Оставката на кабинета – най-вероятно в сряда, вот – наесен

Преглед на печата на 14 юни
Обновена: 14 юни 2014 19:14 | 14 юни 2014 07:30,
165
Оставката на кабинета – най-вероятно в сряда, вот – наесен
Снимка: БТА

Оставката на кабинета на Пламен Орешарски ще бъде обявена вероятно в сряда - ден след Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник. Самият кабинет ще работи в оставка поне до средата на юли.

Това са нагласите в кабинета според източници на “Труд”. Това означава, че изборите ще се състоят два месеца по-късно, във втората половина на септември.

Очаквано кабинетът "Орешарски" оцеля и при петия вот на недоверие - заради провал във финансовата политика, коментира "24 часа". Против внесеното от ГЕРБ искане за бламирането му гласуваха 114 депутати - от "Коалиция за България" и ДПС. Вота подкрепиха 109 народни представители - от ГЕРБ, "Атака" и независимите Светлин Танчев и Румен Йончев, възприемани като "депутатите на Николай Бареков". За да падне кабинетът обаче, са нужни 121 гласа, или с 12 повече от събраните.

"Консултациите при президента във вторник ще определят датата на изборите и кога правителството ще подаде оставка", цитира думите на зам.-председателя на НС Мая Манолова "Дума".

Кабинетът ще работи точно до 2 месеца преди изборния ден, уточнr тя. Ежедневникът публикува и становището на бизнеса: "Не е нормално през 12 месеца да се правят избори". Запитани за ефекта от евентуални предсрочни избори, 48% посочват, че очакват положителен за икономиката резултат. Близо 45 на сто прогнозират отрицателно въздействие, а около 7% смятат, че предсрочните избори няма да повлияят на икономическата обстановка.

"ДПС не е водило разговори с ГЕРБ за съставяне на ново правителство", заяви лидерът на движението Лютви Местан. Той отрече твърдения в изявлението на Волен Сидеров, който обвини двете партии в задкулисни договорки. "На Консултативния съвет ние ще бъдем в пряк и косвен режим на диалог с всички партии. Оставаме отворени", заяви Местан, цитиран от "Новинар". Той напомни още, че първите две политически партии имат водеща роля при определянето на датата за новите парламентарни избори. След като веднъж се обяви за предсрочен вот, Местан неведнъж подчерта, че мандатоносителят от страна на БСП трябва да реши въпроса. Лидерът на ДПС се надява именно на КСНС да се определи разумната дата за предсрочен вот. По думите на Местан съобразно това решение ще последва и оставката на премиера Орешарски.

"Първото, което ще кажа на Консултативния съвет при президента, е: Оттеглете ръководството на Сметната палата или всички да си подадат оставки! Иначе няма диалог!", споделя пред "Преса" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Трима мъже са арестувани за подготовка на убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава „24 часа“. Те били прибрани в компанията на още двама след сигнал за заговор за отстраняването на народния представител. Разследването е установило опити за подслушване и проследяване на Пеевски, съобщи магистрат. Ключов свидетел с първо име Б. дал показания, че е имало предложение към охраната на Делян Пеевски да го следи срещу заплащане. За услугата на гардовете били обещани 50 000 лв. Коментирало се и поставянето на проследяващо и подслушващо устройство, за да се знае кога и къде точно е народният представител от ДПС и какво прави.

Задържани са, според източник на "Труд", Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. Те били са под стража от четвъртък сутринта, а подготвяли кръвопролитието през май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
126- грешиш. Нищо общо нямам с Моника, но и с Цветелинка нямам, но имам глава на раменети си. Поради тази причина лозунгите, които са ви препоръчали, гласяще: всички срещу нас са платени ***, не ме засягат, не ме впечатляват, усмихвам им се пренебрежително. Намирам,че истината в случая е важна, а не твоето мнение.
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ще разследва Цацаров???????????? Кой, кой,кой???????
109
12
 
3
 
! Отговори
outsider преди 9 години
Не е възможно да се разговаря по национални въпроси с тоя *** *** Бойко Борисов. Сега реши да поставя ултиматум, какво трябва да се направи за да има разговори с него. След изборите пак може да има най-много депутати, но пак да си остане пак в опозиция. опозиция. Това заслужава.
108
0
 
12
 
! Отговори
Ха ха хаааа преди 9 години
Цацаратурата, Пеевски или цеетан Василев, изберете сами. Мафия,мафия и пак мафия, изберете си я сами. Само некурумпирян съд и не условни присъди ще спасят България! Кой,кой,кой има смелост да направи това?
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бгказах ти - луд си, оди да спиш
106
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 9 години
ха сега да видим като банката фалира кой ще ви върне хартииките дето наляхте в банката на ПЕЕВСКИ и ядохте кюфтетата от развалено месХА ХА ХА ,а БАРЕКОВ ще се усмихва от евро -парламента с 20 000 Е заплата и ще ви обещава да полетите в космуса ........ЕХООООООО....
105
0
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Говорят ДА, ама само говорят... Никой няма за цел да оправи тая държава! Една проста събираемост на длъжниците на държавата не могат да направят! Пример : Пишат ми акт в градския транспорт, късам го и чао! Всичко е така, за това всеки си прави квото иска! Толкова бързо може да се напълни хазната, ама никой не го е.е! Баница да има за тях и това е, а ние само гледаме как се яде тая баница!!!
104
2
 
7
 
! Отговори
До 123 преди 9 години
Драги, не разбра ли, че от вчера Моника затвори касата и не плаща за тролене ... не се хаби на ангария.
103
2
 
6
 
! Отговори
доларите в марки преди 9 години
Идва Хиперинфлация!
102
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
115, привет! Имаш малко недоразумение, което искам да разсея. Чети не между редовете, а редовете от решението: понижават рейтинга, заради политическа нестабилност. Тази, която създаде ревящия за кафеварката си агент на ЦРУ-Борисов. Нищо общо с икономиката, от която разбира Орешарски.117. моля те, по-често съобщавай великата ти мисъл за икономиста Дянков. Така,някои партии могат и служебно да победят горната мутра.
101
1
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
До МирославЕ как бре те като са на власт само за пенсии говорят е и за детските за ромите ?! Само има 1 проблем младите сме без работа и нищо не може да се дигне :)
100
1
 
5
 
! Отговори
Тъжен трол преди 9 години
Ще трябва да се търси нов спонсор след сряда ... мъкаааа ... тежкооо без бате Кутев и кака Моника.
99
1
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
Човек без принципи,морал и така нататък.До колкото ми е известно е бил в СДС ?! WTF....
98
1
 
2
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Е това ли ви е прегледа на печата? Само 3 новини? Разкажете малко за битовите проблеми на хората, а не само да гледаме мутрите на тея мошеници! И на всички избори се разцепват да крадат, ама всички! 25 милиона лв за избори? Иначе за спешната помощ няма, за болните деца няма, за пенсионерите няма... Е само за вас ли има пари в тая държава?
97
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
БГ. е много малка и всичко лъсва колкото и задкулисно да се прави навсякъде се знае кой кой е а предатели /доносници/ колко щеш ТАКА ЧЕ -КОИ ЩЕ СЕ УБИВА ,САМОУБИВА ДА ГО ПРАВИ ЩОТО НИ ПИСНА ДА ЖИВЕЯ В АМЕРИКА ПРЕЗ 60-те........ИСКАТЕ НЕ ИСКАТЕ КЕРВАНА ВАРВИ И НИЕ СМЕ В НЕГО И КОЙ ИСКА ДА ОСТАВА НАЗАД НИЕ ВЪРВИМ НАПРЕД И СПИРАНЕ НЯМА...
96
2
 
4
 
! Отговори
кух орех преди 9 години
До :)Какъв икономист е тоя *** не. Преподавател в УНСС. Икономист беше Дянков, затова и сега е в Москва, ще го видиш Урината къде ще отиде след оставката си и кой ще го иска
95
2
 
8
 
! Отговори
Джепето преди 9 години
Пинокио става все по-усмихнат и весел откакто стана ясно, че ще си ходи ... след като здраво се изходи.
94
2
 
7
 
! Отговори
:) преди 9 години
ОРЕХ НАЛИ СИ ИКОНОМИСТ И ЗНАЕШ КАКВО ЗНАЧИ И ДО КАКВО ВОДИ ПОНИЖАВАНЕТО НА РЕЙТИНГА НА БЪЛГАРИЯ. АКО СИ ПОНЕ МАЛКО ПАТРИОТ ЩЕ ПОДАДЕШ ОСТАВКА! ЯСНО Е ЧЕ СЛЕД ГОДИНА УПРАВЛЕНИЕ НЕ СЕ СПРАВЯШ И НЕЩАТА ОТИВАТ НА ЗЛЕ.
93
0
 
1
 
! Отговори
До Реостат преди 9 години
Колега те калашите ги продадоха в САЩ и на църните в третия свят... Та ида искаш калаш няма от къде....
92
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много се накефих вчера как ибрика Сидеров са пени от трибуната :))))))