Кабинетът пак оцеля преди очакваната оставка

Петият вот на недоверие към правителството на Орешарски не мина
Обновена: 13 юни 2014 14:26 | 13 юни 2014 09:31, Веселина Йорданова
148
Кабинетът пак оцеля преди очакваната оставка
Снимка: БТА

Кабинетът оцеля за пети път след вот на недоверие. Този път „на прицел“ беше финансовата политика на управляващите.

109 депутати подкрепиха вота на недоверие, 114 гласуваха против, 1 се въздържа. Депутатите от ГЕРБ и "Атака", както и двама независими народни представители подкрепиха вота на недоверие.

В мотивите си за внасяне на вота от опозицията изтъкнаха, че бюджетът е нереалистичен и няма да бъде изпълнен. От ГЕРБ обвиниха управляващите, че са извели трупането на дългове като добродетел и прогнозираха около 1 млрд. лева неизпълнение на данъчните приходи и нарастване на дълга над заложеното в бюджета с над 1.5 млрд. лева.

Още по темата
В мотивите опозицията засегна още състоянието на здравеопазването, енергетиката и железниците, напомни и за спрените европари.

Финансовият министър Петър Чобанов обаче заяви, че мотивите са пределно общи и ги оприличи на „претоплен от миналата година тюрлюгювеч, който продължава да бъде безсолен“.

Според него Бюджет 2014 е създал предпоставки за ускоряване на икономическия растеж, насърчаване на инвестициите в заетостта, намаляване на регионалните различия и осигуряване на социална закрила на уязвимите групи от обществото.

Досега кабинетът беше атакуван четири пъти от ГЕРБ с вот на недоверие - за провал в енергетиката, за инвестиционното проектиране, за регионалното развитие и инвестициите, за политиката в сектора за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако всички гербери бяха там,щеше да е друг резултата.Не можаха да зарадват Вожда си Винету за Рождения му ден.Пфу, язък.
30
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ ЗАВИНАГИ вън от политиката !Казах !
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не давайте власта другари с кръв сме я зели с кръв ще я дадем
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....Както и при предишните четири неуспешни вота на недоверие, при влизането на министрите в пленарната зала депутатите от ГЕРБ скандираха "Оставка".... Викат "оставка" пък на гласуването 10 човека си бъркат в носа... вие знаетели изобщо кво искате ве? ***.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като падне, на следващия Ден Господ Бог слиза и веè България е Швейцария. *** , какво следва ГЕРБ+ДПС или БСП+Барекофф? РБ са на 4%... КОЙ идва питам аз, не Кой сложи Пеевски? КОЙ ИДВА? ДС и БКП пак=ГЕРБ+БСП+ДПС+РБ+БАРЕКОФФ+АТАКА.
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде са депутатите от ГЕРБ.Искат оставка, но ги няма в залата когато се гласува вота на недоверие?Ако всички депутати от ГЕРБ бяха в залата, с подкрепата на независимите и Атака вота щеше да мине.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалките и некадърни тиквени правратаджии, какви ли номера и селски хитрини не прилагат цяла година, Вождат Тиква дори на инструктаж, чак в Щатско отиде и пак не могат да бутнат законноизбраното правитлество на Република България.Ама то от Циркаждии, какво друго да очакваш ...
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберите имат някаква игричка,което не е честно спрямо техните избиратели.Вчера прецакаха и гласуването за референдум.
23
3
 
7
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Конституцията тук куца. За да падне правителството са нужни 121 гласа, но може да се защити с по-малко...
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен президент , Бареков премиер , Станишев Генерален секретар на Европа , Доган Аллах , Путин Господ Бог
21
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На следващите избори герб може да има най-много гласове, купени и фалшифицирани, разбира се от ц ц. , но пак няма да управлява. Защото ще влязат БСП, ББЦ, ДПС и някоя овча глава от реформаторите. И тогава пак ще има протестиращи, защото тиквата пак гледа власта отдолу. Изводът- или да закрием държавата или герб-което ви е по-мило!
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е това е задкулисие Мазньо хем се отказа от Ореха хем не, Серльо направо се *** и отново се подми с турски ибрик, а Волен се опита да си стегне халката ама не стана и какво пак Бойко е виновен, тая приказка стана кат "ланшния сняг". ОСТАВКА бе мизерабли нещастни!!
19
11
 
21
 
! Отговори
Кутеф преди 9 години
Дрогари, за днес опорните точки са:1. Само 600 000 са гласували за герберастите- това не е народа;2. Герб са готови да грабят, няма да го допуснем;3. Когато се появи статия за рождения ден на Борисов- всички да се концентрират там и да бъдя залята с негативни, груби и обидни коментари;Венсеремус, дрогари! Стотинките ще си получите какт овинаги от Позитано 20 след 17:00 часа!
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИРК!
17
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добро утро на всички с добрата новина!
16
4
 
20
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Троловете пак налазиха.. Опорни точки: Болен е герой, ГЕРБ е мафия, US-вън
15
17
 
10
 
! Отговори
художника преди 9 години
Защо всички скачат срещу Бойко и ГЕРБ ? Та той по-лош ли е от останалите? Разделиха си България, като баница- за всеки по парче и ги е страх, че Бойко ще им вземе залците от устата и ЦЯЛАТА "баница" ще остане за него.Е да, ама един не може да изяде толкова баница, колкото четирима, нали ? Все ще остане нещо и за нас, дето сме "под масата", докато ония са толкова лакоми, че изяждат и трохите.
14
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чух изказването на Орешарски - бръщолевеше някакви глупости. Не се издържа този вече, тотално неадекватен, личи му че чака шефа на държавния сарай да му нареди. А Драго Пелтека няма въобще да го коментирам. Цялото това правителство трябва час по-скоро да си ходи, а този парламент - разтурен!!
13
11
 
22
 
! Отговори
Life ! преди 9 години
Когато вас ви набият за неправилно дишане и ви счупят носа и после тръгнете да си търсите правата , чрез жалба в Мвр и ви посъветват да не го правите , защото са те били охранителите на бате Бойко, тогава пак ми гласувайте за МУТРИТЕ от ГЕРБ !ГЕРБ ЗАВИНАГИ ВЪН от политиката ! Шайка престъпници и *** !
12
18
 
19
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Преди години Съсела наречен Боко и компания циркаджии и смята, че това определение им отива най-много.