАНСКИТЕ ДЪРТИ ОРЪЖИЯ,ДЪРТА ТЕХНИКА,СЕКТИТЕ И ПР.БЛАГИНИ
92
6
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До ***. Не съм забелязал Китай да е загубил независимостта си, като американските и германски университети са пълни с китайци, а всеки един световно известен производител има заводи там.Явно предпочиташ да сечеш дърва в Коми ? Ами прав ти път !