ГЕРБ: Не бяхме в залата, защото няма проект за референдум

"Не сме отговорни за кворума в 42-то НС", каза Цецка Цачева
Обновена: 12 юни 2014 10:27 | 12 юни 2014 10:25, Веселина Йорданова
58
ГЕРБ: Не бяхме в залата, защото няма проект за референдум
Снимка: Архив БТА

Депутатите от ГЕРБ не са се регистрирали днес в НС, защото според тях няма проект на решение за референдум, който да се обсъжда.

Не ние сме отговорни за кворума в 42-то НС, подчерта Цецка Цачева. Тя обвини управляващите, че вчера, когато се избираха членове на Сметната палата със 7-годишен мандат, са „били любезни“ да направят кворум.

Цачева обаче изтъкна, че днес трябваше да разглеждат предложенията на президента за национален референдум за изборните правила и предложението на инициативния комитет, който събра подписка за това.

„Във вчерашния ден, когато се проведоха заседанията на Комисията по правни въпроси и Комисията по гражданско общество, не бе постигнат консенсус и на практика няма проект за решение, който тази сутрин да можеше да бъде обсъждан в пленарна зала. Обратно, членовете на Инициативния комитет бяха обругавани от членове на комисиите на парламента, което за нас е недопустимо“, отсече Цачева.

Тя потвърди, че от ГЕРБ са за произвеждането на референдум така, както въпросите са поставени от президента. Ние сме за пряка демокрация, хората на България да кажат какви трябва да бъдат новите изборни правила, за да бъде преодолян корпоративният вот и ниската избирателна активност, категорична е Цачева.

По думите й това трябва да се случи, но при липсата на възможност да работи 42-то НС е възможно само след консултации при президента в КСНС във вторник.

Групата на ГЕРБ ще участва в работата в пленарна зала по темите и въпросите, по които бъде постигнат консенсус при президента за работата до края на това НС, обяви тя.

Да говорим днес за авторитет на институция, на която от една година българските граждани искат оставката, е несериозно, подчерта Цачева.

Председателят на Инициативния комитет проф. Георги Близнашки каза, че комитетът е свършил своята работа и „имаме едно огромно постижение на нашето гражданско общество“, след като са налице над 463 000 подписа на български граждани с искане за референдум.

Смятаме, че референдум може и трябва да има така, както е предложен от президента, подчерта Близнашки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая чума защо не вземе да се скрие.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и без това цяла година правят ГЕРБ за всичко виновни. Само че, ако те са без памет, ние не сме. Да си вършат далавери, само че без "под прикритие".Не ни се слушат речевите им еквилибристики.Толкова са далече от нормалните хора, на които, разбира се, не разчитат. Трябват им необразовани, безработни, пенсионери с ниски пенсии...Тях могат да лъжат безкрай. Другите помнят всичко, към което те нямат полза да се връщат.Затова се опитват да закопаят ГЕРБ-последната надежда за истина и справедливост.
49
2
 
2
 
! Отговори
архангел преди 9 години
ле-лее.. тук е пълно само с импотентните пръдливи евнуси на Кутев...:-))) Нескопосани ***..като началника си.. за нищо не ставате... писахте, плюхте, ама все тая... Отивате си .. последен валс........ и ходете са гръмнете..
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПЛЕВЕНЧАНИНАло професоре, защо мислиш, че няма свободно падане с препятствия бе????
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да управляваш, освена да си умен, трябва да имаш какво да управляваш. ГЕРБ и 240 депутата да има , каква е ползата? България е с разрушена икономика. Бюджетът се крепи на данъци и такси. 80% от БВП е в сферата на услугите - тоест въздух под налягане. България живее на кредит и съвсем скоро ще фалира. Върхушката разчита на външна подкрепа, което е голяма илюзия. Никой няма да прати войска да спасява върхушката - елита, демек. Иде време разделно.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато събирахте подписите за референдума, да бяхте написали проекта, ама трябва някой да поработи!
45
2
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Простата Тетка почна с клишетата на рапонестото си шефче. Не били отговорни за кворума. Ало, селяндурке, нали в края на месеца вземаш едни пари, понеже депутатстваш, на филанкишията ли е задължение кворума?
44
3
 
5
 
! Отговори
key преди 9 години
долни герберски комуноиди
43
3
 
10
 
! Отговори
манталитета на герб преди 9 години
Не бяхте защото сте обикновени селски тарикати и поведението ви е като на такива
42
1
 
5
 
! Отговори
bratya Grim преди 9 години
Ot tezi 463000 po danni na GRAO 100000 SA FAL6IVI!!!!!6TE MI OBYASNI LI NYAKOY KAK STAVA TOVA V BG?!?!?!?!?!I TAZI PARTIYA I LIDERA I GOVORYAT ZA 4ESTNOST,SPRAVEDLIVOST I DRUGI PONYATIYA-NEPONYATNI ZA TYAH!!!!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази дебела и грозна лелка откуъде се пръкна..стар кадър на БКП и то партиен секретар.Спомнете си кои ставаха партиини секретари, наи-верните и наи-големите *** на БКП.Тази и доста от ГЕРБ са продукт на тази гнусна партия БКП. И сега тя като слуга на един болен, много болен човек Б.М.Борисов се явява борец за демокрация и справедливост.Не харесвам Станишев и тъпата му шаика, те не стават за нишо, но ГЕРБ ни докараха до бедност и отчаяние каквито не еимало досега.Ако се върнат, мъртви сме!
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Построихме ние строителите, платихме ние народа, а Бойко само си взе комисионната
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ролята на държавата, на управляващите, на партията не е да прави будки, ***, спортни зали, детски градини.Те трябва да създават условия да ги правят тези които могат.Където видиш политик да казва "построих", разбирай, че казва "взех си комисионната"Подигравахте се на Доган, че взел пари като консултант за язовир, но единствено той си декларира тази комисионна и си плати данъка за нея.Бойко строител ли е, че каза "АЗ построих", извадил ли е пари от джоба си, че казва "АЗ платих"???
38
1
 
6
 
! Отговори
Връщат се, бягайте! преди 9 години
А вчера един съсед спореше с мен - зомбитата не съществували, били измислица.
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакви предсрочни избори, едно, че народът си преизбира едни и същи маймуни, и второ, че ГЕРБ и БСП не знаят какво искат - до вчера искаха въвеждане на задължително гласуване, а днес БСП иска избори още през юли, без въвеждане на задължително гласуване, а ГЕРБ тотално се изметнаха от искането си за референдум за задължително гласуване и сами провалиха обсъждането му, като не осигуриха кворум и избягаха. Атака пък до вчера крепеше правителството, а до днес иска оставката му, но отново се измята.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДо 36. Защо се възмущаваш? Те са част от тези, които гласуваха за тях.
35
8
 
13
 
! Отговори
какво е ГЕРБ преди 9 години
А бе хора спомнете си, помислете кой създадоха ГЕРБ и кои членуват в тази мутренско-икономическа формация кой знае защо наречена Партия. Единственото партийно в нея, че е регистрирана по закона за партиите, а не по търговския закон.ГЕРБ е създадена от мутрата Бойко, финансирана от престъпния капитал в България, ръководи се от ченгета и членуват най-изпадналите комунисти дето не можаха да се уредят в БСП, тези дето никой не ги иска защото за нищо не стават
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малеееее, тук е пълно със спинаджии-бягам
33
1
 
8
 
! Отговори
о,да преди 9 години
О, Станишка много компетентен по въпроса за сАвецките униформи. Също и за прашки с цвят червен. Също и как да откраднем повече пари от европейските фондове с помощта на Хохегер. Изобщо такъв светъл ум скоро не се е появявал в нашата страна. Да си взема чуковете и сърповете и да се изнася в РАссия...
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В коя точка на конституцията пише, че кворума в парламента е задължение на всички?Не е ли задължение на всички народни представители да ходят в парламента и да работят в полза на България? Моля Ви спрете този цирк, никой от нас не го заслужава!